Οι 17 αρχές του Napoleon Hill για την προσωπική επιτυχία

Ό,τι μπορεί ο νους μας να συλλάβει και να πιστέψει, μπορεί και να το πετύχει. Οι 17 αρχές του Napoleon Hill Μάθημα 1ο: Οριστικοποίηση

Οι 17 αρχές του Napoleon Hill για την προσωπική επιτυχία

Ό,τι μπορεί ο νους μας να συλλάβει και να πιστέψει, μπορεί και να το πετύχει.

Οι 17 αρχές του Napoleon Hill

Μάθημα 1ο: Οριστικοποίηση του σκοπού

Ο ακριβής προσδιορισμός του σκοπού αποτελεί το σημείο εκκίνησης όλης της επιτυχίας. Χωρίς ένα σκοπό και ένα πλάνο, οι άνθρωποι περιπλανιούνται άσκοπα μέσα στη ζωή.

Advertisment

Μάθημα 2ο: Εγκεφαλική συμμαχία

Αυτή η αρχή συνίσταται σε μια συμμαχία ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα μυαλά, που θα συνεργάζονται σε τέλεια αρμονία για την επίτευξη ενός κοινώς προσδιορισμένου αντικειμένου. Η επιτυχία δεν είναι εφικτή χωρίς τη συνεργασία με άλλα άτομα.

Μάθημα 3ο: Εφαρμοσμένη πίστη

Η πίστη είναι μια κατάσταση του νου, μέσω της οποίας οι σκοποί, οι επιθυμίες και τα σχέδια μπορούν να μεταφραστούν σε ένα φυσικό ή οικονομικό ισοδύναμο.

Μάθημα 4ο: Κάνοντας το κάτι παραπάνω

Το να κάνετε το κάτι παραπάνω σημαίνει ότι προσπαθείτε λίγο περισσότερο, βγάζοντας κάθε φορά κάτι από την καλύτερη εκδοχή σας, ακόμα κι όταν οι άλλοι δεν σας το έχουν ζητήσει ή δεν απαιτείται από την κατάσταση. Και σύντομα όλα αυτά ανταποδίδονται.

Advertisment

Μάθημα 5ο: Ευχάριστη προσωπικότητα

Η προσωπικότητα είναι το σύνολο των πνευματικών, ψυχικών, σωματικών χαρακτηριστικών και των συνηθειών που ξεχωρίζουν τον ένα άνθρωπο από τους άλλους. Είναι ο παράγοντας που επίσης καθορίζει το αν κάποιος γίνεται αρεστός ή όχι από τους άλλους.

Μάθημα 6ο: Προσωπική πρωτοβουλία

Η προσωπική πρωτοβουλία πρόκειται για τη δύναμη που εμπνέει την ολοκλήρωση ενός στόχου, ενός ονείρου. Είναι εκείνη η δύναμη που εκκινεί όλη τη δράση. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, μέχρι να μάθει να κάνει τις αποκλειστικά δικές του σκέψεις και να αποκτήσει το κουράγιο να τις φέρει σε πέρας.

Μάθημα 7ο: Θετική Ψυχική Στάση

Η θετική ψυχική στάση είναι η σωστή στάση σε όλες τις συνθήκες. Η επιτυχία ελκύει περισσότερη επιτυχία.

Μάθημα 8ο: Ενθουσιασμός

Ο ενθουσιασμός δεν είναι παρά η πίστη στην πράξη. Είναι εκείνο το έντονο συναίσθημα που θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε και ως διακαή πόθο. Προέρχεται από μέσα μας, αλλά εκπέμπεται προς όλους και όλα με πολλούς τρόπους.

Μάθημα 9ο: Αυτοπειθαρχία

Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις σας, δεν μπορείτε να ελέγξετε και τις ανάγκες σας.
Η αυτοπειθαρχία ξεκινά με τον έλεγχο των σκέψεων. Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις, δεν μπορείτε και τις ανάγκες σας. Η αυτοπειθαρχία καταφέρνει να ισορροπήσει τα συναισθήματα της καρδιάς σας με την λογική του νου σας.

Μάθημα 10ο: Ακριβής σκέψη

Η δύναμη της σκέψης είναι η πιο επικίνδυνη ή η πιο ωφέλιμη δύναμη που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος, ανάλογα με το πώς τη χρησιμοποιεί.

Μάθημα 11o: Ελεγχόμενη προσοχή

Η ελεγχόμενη προσοχή οδηγεί στην επαρκή ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων, επειδή μας επιτρέπει να εστιάσουμε το νου μας στην επίτευξη ενός καλά προσδιορισμένου σκοπού και να εμμείνουμε μέχρι τέλους.

Μάθημα 12ο: Ομαδική δουλειά

Η ομαδική δουλειά σημαίνει αρμονική συνεργασία που περιλαμβάνει την προθυμία, τη βούληση, αλλά και την ελευθερία κινήσεων. Όταν η ομαδική δουλειά σε μια εταιρία ή επιχείρηση είναι αρμονική, η επιτυχία είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Αυτό το πλεονέκτημα είναι πραγματικά ανεκτίμητο, όμως χρειάζεται χτίσιμο και χρόνο.

Μάθημα 13ο: Δυσκολίες και ήττες

Η ατομική επιτυχία συνήθως βρίσκεται σε ακριβή αναλογία με τις ήττες που ένα άτομο έχει βιώσει και έχει ξεπεράσει. Πολλές αντιλαμβανόμενες αποτυχίες πρόκειται στην πραγματικότητα για μια προσωρινή ήττα, που στο μέλλον μάλλον θα αποδειχθεί θετική και ευεργετική.

Μάθημα 14ο: Δημιουργικό όραμα

Το δημιουργικό όραμα αναπτύσσεται από την ελεύθερη και άφοβη χρήση της φαντασίας μας. Δεν πρόκειται για ένα έμφυτο χαρακτηριστικό, χτίζεται και εξελίσσεται σε όλους.

Μάθημα 15ο: Υγεία

Η καλή υγεία ξεκινά με τη σωστή συνειδητοποίηση και αντίληψη της κατάστασης της υγείας μας, όπως ακριβώς η οικονομική επιτυχία ξεκινά από την σωστή αντίληψη και συνειδητοποίηση της ευημερίας.

Μάθημα 16ο: Σωστός υπολογισμός του χρόνου και των χρημάτων

Ο χρόνος και τα χρήματα είναι πολύτιμοι πόροι και λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι όντως τα διαχειρίζονται και τα δύο σωστά.

Μάθημα 17ο: Συνήθειες

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση θετικών συνηθειών οδηγεί σε εσωτερική ηρεμία, υγεία και οικονομική ασφάλεια. Βρίσκεστε εκεί που βρίσκεστε λόγω των εγκαθιδρυμένων συνηθειών σας, των σκέψεων και των πράξεών σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση