Best-seller το βιβλίο “Ψυχο-λογικές Σχέσεις” του συντάκτη της Εναλλακτικής Δράσης Δημήτρη Φλαμούρη

Στη λίστα με τα best sellers του βιβλιοπωλείου Public μπήκε πρόσφατα το βιβλίο του Μαθηματικού και Θετικού Ψυχολόγου Δημήτρη Φλαμούρη PhD. Το βιβλίο κυκλοφόρησε

Best-seller το βιβλίο "Ψυχο-λογικές Σχέσεις" του συντάκτη της Εναλλακτικής Δράσης Δημήτρη Φλαμούρη

Στη λίστα με τα best sellers του βιβλιοπωλείου Public μπήκε πρόσφατα το βιβλίο του Μαθηματικού και Θετικού Ψυχολόγου Δημήτρη Φλαμούρη PhD. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το Μάιο του 2017 και μέσα σε έξι μόλις μήνες εκδόθηκε η τρίτη του έκδοση.

Η επιτυχία του βιβλίου Ψυχο-λογικές Σχέσεις βασίζεται, κατά τους αναγνώστες, στον εύληπτο τρόπο με τον οποίο θίγει θέματα της καθημερινότητας. Θέματα που όλους μας απασχολούν, όπως:

Advertisment

-Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτομα;

-Του τα’χω πει τόσες φορές του άντρα μου. Γιατί δεν αλλάζει;

-Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;

Advertisment

-Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;

-Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;

-Πώς μπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Το βιβλίο δίνει μια πολύ πρακτική και δομημένη ματιά σε θέματα τόσο συντροφικά αλλά και αυτογνωσιακά, καταφέρνοντας να βάλει σε τάξη στο μυαλό μας όσα μας απασχολούν και συχνά δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε. Το βασικό μήνυμα το οποίο διέπει όλους τους διαλόγους είναι ότι η γνώση είναι δύναμη. Η αυτογνωσία εν προκειμένω είναι η πιο σημαντική γνώση που μπορεί κανείς να αποκτήσει. Ο μοναδικός δρόμος προς την ευτυχία. Ο Δημήτρης Φλαμούρης καλεί τον αναγνώστη να κατανοήσει τον εαυτό του και να τον συμπονέσει, όχι να τον κρίνει.

Το βιβλίο το χαρακτηρίζει το πάντρεμα της λογικής με την ψυχολογία και η δημιουργία έτσι, μιας καινούριας λογικής. Μιας Ψυχο-Λογικής, όπως την ονομάζει ο συγγραφέας. Μέσα στις σελίδες του καταφέρνει να εξηγήσει με πολύ απτό τρόπο σύνθετες ψυχολογικές έννοιες και να εμβαθύνει σε προβλήματα τα οποία άμεσα αφορούν όλους μας.

Αυτό, ίσως είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα του βιβλίου. Ότι εκφράζει την προχωρημένη αναλυτική σκέψη του συγγραφέα μέσα από πολύ απλή καθημερινή γλώσσα και αυτό διευκολύνει την ταύτιση του αναγνώστη με τα όσα αναλύονται. Κατορθώνει να δώσει την πρακτική διάσταση των ψυχολογικών θεμάτων τα οποία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της συναισθηματικής μας ζωής.

Κάθε κεφάλαιό του αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία στην οποία δυο φίλοι ή φίλες συζητούν (συνήθως πίνοντας κρασί γιατί και ο συγγραφέας έχει ένα ιδιαίτερο πάθος με τον οίνο) τα προβλήματά τους. Στους διαλόγους ο ένας από τους δυο γίνεται ο ψυχολόγος και έτσι προσφέρει μια βαθύτερη οπτική στα θέματα που πραγματεύεται.

Το ότι είναι απλό, βέβαια, δε σημαίνει ότι είναι και απλοϊκό. Σε αρκετά σημεία κάνει αναφορές σε επιστημονικές έρευνες και η Ψυχο-Λογική που αναπτύσσει, πέρα από πολύ αναλυτική είναι και ιδιαίτερα διεισδυτική. Η ψυχο-λογική προσέγγισή του συγγραφέα είναι σαφώς επηρεασμένη από τη δική του προσωπική ιστορία.

Έχοντας σπουδάσει μαθηματικά και μετέπειτα με διδακτορικές σπουδές στα χρηματοοικονομικά εργάστηκε για χρόνια σε επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου και της Αθήνας. Δίδαξε επί σειράς ετών και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόσφατα τα παράτησε όλα και απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στη Θετική Ψυχολογία. Πλέον διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com) και πραγματοποιεί σεμινάρια πάνω σε θέματα Ευτυχίας, Άγχους και Σχέσεων.

Σε έναν κόσμο που η πολυπλοκότητα διαρκώς αυξάνεται το βιβλίο του Δημήτρη Φλαμούρη PhD πάει κόντρα στο ρεύμα και φέρνει την ψυχολογία στον καφέ και το κρασί μας.

Εξ άλλου όπως είχε πει κι ο Αϊνστάιν:

«Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις σε ένα πεντάχρονο, μάλλον δεν το έχεις καταλάβει καλά κι εσύ ο ίδιος»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση