, ,

7 χαρακτηριστικά των ελκυστικών ανθρώπων

Σύμφωνα με τον Dr. Wayne Dyer, οι άνθρωποι δεν ελκύουν αυτό που θέλουν, αλλά αυτό που είναι. Ορισμένες φορές η ευφυΐα, η εμφάνιση και

7 χαρακτηριστικά των ελκυστικών ανθρώπων

Σύμφωνα με τον Dr. Wayne Dyer, οι άνθρωποι δεν ελκύουν αυτό που θέλουν, αλλά αυτό που είναι. Ορισμένες φορές η ευφυΐα, η εμφάνιση και το χιούμορ μπορούν εύκολα να εξηγήσουν την ελκυστικότητα, αλλά άλλες φορές είναι μια αίσθηση που δεν μπορεί ακριβώς να εξηγηθεί. Επίσης, η ελκυστικότητα μπορεί να είναι σαρκική ή πλατωνική, σωματική ή συναισθηματική ή πνευματική.

Με όλα αυτά κατά νου, θα αναφερθούμε εδώ σε συγκεκριμένες συμπεριφορές που συνήθως έλκουν τους περισσότερους ανθρώπους, ασχέτως των χαρακτηριστικών της εξωτερικής εμφάνισης.

Advertisment

7 χαρακτηριστικά των ελκυστικών ανθρώπων

1. Χιούμορ

Το χιούμορ μπορεί να ανακουφίσει από πολλές δυσκολίες, ασχέτως σε τι αναφέρεται. Έτσι, είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό χαρακτηριστικό, επειδή η ζωή έχει την τάση να περιλαμβάνει και δυσκολίες, απογοητεύσεις και μπερδέματα· η ικανότητα κανείς να μετατρέπει αυτές τις συνθήκες σε απολαυστικές εμπειρίες είναι το λιγότερο ανεκτίμητη.

2. Πάθος

Το πάθος συνήθως είναι αποτέλεσμα ενός ισχυρού σκοπού· η αποφασιστικότητα και η επιτυχία είναι επίσης συχνά συνώνυμα με αυτά τα δύο. Επιπλέον, το πάθος φαίνεται συχνά να είναι μεταδοτικό· όταν κάνουμε παρέα με ένα παθιασμένο άτομο, αρχίζουμε να παθιαζόμαστε κι εμείς. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει την ευτυχία γενικά, οπότε και αποτελεί δικαιολογημένα ένα θετικό και ελκυστικό στοιχείο των ανθρώπων που το κατέχουν.

3. Κρίση

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν αποφασιστικά και αποδοτικά είναι ελκυστικοί για σχεδόν όλο τον κόσμο. Οι συμβουλές είναι επίσης ένα εξαιρετικά ισχυρό χαρακτηριστικό· ο καλός σύμβουλος είναι πολύτιμος, ενώ κάποιος που νομίζει ότι δίνει καλές συμβουλές, αλλά μάλλον πετυχαίνει το αντίθετο, μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για τους υπόλοιπους. Με αυτά κατά νου, είναι αρκετά ελκυστικό το άτομο που φαίνεται να ξέρει πώς να κάνει σωστά τα πράγματα στη ζωή του και που μπορεί να συμβουλεύει με επιτυχία.

Advertisment

4. Καλοσύνη

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να βρίσκονται ανάμεσα σε καλοσυνάτους και καλοπροαίρετους ανθρώπους. Και αυτό μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι, γιατί δεν υπάρχουν και πάρα πολλοί από αυτούς εκεί έξω. Ίσως γι’ αυτό να αποτελεί και ένα έντονα ελκυστικό στοιχείο, ειδικά όταν κάποιος μπορεί να το προσαρμόσει σωστά υπό διάφορες συνθήκες.

5. Δεκτικότητα

Αυτό σημαίνει ειλικρίνεια, αλλά επίσης σημαίνει και ανεκτικότητα. Εξάλλου, είναι πραγματικά ανούσιο να είναι κανείς κλειστόμυαλος, αφού αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί μόνο να προκαλέσει πιο πολλά προβλήματα στον κόσμο, παρά λύσεις. Παρόμοιες αρνητικές επιδράσεις νιώθουν και όσοι άνθρωποι περιτριγυρίζονται από αυτούς. Επομένως, οι δεκτικοί άνθρωποι, όντας και πιο πρόσχαροι, είναι ελκυστικοί.

6. Αυτοπεποίθηση

Παρόλο που όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες έως ένα βαθμό, εκείνοι που έχουν την ικανότητα να εστιάζουν στα θετικά και δημιουργικά στοιχεία τους είναι και οι πιο ελκυστικοί. Όπως πολλά άλλα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά, η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι συχνά μεταδοτική.

7. Αποδοχή

Έτσι ακριβώς όπως οι κλειστόμυαλοι άνθρωποι προκαλούν προβλήματα,ανθρω έτσι και η έλλειψη αποδοχής σχεδόν πάντα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν να συναναστρέφονται με ανοιχτούς ανθρώπους. Εξάλλου, αυτοί συνήθως είναι και οι πιο διαβασμένοι, άρα και πιο ενδιαφέροντες.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση