, ,

Αν κάνεις καλό σε ένα ζώο θα σε αγαπήσει για πάντα. Αν κάνεις καλό σε άνθρωπο;

Η σχέση του ανθρώπου με ένα ζώο είναι μοναδική! Η αγάπη που προσφέρει ο ένας στον άλλο είναι ανιδιοτελής, αστείρευτη, παντοτινή! Όταν υιοθετούμε ένα

Αν κάνεις καλό σε ένα ζώο θα σε αγαπήσει για πάντα. Αν κάνεις καλό σε άνθρωπο;

Η σχέση του ανθρώπου με ένα ζώο είναι μοναδική! Η αγάπη που προσφέρει ο ένας στον άλλο είναι ανιδιοτελής, αστείρευτη, παντοτινή! Όταν υιοθετούμε ένα ζωάκι και του δείχνουμε έστω και λίγη στοργή, εκείνο αυτόματα κλειδώνει στην καρδούλα του την μορφή μας, την μυρωδιά μας και γίνεται ο φύλακας άγγελός μας! Το θεωρεί σαν χρέος του!

Ανταποδίδει με το παραπάνω την αγάπη μας προς αυτό και αν κάποια φορά είμαστε κακόκεφοι και του φερθούμε άδικα, εκείνο θα νιώσει ένοχο και θα περιμένει με αγωνία ένα χάδι μας για να διαπιστώσει με τον τρόπο αυτό ότι το έχουμε συγχωρήσει ενώ δεν έφταιξε.

Advertisment

Η σχέση των ανθρώπων είναι τελείως διαφορετική! Αν κάνεις καλό σε άνθρωπο, η αντίδρασή του δεν θα είναι η αναμενόμενη! Υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να εκτιμήσουν την καλή συμπεριφορά! Δεν έχουν μάθει από την οικογένειά τους να εκτιμούν, να ανταποδίδουν, να προσφέρουν. Κάποιοι θεωρούν ότι οι άλλοι τους έχουν φερθεί καλά γιατί το αξίζουν – είναι οι λεγόμενοι ναρκισσιστές.

Άλλοι πάλι σκέφτονται ότι κάτω από την μάσκα της καλοσύνης που εισπράττουν κρύβεται το συμφέρον. Άλλοι πάλι απαντούν σε δείγματα καλοσύνης με αδιαφορία. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ξέρουν να εκτιμούν και το καλό που δέχονται δεν το ξεχνούν ποτέ και ανταποδίδουν με αγάπη, καλοσύνη, στήριξη.

Για να μην απογοητευόμαστε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος θα αντιδράσει στο καλό που γίνεται υπέρ του με βάση τον τρόπο που έχει μεγαλώσει και κυρίως βλέποντας τους γονείς του πως αντιδρούσαν σε ανάλογες περιστάσεις.

Advertisment

Γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι πως αν κάνετε καλό σε ένα ζωάκι θα σας αγαπήσει για πάντα! Αν κάνετε καλό σε άνθρωπο; Σας εύχομαι Καλή τύχη!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση