Ένας παράξενος ταξιδιώτης

Οι τουρίστες ταξιδεύουν για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Κάποιοι για να διασκεδάσουν, άλλοι για να μείνουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία, άλλοι για να δουν διαφορετικές

Ένας παράξενος ταξιδιώτης

Οι τουρίστες ταξιδεύουν για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Κάποιοι για να διασκεδάσουν, άλλοι για να μείνουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία, άλλοι για να δουν διαφορετικές κουλτούρες, άλλοι για να ξεφύγουν από την μονοτονία της καθημερινής τους ρουτίνας και άλλοι για όλα τα παραπάνω.  Υπάρχει όμως και μία διαφορετική ματιά στον τουρισμό. Ο λεγόμενος “ταξιδιώτης”…

Ακούγεται ποιητικό και μπορεί αυτή η λέξη να σου θυμίζει κάποιον ήρωα από κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη. Ο ταξιδιώτης είναι ένας άνθρωπος με ανησυχίες που ξεχωρίζουν από εκείνες ενός απλού τουρίστα. Θέλει να ανακαλύψει διαφορετικές πτυχές του εαυτού του και επιλέγει τα ταξίδια για αυτό. Δεν αρκείται σε ένα καλό ξενοδοχείο. Του αρκεί όμως μία ήρεμη και χαλαρή βραδιά σε μία παραλία. Αγναντεύει τα αστέρια και σκέφτεται την ζωή του και τα όνειρα του.

Advertisment

Ένας ταξιδιώτης δεν έχει συγκεκριμένη ηλικία. Μπορεί να είναι ένας νεαρός που ψάχνει να βρει το νόημα της ζωής του, μπορεί να είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που ψάχνει κάτι πρωτόγνωρο να παρουσιάσει στην αγορά, μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης που ψάχνει έμπνευση για κάποιο έργο του και μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς. Όμως, ένας ταξιδιώτης δεν θα είναι ποτέ ένας άνθρωπος με κοινές ανησυχίες! Η ζωή θα είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις.

Δεν είσαι ο μόνος ταξιδιώτης σε αυτόν τον κόσμο. Είμαστε πολλοί και ονειρευόμαστε συνεχώς. Μπορείς να είσαι ταξιδιώτης ακόμα και αν δεν ταξιδεύεις! Μπορεί απλά να ταξιδεύεις με τον νου σου. Και αυτή είναι η ομορφότερη μορφή ελευθερίας. Για αυτό λοιπόν, μην φοβηθείς και άκουσε την καρδιά σου. Για αυτούς είσαι παράξενος, αλλά για εμένα είσαι τα πάντα!

Γράφει η Αριάδνη Μαυρογιαννάκη

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση