,

Κέντρο Σωματικής και Ψυχικής Ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το κέντρο σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση είναι ένα καινοτόμο κέντρο ψυχολογίας που αντιμετωπίζει τα σύνθετα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, με ολιστικό τρόπο, που

Κέντρο Σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το κέντρο σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση είναι ένα καινοτόμο κέντρο ψυχολογίας που αντιμετωπίζει τα σύνθετα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, με ολιστικό τρόπο, που προσφέρει άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα.

Το κέντρο Αυτοΐαση δημιουργήθηκε το 2014 και ξεκίνησε τη δράση του στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το Σεπτέμβριο λειτουργούμε και στην Αθήνα, στην διεύθυνση Ριζούντος 24 στο Ελλινικό/ Γλυφάδα (λίγα μόνο μέτρα από το μετρό), επιθυμώντας να προσφέρουμε τις καινοτόμες και αποτελεσματικές υπηρεσίες μας και στους ανθρώπους στην Αθήνα που το έχουν τόσο ανάγκη. Διαθέτουμε επιστημονικά αξιόπιστες υπηρεσίες και μεθοδολογίες, όπως Βιοανάδραση, Νευροανάδραση, Οπτικοακουστικός Συντονισμός και Κρανιοεγκεφαλική διέγερση, στις οποίες θα αναφερθούμε εκτενέστερα στη συνέχεια.

Advertisment

Σκοπός μας είναι μέσα από μία ολιστική προσέγγιση να εκπαιδεύσουμε τον κάθε άνθρωπο να αποκτήσει πλήρη γνώση για την φύση και τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και να εκπαιδευτεί στη διαχείρισή τους, ώστε σταδιακά μέσα από τη διαδικασία και τα εργαλεία που θα αποκτήσει, να μπορεί να είναι ανεξάρτητος και δυνητικά θεραπευτής του εαυτού του. Ο άνθρωπος μπορεί να θεραπεύσει μόνος του τον εαυτό του τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, αρκεί να μάθει το πως!

Κέντρο Σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για το λόγο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αυτοΐαση που σχεδιάζεται εξατομικευμένα εγγυάται μόνημα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακριβώς επειδή βασίζεται στην διαδικασία μάθησης και όχι σε κάποια θεραπευτική διαδικασία.

Advertisment

Στο κέντρο μας θα βρείτε λύση σε προβλήματα όπως άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ύπνου, ψυχικές διαταραχές, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις κ.ά., αλλά και σε όλα τα σχεδών σωματικά προβλήματα υγείας τα οποία έχουν ψυχογενή υπόβαθρο, που αποτελεί σχεδών το 95% των ασθενειών.Οι υπηρεσίες ψυχοθεραπείας που παρέχουμε είναι υψηλής ποιότητας και συνδυάζονται με καινοτόμα τεχνολογικά μέσα που βοηθάν στην ψυχοφυσιολογική εκπαίδευση και στον επαναπρογραμματισμό του σώματός μας.

Το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου είναι καταρτισμένο στη χρήση και εφαρμογή νέων και περισσότερο αποτελεσματικών μεθόδων θεραπείας. Οι έμπειροι ψυχολόγοι μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσουν ένα έμπιστο σύμμαχο, ένας εκπαιδευτής/ προπονητής με εμπειρία που θα είναι δίπλα σας μέχρι να μάθεται πως να βοηθάτε μόνοι σας τον εαυτό σας.

Η φιλοσοφία μας, να βοηθάμε τους ανθρώπους να επανακτήσουν την χαμένη ανεξαρτησία και τον έλεγχο της ζωής τους, δεν μας επιτρέπει να δημιουργούμε σχέσεις εξάρτησης με τους πελάτες μας. Για το λόγω αυτό όλη η διαδικασία είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και δομημένη, με ευδιάκριτη αρχή, διάρκεια και τέλος.
Ποιες είναι όμως οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στο κέντρο μας;

Υπηρεσίες του Κέντρου Αυτοΐαση

Κέντρο Σωματικής και Ψυχικής Ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συνεδρία Βιοανάδρασης

ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Η Βιοανάδραση είναι μία σύγχρονη μη φαρμακευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένο λογισμικό, προκειμένου να οπτικοποιήσει τις ψυχοφυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.
Η Βιοανάδραση απλά μετράει (οπτικοποιεί) όπως κάνει για παράδειγμα ένα πιεσόμετρο, αλλά και εκπαιδεύει το άτομο με την βοήθεια του ψυχολόγου, στην διαχείρηση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος, της Καρδιοαγγειακής λειτουργίας, της Αναπνευστικής Λειτουργίας, της Μυϊκής διέγερσης, της Θερμοκρασίας του Σώματος και άλλα.

Η μέθοδος αυτή ΔΕΝ βλάπτει την υγεία, ΔΕΝ έχει παρενέργειες, ΔΕΝ εκπέμπει ραδιενέργεια που μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό του ατόμου, ΔΕΝ οδηγεί σε εξάρτηση και είναι ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Με την Βιοανάδραση έχουμε την δυνατότητα να «μετρήσουμε» τα επίπεδα διέγερσης /άγχους στον οργανισμό και να προσδιορίσουμε ποια φυσιολογική λειτουργία μας επηρεάζει περισσότερο (νευρικό σύστημα, καρδιοαγγειακή λειτουργία, αναπνευστική λειτουργία κτλ.).

Είναι πολύ γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση πολλών ψυχικών διαταραχών, όπως είναι:

• οι κρίσεις πανικού,
• φοβίες,
• κατάθλιψη,
• διπολική διαταραχή
• ψυχαναγκασμούς και άλλα.

Κέντρο Σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με την βοήθεια της Βιοανάδραση όμως το άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και σχεδών όλες τις σωματικές διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος

• Ευαιρέθιστο έντερο,
• Μειωμένη Λειτουργία του Ανοσοποιητικού συστήματος,
• Σεξουαλικές δυσλειτουργίες,
• Υπογονημότητα,
• Μυοσκελετικά προβλήματα,
• Πεπτικά και Γαστρεντερικά προβλήματα,
• Ορμονικές διαταραχές,
• Δερματολογικά προβλήματα και πολλά πολλά άλλα.

Το άτομο μπορεί σε 8-15 δίωρες συνεδρίες να εκπαιδευτεί να ελέγχει τις πιο σημαντικές φυσιολογικές λειτουργίες στον οργανισμό του. Αυτή η γνώση μένει για πάντα και αλλάζει τη ζωή του ατόμου για πάντα. Έτσι μπορεί ο καθένας να ελέγχει τα δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα που προκαλεί το έντονο άγχος (ταχυκαρδία, δύσπνοια, εφίδρωση, μυϊκή διέγερση κτλ) και παράλληλα να προστατεύει την υγεία του, διατηρώντας τον οργανισμό και φέρνοντάς το όποτε θέλει σε μία ισορροπία.

ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Κέντρο Σωματικής και Ψυχικής Ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συνεδρία Νευροανάδρασης

Η Νευροανάδραση είναι ένα είδος Βιοανάδραση, η οποία μετράει/ καταγράφει και οπτικοποιεί την λειτουργία του εγκεφάλου μας και των εγκεφαλικών μαε κυμάτων. Μέσω στρατηγική μάθησης, η Νευροανάδραση καθιστά τον άνθρωπο ικανό να μεταβάλλει τα εγκεφαλικά του κύματα, άρα κατ’επέκταση μπορεί να μεταβάλλει τα συναισθήματά του και την συμπεριφορά του. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία μέθοδο άμεσης, συστηματικής κι επιλεκτικής εκγύμνασης του εγκεφάλου.

Αυτή η εκπαίδευση συμβάλλει στην επίτευξη μίας ήρεμης αλλά γρήγορης διανοητικής κατάστασης. Πρόκειται για μία εφαρμογή της βιοανάδρασης, κατά την οποία το άτομο μπορεί να παρακολουθήσει σε ειδική οθόνη το ηλεκτροεγκεφαλογράφημά του με απλό και κατανοητό τρόπο, στο οποίο παρουσιάζεται η εγκεφαλική του δραστηριότητα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το άτομο εκπαιδεύεται στον έλεγχο της δραστηριότητας των εγκεφαλικών του κυμάτων.

Με τη βοήθεια αισθητήρων που τοποθετούνται στο κεφάλι γίνεται η μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας, η οποία γίνεται αντιληπτή μέσω βίντεο, εικόνων και ήχου. Το άτομο παίρνει άμεση πληροφόρηση για αυτή, γεγονός που το βοηθάει να την ελέγξει.Αυτό το είδος της βιοανάδρασης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του

Κέντρο Σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

• άγχους,
• της κατάθλιψης,
• της διάσπασης προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα(ΔΕΠ-Υ),
• προβλήματα συγκέντρωσης,
• των μαθησιακών προβλημάτων,
• των ψυχαναγκασμών,
• των διαταραχών ύπνου,
• του αυτισμού,
• του χρόνιου πόνου,
• αλκοολισμός και άλλες εξαρτήσεις κ.α.

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κέντρο Σωματικής και Ψυχικής Ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συνεδρία Οπτικοακουστικού Συντονισμού

Ο Οπτικοακουστικός Συντονισμός ή η Οπτικόακουστική διέγερση (ΟΑΔ/AVE) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί παλμούς φωτός και ήχου σε συγκεκριμένες συχνότητες, ώστε να οδηγήσει τον εγκέφαλο σε διάφορα επιθυμητά μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων, ανάλογος από το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, με έναν απαλό και ασφαλή τρόπο. Ρυθμίζοντας τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων σας, έχετε τη δυνατότητα να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, να ακονίσετε το μυαλό σας και να αυξήσετε τα επίπεδα χαλάρωσης, όλα αυτά με το πάτημα ενός απλού κουμπιού!

Είναι μια αποτελεσματική, ανέξοδη εναλλακτική θεραπεία για πολλές διαταραχές όπως το

• άγχος,
• την Διάσπαση της προσοχής,
• των συναισθηματικών διαταραχών,
• το μετατραυματικό στρες,
• την ινομυαλγία,
• το χρόνιο πόνο και άλλες διαταραχές.

Τα μηχανήματα του Οπτικουακουστικού Συντονισμού (AVE) χρησιμοποιούνται επιτυχώς για τη βελτίωση
• της φυσικής απόδοσης αθλητών,
• της ακαδημαϊκής απόδοσης φοιτητών και μαθητών
• της νοητικής λειτουργίας ηλικιωμένων.

Κέντρο Σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ

H κρανιοεγκεφαλικήδιέγερση (ΚΕΔ) είναι μια μη-επεμβατική διέγερση του εγκεφάλου που εφαρμόζει αδύναμους ηλεκτροπαλμούς πάνω στο κεφάλι του ανθρώπου. Αυτή η μικρή ηλεκτροδιέγερση που εφαρμόζεται πλευρικά πάνω στο κρανίο εγείρει την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών ενδορφίνης, σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης.Μελέτες έχουν δείξει ότι η ΚΕΔ είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την μείωση του περιστασιακού άγχους και τη βελτίωση της νοημοσύνης (IQ).

Κέντρο Σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Η γνώση είναι δύναμη και το κέντρο “ΑΥΤΟΪΑΣΗ” δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπρόσθετη γνώση ή να ενημερωθούν αναλυτικότερα για το πρόβλημα που τους απασχολεί με τα ενημερωτικά/ εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει.

Τα σεμινάρια ψυχολογίας πραγματοποιούνται στο χώρο του κέντρου μας σε μικρές ομάδες, έτσι ώστε να μπορούν τα μέλη της ομάδας να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις γύρω από το θέμα. Τα σεμινάρια θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και σε ατομικό επίπεδο, έτσι ώστε να εξατομικευτεί και η ενημέρωση να είναι στοχευμένη στο πρόβλημα του ατόμου. Τα σεμινάρια είναι διαδραστικά και βιωματικά και οι γνώσεις που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες καλύπτουν τόσο τα αίτια και την φυσιολογία των προβλημάτων, όσο και τρόπους και τεχνικές αντιμετώπισης και δράσεις.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες που καλύπτουν τα σεμινάριά μας

• Κατάθλιψη
• Κρίσεις πανικού
• Φοβίες
• Μαθησιακές δυσκολίες
• Διαζύγιο-Χωρισμός

Κέντρο Σωματικής και ψυχικής ισορροπίας Αυτοΐαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ONLINE- SKYPE

Το κέντρο μας παρέχει την δυνατότητα υλοποίησης συνεδριών μέσω διαδικτύου με την βοήθεια της τεχνολογίας και του προγράμματος Skype. Η επιλογή αυτή καθιστά εφικτή την επικοινωνία με άτομα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση, έχουν κινητικές δυσκολίες ή άλλους προσωπικούς λόγους.Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το απόρρητο του πελάτη όπως ακριβώς γίνεται και στις συνεδρίες στο χώρο του κέντρου μας.

Μη χάνετε την ευκαιρία. Επισκεφτείτε μας στους χώρους μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να γνωριστούμε καλύτερα! Επισκεφτείτε το siteμας www.autoiasi.gr για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες και το όραμά μας ή στείλτε μας mailσ το info@autoiasi.gr

Αθήνα: Ριζούντος 24 Ελληνικό τηλ. 210 9609611
Θεσσαλονίκη: Αιγαίου 102 Καλαμαριά τηλ. 23140 11387

Εάν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, μην το αφήνεις να σε ελέγχει…έλεγξέ το εσύ!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το υπαίθριο μικρό νοσοκομείο της Πάτρας ενόψει του καρναβαλιού | Θα διαθέτει ακόμα και ψυχολόγους
Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα λόγω κατάθλιψης;
Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους
Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Για πρώτη φορά ειδική επέμβαση σε άτομο με αυτισμό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση