Θέλω να μάθω πώς είναι να εμπιστεύεσαι κάποιον

Θέλω να μάθω πώς νιώθει κάποιος όταν εμπιστεύεται έναν άλλο άνθρωπο. Πώς είναι να πιστεύω αληθινά ότι πρόκειται να είναι πιστός σε εμένα. Να

Θέλω να μάθω πώς είναι να εμπιστεύεσαι κάποιον

Θέλω να μάθω πώς νιώθει κάποιος όταν εμπιστεύεται έναν άλλο άνθρωπο. Πώς είναι να πιστεύω αληθινά ότι πρόκειται να είναι πιστός σε εμένα. Να ξέρω ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι, για να με πληγώσει.

Θέλω να μάθω πώς είναι να εμπιστεύομαι το σύντροφό μου, αντί να σκέφτομαι συνεχώς το «τι θα συμβεί αν». Τι θα συμβεί αν με βαρεθεί; Τι θα συμβεί αν βρει κάποια ομορφότερη από εμένα; Κι αν μιλάει με κάποια άλλη πίσω από την πλάτη μου; Μήπως συναντιέται με κάποια άλλη κοπέλα, χωρίς να το ξέρω; Αν, αν, αν…

Advertisment

Θέλω να ξέρω πώς είναι να μην αμφιβάλλω για τον ίδιο μου τον εαυτό. Να μην επιτρέπω στις ανασφάλειές μου να με πείθουν ότι δεν αξίζω να αγαπιέμαι. Να σταματήσω να υποθέτω ότι τελικά εγώ θα είμαι αυτή που θα μείνει πίσω. Να σταματήσω να μετράω τα δευτερόλεπτα, μέχρι η σχέση να καταρρεύσει, όπως ακριβώς όλες οι άλλες στο παρελθόν.

Θέλω να μάθω πώς είναι να νιώθω άνετα μέσα σε μια σχέση. Να νιώθω ασφάλεια. Να νιώθω ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας χωρίσει.

Θέλω να ξέρω πώς είναι να πιστεύω το σύντροφό μου, όταν λέει ότι θα αργήσει να γυρίσει σπίτι, επειδή έπεσε δουλειά στο γραφείο ή επειδή κόλλησε στην κίνηση ή όταν το τηλέφωνό του χτυπάει στη μέση της νύχτας και ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει ποιος τηλεφωνεί, επειδή ποτέ δεν θα έλεγε ψέματα για τέτοια πράγματα.

Advertisment

Επειδή ξέρω ότι ποτέ δεν θα έκρυβε κάτι. Επειδή ξέρω ότι νοιάζεται για μένα πολύ, ώστε να ρισκάρει να με χάσει.

Θέλω να μάθω πώς είναι να μη στρεσάρομαι με τον ανταγωνισμό. Να μην συμπεριφέρομαι σαν οι άλλες γυναίκες να είναι εχθροί μου. Να σταματήσω να φθονώ όσες είναι ομορφότερες από εμένα ή πιο επιτυχημένες από εμένα, επειδή ανησυχώ ότι εκείνες πρόκειται να κλέψουν το σύντροφό μου.

Θέλω να ξέρω πώς είναι να εμπιστεύομαι κάποιον αρκετά, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να ψάχνω το τηλέφωνό του. Ή να μαντεύω τους κωδικούς του. Ή να ψάχνω τα πράγματά του. Θέλω να μάθω πώς είναι να εμπιστεύομαι κάποιον, χωρίς να ψάχνω στοιχεία, για να επιβεβαιώσω αν αξίζει ή όχι.

Θέλω επίσης να μάθω πώς είναι να νιώθω αυτοπεποίθηση μέσα στη σχέση μου. Και σίγουρη για το ότι ο δεσμός μας είναι ισχυρός. Σίγουρη για το ότι δεν πρόκειται να έχουμε άσχημη κατάληξη. Σίγουρη για το ότι έχω βρει το άτομο με το οποίο μπορώ να περάσω μαζί του το υπόλοιπο της ζωής μου.

Θέλω να μάθω πώς είναι να έχω σχέση με κάποιον, που με διαβεβαιώνει ότι θέλει να είναι μαζί μου. Κάποιον που μου λέει ότι με αγαπά μέσα στη μέρα, επειδή θέλει να μου το εκφράσει. Κάποιον που ποτέ δεν θα με βάλει σε υποψίες ότι δεν έχει πια αισθήματα για μένα, επειδή θα μου δείχνει την αγάπη του κάθε μέρα.

Θέλω τέλος να ξέρω πώς είναι να εμπιστεύεσαι πλήρως κάποιον για το ότι πάντα θα είναι στο πλάι μου. Εμπιστοσύνη για το ότι δεν πρόκειται να φύγει. Εμπιστοσύνη για το ότι θέλει μόνο εμένα, ότι είμαι ό,τι χρειάζεται, ότι είμαι αρκετή.

Άννα Β. – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση