, ,

Αγαπάς τον εαυτό σου; Φρόντισέ τον

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο αγαπάς τον εαυτό σου; Πόσο τον φροντίζεις; Αν η ερώτηση σου φαίνεται παράλογη ή αστεία ανήκεις στη κατηγορία των ανθρώπων που

Αγαπάς τον εαυτό σου; φρόντισέ τον

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο αγαπάς τον εαυτό σου; Πόσο τον φροντίζεις; Αν η ερώτηση σου φαίνεται παράλογη ή αστεία ανήκεις στη κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχει αγαπήσει τον εαυτό του όσο θα έπρεπε.

Και αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο τόσο στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους όσο και στην ποιότητα της ζωής σου. Ο άνθρωπος που αγαπάει το εαυτό του, τον σέβεται και τον προστατεύει!

Advertisment

Αυτό συνεπάγεται ότι είναι πολύ προσεκτικός στις φιλικές σχέσεις που δημιουργεί καθώς επίσης και στις ερωτικές. Έχει επίγνωση του τι αξίζει , δεν αφήνει το εαυτό του να αναλώνεται σε ανούσιες και τοξικές σχέσεις και θέτει όρια.

Αν κάποιος τα ξεπεράσει, απλά απομακρύνεται. Δεν ανέχεται την εκμετάλλευση, κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν γιατί το θέλει ο ίδιος και όχι για να μην δυσαρεστήσει τους άλλους.

Θα βοηθήσει μέχρι εκεί που μπορεί και γιατί θέλει, όχι γιατί πρέπει. Δεν ανέχεται συμπεριφορές που τον ταπεινώνουν γιατί γνωρίζει ότι έτσι μηδενίζει τον εαυτό του. Θα δώσει σεβασμό, αγάπη, αφοσίωση και ευελπιστεί να λάβει το ίδιο.

Advertisment

Σε αντίθετη περίπτωση ότι δε τον σέβεται, δεν του αξίζει! Δεν μπαίνει στη διαδικασία να αναλύει καταστάσεις και να στεναχωριέται, απλά προχωράει παρακάτω.

Επίσης, ο άνθρωπος που αγαπάει το εαυτό του τον φροντίζει! Πολλές γυναίκες κυρίως όταν παντρεύονται και γίνονται μαμάδες παραμελούν τη εμφάνιση τους γιατί επικρατεί η αντίληψη ότι τα παιδιά τους πρέπει να είναι το επίκεντρο του κόσμου.

Η φροντίδα του εαυτού μας όμως , τονώνει την αυτοεκτίμηση μας και συμβάλλει στον αυτοσεβασμό.

Γι’ αυτό άρχισε να αγαπάς το εαυτό σου και να τον φροντίζεις όσο περισσότερο μπορείς! Μόνο τότε θα νιώσεις πραγματικά ευτυχισμένος και θα μπορέσεις να κάνεις και τους ανθρώπους που αγαπάς ευτυχισμένους.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση