, , , ,

Πώς να γίνετε σύντροφοι «χαμηλού κόστους» για μια ευτυχισμένη και γεμάτη αγάπη σχέση

Υπάρχουν δύο είδη φιλοξενουμένων. Οι πρώτοι μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «φιλοξενούμενοι υψηλού κόστους». Είναι άνθρωποι που εμφανίζονται και καταλαμβάνουν τη ζωή σας. Έχουν

Πώς να γίνετε σύντροφοι «χαμηλού κόστους» για μια ευτυχισμένη και γεμάτη αγάπη σχέση

Υπάρχουν δύο είδη φιλοξενουμένων. Οι πρώτοι μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «φιλοξενούμενοι υψηλού κόστους». Είναι άνθρωποι που εμφανίζονται και καταλαμβάνουν τη ζωή σας. Έχουν την απαίτηση να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής σας και σας ζητούν συνεχώς να τους ψυχαγωγείτε. Αν δεν το κάνετε, βαριούνται. Σας απασχολούν διαρκώς. Θεωρούν ότι είστε υποχρεωμένοι να περνάτε κάθε λεπτό της μέρας μαζί τους. Όσο διαρκεί η επίσκεψή τους, αισθάνεστε ότι δεν έχετε προσωπικό χώρο και δεν βρίσκετε στιγμή ησυχίας και απομόνωσης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν δείχνουν κανένα σημάδι ανεξαρτησίας και απογοητεύονται όταν η προσοχή σας απομακρυνθεί από αυτούς. Μπορεί να τους αγαπάτε, αλλά τρέμετε τον ερχομό τους, και από τη στιγμή που θα καταφθάσουν, μετράτε τις μέρες μέχρι να φύγουν.

Υπάρχει και ένα δεύτερο είδος επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να ονομαστούν «φιλοξενούμενοι χαμηλού κόστους». Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπέροχοι. Περνάτε αρκετό χρόνο μαζί τους διασκεδάζοντας και γελώντας, αλλά έχετε την αίσθηση ότι δεν βρίσκονται στο σπίτι. Οι φιλοξενούμενοι αυτοί δεν είναι καθόλου μπελάς για σας. Δεν έχουν καμία απαίτηση να τους διασκεδάσετε. Άλλωστε, έχουν πολλά πράγματα να κάνουν από μόνοι τους. Εκτιμούν το χρόνο που περνάτε μαζί, αλλά δεν απαιτούν αποκλειστικότητα. Με λίγα λόγια, δεν σας δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Advertisment

Μια αντίστοιχη διάκριση θα μπορούσε να ισχύει και στις στενές σχέσεις. Από τη μια υπάρχουν οι σύντροφοι «υψηλού κόστους», οι οποίοι είναι απαιτητικοί και επιζητούν όλη σας την προσοχή. Οι άνθρωποι αυτοί κατά κανόνα είναι ανικανοποίητοι και σας το δείχνουν. Πρέπει να τους διασκεδάζετε και να τους φροντίζετε. Συχνά γίνονται ζηλιάριδες και ανασφαλείς. Όταν έχετε άλλες υποχρεώσεις ή όταν δεν περνάτε αρκετό χρόνο μαζί τους, απαιτούν εξηγήσεις. Οι σύντροφοι «υψηλού κόστους» σας «φορτώνονται» συνεχώς ή κάνουν διαρκώς παράπονα. Δεν έχουν πραγματική αίσθηση ανεξαρτησίας. Μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι, αλλά είναι και μεγάλος μπελάς.

Από την άλλη, υπάρχουν οι «χαμηλού κόστους» σύντροφοι. Αυτοί οι άνθρωποι σας δημιουργούν ένα αίσθημα άνεσης. Σπάνια είναι απαιτητικοί και γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι σημαντικοί για τον σύντροφό τους, αλλά δεν αποτελούν και το κέντρο του σύμπαντος. Είναι ανεξάρτητοι και γνωρίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από προσωπικές στιγμές. Επιπλέον, είναι ανοιχτόκαρδοι, τους αρέσει να μοιράζονται και δεν περνούν τον περισσότερο χρόνο τους κάνοντας παράπονα για τα στραβά του κόσμου. Εκτιμούν και χαίρονται το χρόνο που περνούν με το σύντροφό τους και δείχνουν κατανόηση όταν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρισκόμαστε κάπου ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα. Μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην απαιτεί ποτέ του τίποτα, και ευτυχώς αυτοί που έχουν υπερβολικά πολλές απαιτήσεις είναι λίγοι. Όταν λοιπόν έχετε στο νου σας αυτά τα δεδομένα και μειώσετε τις πολλές απαιτήσεις σας, γίνετε δηλαδή σύντροφοι «χαμηλού κόστους», είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε μια ευτυχισμένη και γεμάτη αγάπη σχέση. Όλοι ξέρουμε ότι η ζωή μπορεί να γίνει σκληρή. Ιδανικά η σχέση μας θα έπρεπε να είναι ένας αμοιβαία επωφελής συνεταιρισμός, τόσο πνευματικά όσο και συναισθηματικά. Μια καλή σχέση κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη.

Advertisment

Αναπόφευκτα, κάποια από τα χαρακτηριστικά των ατόμων «υψηλού κόστους» θα κάνουν πού και πού την εμφάνισή τους στη σχέση. Κανένα πρόβλημα! Δεν είναι τα περιστασιακά παράπονα, οι μικρές ανασφάλειες και οι απλές απαιτήσεις που θα καταστρέψουν την ποιότητα της σχέσης σας, αλλά το επαναλαμβανόμενο μοτίβο όλων αυτών που στο τέλος καταντά βαρετό. Πιστεύουμε όμως ότι αν κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές, ο σύντροφός σας θα τις παρατηρήσει και θα τις εκτιμήσει. Θα είναι πιο εύκολο και λιγότερο αγχώδες (και για τους δυο σας) να γίνετε σύντροφοι «χαμηλού κόστους».

“Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στις σχέσεις και στην αγάπη” Richard Carlson & Kristine Carlson εκδόσεις Πεδίο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση