5 Τρόποι για να αξιοποιείς ποιοτικά τον χρόνο σου

Η εποχή μας έχει πολλά να μας προσφέρει και μαθαίνουμε περισσότερα από ότι χρησιμοποιούμε, χάνοντας πολλές φορές από την ημέρα μας, πολλές ώρες χωρίς

5 Τρόποι για να αξιοποιείς ποιοτικά τον χρόνο σου

Η εποχή μας έχει πολλά να μας προσφέρει και μαθαίνουμε περισσότερα από ότι χρησιμοποιούμε, χάνοντας πολλές φορές από την ημέρα μας, πολλές ώρες χωρίς καν να το καταλάβουμε. Για να ανακτήσουμε ξανά αυτό που λένε Ισορροπία και Νόημα στη ζωή μας χρειάζεται τρόπο και όχι κόπο.

Με πολύ απλούς τρόπους που ίσως τις πρώτες δύο βδομάδες μας δυσκολέψουν λιγάκι, αλλά μετά είναι θέμα συνήθειας να τους ακολουθούμε μιας και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανώς υπέρ της ψυχικής μας ευεξίας και της ποιότητας της ζωής μας.

Advertisment

5 Τρόποι για να αξιοποιείς ποιοτικά τον χρόνο σου

1. Διαθέτουμε περισσότερο χρόνο σε φυσικό χώρο και σε πραγματικό χρόνο με τους ανθρώπους που έχουμε κάτι κοινό να μοιραστούμε.

Δηλαδή δεν ξεκινάμε συνομιλία με μηνύματα για να πούμε και να μοιραστούμε κάτι. Κλείνουμε ραντεβού κάπου ευχάριστα έξω, έστω και στα παγκάκια της πλατείας ή ακόμα και στο σπίτι μας και έτσι νιώθουμε πολύ πιο έντονα και ανθρώπινα την επικοινωνία με του άλλους.

2. Μιλάμε πολύ με την Οικογένεια μας

Εννοώ πολύ, σίγουρα έχουμε να πούμε πολλά μεταξύ μας, από το να διαφωνήσουμε για μικροπράγματα μέχρι να κάνουμε όνειρα που χρειάζεται να συμμετέχουμε όλοι με τον τρόπο μας για να τα πραγματοποιήσουμε.

Και μην μου πείτε ότι υπάρχει χάσμα γενεών και διάφορα περί νοοτροπίας, γιατί θα σας αντικρούσω τα επιχειρήματα λέγοντας σας, δεν μπορεί να έχεις περισσότερα κοινά με ανθρώπους ξένους ή τους φίλους σου και να μην έχεις με την οικογένεια σου, και αν δεν έχεις δημιούργησε κοινά σημεία.

Advertisment

3. Ακούμε μουσική, όσο μπορούμε περισσότερο μουσική

Και δεν εννοώ να καρφώσουμε δύο ακουστικά στα αυτιά μας και απλά να πάψει να σκέφτεται το μυαλό μας μόνο από τον ήχο. Εννοώ να καλέσουμε φίλους στο σπίτι μας να συζητήσουμε, να ακούσουμε μουσική και αν το φέρει η ώρα ή το κέφι ανέβει να ρίξουμε και κανένα χορό. Όλα αυτά δημιουργούν καταστάσεις χαλάρωσης και διασκέδασης ταυτόχρονα, κάτι που το έχουμε όλοι πολλοί ανάγκη.

4. Δημιουργούμε, φαντασία και έμπνευση

Είτε μέσα από το διάβασμα βιβλίων σημαντικών προσωπικοτήτων που άφησαν το στίγμα τους θετικά στο πέρασμα τους από την ζωή και έκαναν την διαφορά, είτε από βιβλία λογοτεχνικά ή μη, που όμως μπορούν να μας απορροφήσουν την σκέψη μας και να μας παρασύρουν στο δικό τους κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι όταν θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους και να ξεκουραστούν πιάνουν στα χέρια τους ένα βιβλίο.

5. Ασκούμε το σώμα μας με κάθε τρόπο

Δεν είναι ανάγκη να πάμε γυμναστήριο (αν και είναι επένδυση για την υγεία μας) αν δεν μπορούμε. Εύκολα μπορούμε να βάλουμε τα αθλητικά μας και να βγούμε για έναν περίπατο με έντονο βάδην ή να γυμναστούμε μέσα από χιλιάδες βίντεο που διατίθενται δωρεάν στο ίντερνετ.

Όλα τα παραπάνω είναι τα βασικά που προσφέρουν Ποιότητα στη Ζωή μας, το πώς θα τα αξιολογήστε και πως θα τα αξιοποιήσετε είναι δική σας επιλογή.

Οικογένεια – Φίλοι – Δοτικότητα με άμεση επαφή – Επικοινωνία – Άσκηση

Ένα πράγμα που είναι το σημαντικότερο και δίνει Ποιότητα στη Ζωή μας είναι να Απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή και όχι να την χάνουμε

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση