,

Φυσικό ντεμακιγιάζ με αγνά υλικά της κουζίνας μας

Μια από τις πιο ανακουφιστικές στιγμές της ημέρας είναι εκείνες που έχουμε επιστρέψει στο σπίτι και πετάμε από πάνω μας όλα τα ρούχα, τις

Φυσικό ντεμακιγιάζ με αγνά υλικά της κουζίνας μας

Μια από τις πιο ανακουφιστικές στιγμές της ημέρας είναι εκείνες που έχουμε επιστρέψει στο σπίτι και πετάμε από πάνω μας όλα τα ρούχα, τις πανοπλίες και τις μάσκες που υιοθετήσαμε κατά τη διάρκεια της δουλειάς, των υποχρεώσεων και της διασκέδασης. Το ντεμακιγιάζ είναι αναπόφευκτο κομμάτι της γυναικείας περιποίησης. Το πρόσωπό μας χρειάζεται βαθύ καθαρισμό από όλα τα χημικά χρώματα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να υπερασπιστεί την εικόνα μας ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Φυσικά, υπάρχουν άπειρα γαλακτώματα καθαρισμού στο εμπόριο, άλλα μέτριας ποιότητος και άλλα πάρα πολύ καλής. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη, πιέζοντας το άδειο μπουκάλι του γαλακτώματος καθαρισμού το οποίο έχει παραδώσει. Δεν έχει άλλο.

Advertisment

Όπως με κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής, έτσι και στη συγκεκριμένη, μετά την πρώτη κρίση νεύρων και άρνησης, συμμορφωνόμαστε και αρχίζουμε να μηχανευόμαστε λύσεις. Και οι καλύτερες λύσεις υπάρχουν και βρίσκονται στην κουζίνα μας οι οποίες, στην προκειμένη περίπτωση ίσως και να αντικαταστήσουν εντελώς το ντεμακιγιάζ σας. Τόσο καλές!

Φυσικό ντεμακιγιάζ με αγνά υλικά της κουζίνας μας

1. Γάλα αμυγδάλου και ελαιόλαδο

Αναμιγνύετε ίση ποσότητα γάλακτος με ίση ποσότητα ελαιολάδου. Ίσως χρειαστεί να ζεστάνετε λίγο το γάλα εφόσον το είχατε στο ψυγείο. Αν έχετε χρόνο, το αφήνετε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπό σας και κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις, ακριβώς όπως με το γαλάκτωμα. Καθαρίζετε με ένα βαμβάκι. Θα μείνετε έκπληκτες από την καθαρότητα των ματιών και του δέρματος. Μάλιστα το νέο σας γαλάκτωμα θρέφει την επιδερμίδα σας με όλα τα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου και του αμυγδάλου.

2. Έλαιο αμυγδάλου

Το απλώνετε μόνο του σε όλο το πρόσωπο με μαλακές κυκλικές κινήσεις. Αφαιρείτε με μαντηλάκια ή βαμβάκι.

Advertisment

3. Έλαιο καρύδας

Και πάλι, απλά το απλώνετε και καθαρίζετε το πρόσωπό σας με αυτό. Αφαιρείτε με βαμβάκι ή μαντηλάκι.

4. Τζελ Αλόης

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε μόνο του αν είναι ελαφρύ το μακιγιάζ ή αναμεμειγμένο με ένα από τα παραπάνω έλαια. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε μόνο του μετά το ντεμακιγιάζ για καλό καθαρισμό από υπολείμματα και φρεσκάδα στο δέρμα. Το τζελ της Αλόης λειτουργεί και σαν λοσιόν σύσφιγξης.

Κρέμα νυκτός δεν χρειάζεται!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση