,

Baljenac: Το νησάκι της Κροατίας που μοιάζει με δακτυλικό αποτύπωμα!

Η Κροατία έχει πολλά νησάκια και βραχονησίδες οι οποίες είναι επισκέψιμες από τους κατοίκους της περιοχής για αγροτικές εργασίες αλλά πρόσφατα ανακαλύφθηκαν και από

Baljenac, το νησάκι της Κροατίας που μοιάζει με δακτυλικό αποτύπωμα!

Η Κροατία έχει πολλά νησάκια και βραχονησίδες οι οποίες είναι επισκέψιμες από τους κατοίκους της περιοχής για αγροτικές εργασίες αλλά πρόσφατα ανακαλύφθηκαν και από τους περιηγητές που λατρεύουν τη Μεσόγειο. Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι το μικρό Baljenac μια βραχονησίδα μόλις 0.14 του τετραγωνικού χιλιομέτρου η οποία βρίσκεται στα νότια της χώρας, στις Δαλματικές ακτές.

https://enallaktikidrasi.com/2017/12/baljenak-nisaki-moiazei-daktiliko-apotipoma/

Advertisment

Καθώς οι αγρότες της περιοχής εκμεταλλεύονταν αυτά τα νησάκια για τις αγροτικές τους εργασίες, έχουν φυτέψει επάνω τους ελιές, δέντρα τα οποία αντέχουν τους σκληρούς θαλασσινούς ανέμους και παράγουν το πολύτιμο ελαιόλαδο. Οι άνεμοι όμως της Αδριατικής είναι ανελέητοι και για προστασία των δέντρων οι κάτοικοι έφτιαχναν φράχτες με φυσικά υλικά στα νησάκια προκειμένου να αναχαιτίσουν τους ανέμους.

https://enallaktikidrasi.com/2017/12/baljenak-nisaki-moiazei-daktiliko-apotipoma/

Στο μικρό Baljenac, οι φράχτες έγιναν θα λέγαμε η αγαπημένη ασχολία των αγροτών. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως ανά εκτάριο γης οι φράχτες φτάνουν τα 1.500 μέτρα μήκος! Το αμέσως επόμενο νησάκι με το μεγαλύτερο μήκος σε φράχτες πάνω του είναι το Zat με 200 μέτρα ανά εκτάριο και μετά το Kornatti με μόλις 100 μέτρα ανά εκτάριο.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/12/baljenak-nisaki-moiazei-daktiliko-apotipoma/

Κι έτσι το Baljenac, είναι το μόνο νησάκι που παρουσιάζει από ψηλά αυτή την υπέροχη τελικά σύνθεση από ξερολιθιές η οποία το κάνει να μοιάζει με δακτυλικό αποτύπωμα. Οι λάτρεις της Μεσογείου ανά τον κόσμο το ανακάλυψαν και περπάτησαν μέσα στις δαιδαλώδης του αυτές διαδρομές, καθιστώντας το έναν πρωτότυπο καλοκαιρινό προορισμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση