Πώς είναι το μυαλό σας; (Τεστ με αφηρημένες εικόνες)

Ακολουθεί ένα διασκεδαστικό τεστ με εικόνες. Στις 11 παρακάτω ερωτήσεις θα κληθείτε να απαντήσετε σχετικά με την πρώτη εικόνα που σας δημιουργούν στο μυαλό

Πως είναι το μυαλό σας; (Τεστ με αφηρημένες εικόνες)

Ακολουθεί ένα διασκεδαστικό τεστ με εικόνες. Στις 11 παρακάτω ερωτήσεις θα κληθείτε να απαντήσετε σχετικά με την πρώτη εικόνα που σας δημιουργούν στο μυαλό σας οι αφηρημένες φωτογραφίες που θα βλέπετε.

Το τεστ αυτό, αν και έχει εμπνευστεί από το τεστ Ρόρσαχ, δεν έχει την ίδια επιστημονική βάση και ως εκ τούτου καλείστε να δώσετε την ανάλογη βαρύτητα αφού προσφέρεται καθαρά και μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Advertisment

Τι είναι το τεστ Ρόρσαχ;

Tο τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach είναι μία μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα. Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους και είναι το δεύτερο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο τεστ σε περιπτώσεις δικανικής αξιολόγησης, μετά το MMPI, και είναι επίσης το δεύτερο ευρύτατα χρησιμοποιούμενο τεστ  για την αξιολόγηση της προσωπικότητας.

Το τεστ επινόησε αρχικά ο Hermann Rorschach το 1921, μαθητής του Όιγκεν Μπλέλερ, αλλά το σύστημα βαθμολόγησης βελτιώθηκε μετά από το θάνατό του από αρκετούς ψυχολόγους, ανάμεσα στους οποίους και ο Μπρούνο Κλόπφερ (Bruno Klopfer). Ο Τζον Έξνερ (John E. Exner) συνόψισε τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις σε ένα περιεκτικό σύστημα το σύστημα Έξνερ (Exner System), δίνοντας έμφαση σε ένα αυστηρό στατιστικό σύστημα.

Όπως είπαμε όμως και πριν, το παρακάτω τεστ βασίζεται σε πολύ μικρό βαθμό στο τεστ Ρόρσαχ αλλά έχει την ίδια προσέγγιση.

Advertisment

[viralQuiz id=190]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση