, , ,

Αλάτι: Εναλλακτικές χρήσεις του στην καθημερινότητά μας

Όχι τυχαία, το αλάτι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της παγκόσμιας διατροφής αν και δεν έχει καμία σχέση με τρόφιμο. Τα αλάτι είναι

Αλάτι: Εναλλακτικές χρήσεις του στην καθημερινότητά μας

Όχι τυχαία, το αλάτι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της παγκόσμιας διατροφής αν και δεν έχει καμία σχέση με τρόφιμο. Τα αλάτι είναι ορυκτό. Ίσως επειδή μας συνδέει με τις θάλασσες και τους ωκεανούς, από όπου και όλοι προήλθαμε στους αρχέγονους χρόνους της ιστορίας μας, το αλάτι, δύσκολα απουσιάζει από ένα πιάτο.

Μόνο κατ’ εντολή γιατρού! Κι αυτό γιατί το αλάτι ανεβάζει την πίεση του αίματος, όπως αυξάνει τη δύναμη του βρασμού μόλις το ρίξουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει.

Advertisment

Σε πιο ταπεινές χρήσεις, το αλάτι στην καθημερινότητά μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους

1. Κεριά

Για να μη στάζουν τα κεριά σας και κατά συνέπεια να γλιτώσετε τις κηλίδες τους και το καθάρισμά τους, βάλτε τα μέσα σε αλατόνερο για λίγες ώρες. Αφήστε τα να στεγνώσουν.

2. Σκούπες

Για να μην ξεφτίζουν γρήγορα οι σκούπες σας, βουτήξτε τις σε χλιαρό αλατόνερο για λίγες ώρες, πριν τη πρώτη χρήση τους.

3. Κύκλοι ματιών

Ανακουφίστε τους πρησμένους σας κύκλους με ένα βαμβάκι που θα το έχετε ποτίσει με αλατόνερο. Θα τραβήξει την υγρασία και θα σφήξει το δέρμα. Από την άλλη, αποφεύγετε τα αλμυρά δείπνα για να μην προκαλέσετε την κατακράτηση των υγρών μέσω του άλατος, τα οποία θα φουσκώσουν τους κύκλους σας.

Advertisment

4. Απολέπιση

Ελαιόλαδο και αλάτι ημίχοντρο. Τα αναμειγνύετε σε μια ομοιόμορφη πάστα και περνάτε όλο σας το σώμα μετά από ένα ντουζ. Περάστε επίσης το πρόσωπο και τα μαλλιά. Δεν καθαρίζει μόνο το σώμα από ρύπους αλλά και ολόκληρο το ηλεκτρομαγνητικό σας πεδίο.

5. Τζάκι

Μειώστε την αιθάλη ρίχνωντας αλάτι πάνω στις φλόγες που καίνε. Θα ζωηρέψει το χρώμα τους καθώς η κάπνα θα καθαρίσει λόγω του άλατος.

6. Ανεπιθύμητες ενέργειες

Έριχναν μια χούφτα αλάτι πίσω από τον ανεπιθύμητο επισκέπτη για να φύγει γρήγορα…  Δοκιμάστε επίσης να διακοσμήσετε τον χώρο σας με όμορφα κρυστάλλινα μπολ γεμάτα με χοντρό αλάτι. Καθαρίζει την ενέργεια του χώρου, ενώ προσθέτει κέφι και ζωντάνια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση