, ,

Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Ο πλανήτης μας δεν είναι μόνο μοναδικός, όμορφος και αινιγματικός, αλλά είναι επίσης φτιαγμένος από μαγεία και οι παρακάτω φωτογραφίες, τραβηγμένες από μια γυναίκα

Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Ο πλανήτης μας δεν είναι μόνο μοναδικός, όμορφος και αινιγματικός, αλλά είναι επίσης φτιαγμένος από μαγεία και οι παρακάτω φωτογραφίες, τραβηγμένες από μια γυναίκα που πέρασε 14 χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και εντοπίζοντας τα γηραιότερα δέντρα του, είναι το πιο αδιάσειστο επιχείρημα γι’ αυτό.

Εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών στους οποίους ζούμε, οι περισσότεροι δεν έχουμε απολύτως καμία ιδέα για το πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε αυτό τον όμορφο πλανήτη. Η Γη μας είναι μια κοσμική, συμπαντική όαση, η οποία αποτελείται από φανταστικά μέρη που βρίσκονται εδώ πολύ πριν γεννηθούμε εμείς και πολύ πριν την ύπαρξη ακόμα και του ανθρώπινου είδους.

Advertisment

Αυτό κάνει τη Γη έναν ιδιαίτερο πλανήτη και εμείς, ως το κυρίαρχο είδος που τον κατοικεί, χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι αυτή η ομορφιά θα συνεχίσει να υπάρχει και για τις επόμενες γενιές.

Καθώς η κοινωνία μας κινείται βαθύτερα μέσα στη δίνη της τεχνολογίας και του διαδικτύου, τείνουμε να ξεχνάμε να εκτιμάμε το περιβάλλον μας, το φυσικό μας όμως περιβάλλον, και το πόσο τυχεροί είμαστε που η Γη είναι το σπίτι μας.

Η Beth Moon φάνηκε να καταλαβαίνει όλα τα παραπάνω, όταν αποφάσιζε να ξεκινήσει ένα ταξίδι 14 χρόνων, για να φωτογραφίσει τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη μας.

Advertisment

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού της; Μία απίστευτη συλλογή φωτογραφιών που θα σας αφήσει άναυδους. Καθαρή μαγεία!

Η Beth Moon—φωτογράφος με βάση το Σαν Φραντσίσκο- ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο- ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική- και εντόπισε, με τον καλύτερο τρόπο, όλα τα είδη δέντρων.

Τα αποτελέσματα του μεγάλου της αυτού ταξιδιού έγιναν ένα συναρπαστικό βιβλίο που ονομάζεται: «Ancient Trees: Portraits Of Time».

Όπως αναφέρεται και στην περιγραφή του βιβλίου: «Αυτός ο όμορφος τόμος παρουσιάζει σχεδόν εβδομήντα από τις ομορφότερες φωτογραφίες των γηραιότερων δέντρων σε ολοσέλιδη μορφή. Τα εικονιζόμενα δέντρα περιλαμβάνουν μεγαλειώδεις ίταμους- κάποια μερικών χιλιάδων χρόνων- που βρίσκονται σε Βρετανικά νεκροταφεία και προαύλια, μπάομπαπ της Μαδαγασκάρης με την περίεργη δυσαναλογία των τεράστιων κορμών και των λεπτών κλαδιών· όπως και το «αίμα του δράκου» ένα στρογγυλό, επιβλητικό δέντρο, που βρίσκουμε μόνο στο νησί Σοκότρα, στο Κέρας της Αφρικής».

Αλλά η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, οπότε εδώ θα απολαύσετε μέρος του συναρπαστικού ταξιδιού της Beth Moon:

Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Μια γυναίκα φωτογράφιζε τα γηραιότερα δέντρα του πλανήτη για 14 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση