, , ,

Το πείραμα του Neville Goddard: Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας με τη δύναμη του μυαλού

Ο Neville Goddard, ο οποίος δίδαξε τις αρχές του νου και αφοσιώθηκε στο να μάθει στους μαθητές του πώς να εστιάζουν στο να σεναριογραφούν

Το πείραμα του Neville Goddard: Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας με τη δύναμη του μυαλού

Ο Neville Goddard, ο οποίος δίδαξε τις αρχές του νου και αφοσιώθηκε στο να μάθει στους μαθητές του πώς να εστιάζουν στο να σεναριογραφούν τα συναισθήματά των ονείρων τους, πριν καν αυτά συμβούν, διεξήγαγε ένα πείραμα, για να αποδείξει πώς τροποποιούμε την πραγματικότητά μας, χρησιμοποιώντας το μυαλό μας.

Το πείραμα περιλαμβάνει μια διαδικασία οραματισμού. H μέθοδος είναι απλή · οι συμμετέχοντες έπρεπε να φαντάζονται ότι σκαρφαλώνουν μια σκάλα για 3 μέρες κάθε βράδυ, μέχρι να αποκοιμηθούν. Οι μαθητές του ισχυρίστηκαν ότι μετά από μια εβδομάδα, κατά την οποία ακολουθούσαν την οδηγία του Neville, κάποιος τους ζήτησε όντως να ανέβουν μια σκάλα. Δηλαδή αφού το φαντάστηκαν, συνέβη ένα περιστατικό, κατά το οποίο χρειαζόταν να ανέβουν κάπου ψηλά, για να φτάσουν για παράδειγμα κάτι από ένα ψηλό ράφι.

Advertisment

Αυτό το πείραμα αποδεικνύει πόσο ισχυρό είναι το υποσυνείδητό μας και πόσο εκπληκτική η ικανότητά μας να μπορούμε να κατευθύνουμε και να επηρεάζουμε το νου μας με θετικό τρόπο, ώστε να έλκουμε και να κινούμαστε προς τα πράγματα που επιθυμούμε, απλά με το να εστιάζουμε και να συγκεντρωνόμαστε σε αυτά. Που με τη σειρά του, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε όποιο επιθυμητό αποτέλεσμα θέλετε, χρησιμοποιώντας απλά πριν τη φαντασία σας.

Ο E.O Locker, ένας από τους μαθητές του Neville είχε δηλώσει:

«Δεν έχω έγνοιες, δεν έχω τίποτα για το οποίο να ανησυχώ, επειδή ξέρω ότι αν βρεθεί κάποιο εμπόδιο, μπορώ να φανταστώ τη λύση, επειδή η ζωή σας επηρεάζεται από αυτό που σκέφτεστε πριν κοιμηθείτε. Αυτό είναι που κυβερνά πλήρως τη ζωή σας. Αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή, δεν θα κοιμηθείτε ποτέ πια στεναχωρημένοι, θλιμμένοι. Αν νιώσετε ποτέ δυστυχισμένοι, σκεφτείτε κάτι που θα σας χαροποιήσει και θα σας κάνει να νιώσετε ευγνωμοσύνη»

Advertisment

Το πείραμα του Neville

1ο μέρος

1. Επιλέξτε την άλλη πλευρά του κρεβατιού για να κοιμηθείτε από εκείνη που συνήθως συνηθίζετε. Αν δηλαδή συνήθως κοιμάστε δεξιά, επιλέξτε την αριστερή.

2. Όπως προσπαθείτε να αποκοιμηθείτε, φανταστείτε τον εαυτό σας να ανεβαίνει μια σκάλα. Φανταστείτε τη σκάλα: ότι απλώνετε το αριστερό σας χέρι και μετά το δεξί και αρπάζετε τις δύο πλευρές της σκάλας. Στη φαντασία σας, οραματιστείτε ότι σηκώνετε πρώτα το αριστερό και μετά το δεξί πόδι. Φανταστείτε ότι ανεβαίνετε και το σώμα σας ακολουθεί την κίνηση των χεριών σας και από τις δύο πλευρές της σκάλας. Κι εσείς ανεβαίνετε όλο και ψηλότερα. Όταν φτάσετε στην κορυφή, κατεβείτε και μετά ξανανεβείτε. Για 3 νύχτες, χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις, για να φανταστείτε ότι ανεβαίνετε μια σκάλα, μέχρι να αποκοιμηθείτε.

2ο μέρος

Γράψτε πολλά σημειώματα που να λένε «δεν θα ανέβω τη σκάλα» και τοποθετήστε τα σε πολλά διαφορετικά σημεία, όπως στο πορτοφόλι, στο τηλέφωνο, στην οθόνη του υπολογιστή, στον καθρέφτη του μπάνιου. Κάθε φορά που τα βλέπετε, πείστε τον εαυτό σας ότι δεν θα ανέβει κάποια σκάλα. 3 μέρες μετά τον οραματισμό, βγάλτε τα σημειώματα.

3ο μέρος

Ξεχάστε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον οραματισμό σας για σκαρφάλωμα της σκάλας. Μην ψάχνετε να βρείτε κάποια σκάλα. Αφήστε να συμβεί φυσικά. Αν δεν σας συμβεί μετά από μία εβδομάδα, επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά.

Ο λόγος που ο Neville χρησιμοποίησε τη σκάλα για τον οραματισμό είναι ότι οι άνθρωποι με αυτό τον τρόπο δεν ρωτάνε τον τρόπο που θα συμβεί ή δεν αμφισβητούν τις λεπτομέρειες. Μόλις αυτή η άσκηση ολοκληρωθεί, μπορείτε ύστερα να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να ανέβετε τη σκάλα της υγείας, του πλούτου, της επιτυχίας, της αγάπης ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που μπλοκάρει τα πράγματα από το να συμβούν στη ζωή μας είναι η αντίσταση. Αν καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε αυτή, τότε εκπληκτικά πράγματα θα συμβούν στη ζωή μας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση