,

Συνταγή: Μάσκα προσώπου με σπιρουλίνα για επιδερμίδα χωρίς ατέλειες

Μπορεί να μη σας γεμίσει το μάτι στην αρχή το έντονο πράσινο χρώμα της, αλλά αυτή η μάσκα προσώπου είναι εξαιρετικά θρεπτική και θα

Μάσκα προσώπου με σπιρουλίνα για επιδερμίδα χωρίς ατέλειες

Μπορεί να μη σας γεμίσει το μάτι στην αρχή το έντονο πράσινο χρώμα της, αλλά αυτή η μάσκα προσώπου είναι εξαιρετικά θρεπτική και θα αλλάξετε αμέσως γνώμη, αφού τη δοκιμάσετε! Είναι εφοδιασμένη με ωμές, φυσικές τροφές που κάνουν το σώμα σας να λάμπει και να είναι φρέσκο. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, από εκείνα που είναι ευάλωτα στην ακμή, μέχρι τα ξηρά. Εύκολη και γρήγορη για οποιαδήποτε γεμάτη μέρα της εβδομάδας σας.

Η σύνθεση

Σπιρουλίνα

Αυτό το πράσινο φύκι μπορεί να μυρίζει κάπως περίεργα, αλλά ως υπερτροφή είναι γεμάτο θρεπτικά στοιχεία. Πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και βιταμίνες Β, για να αναφέρουμε μόνο λίγα.

Advertisment

Περιέχει πάνω από 26 φορές περισσότερη ποσότητα ασβεστίου από αυτή που βρίσκουμε στο γάλα και θεωρείται η πιο θρεπτικά πυκνή τροφή στον πλανήτη. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία από τις συνέπειες της γήρανσης και από τις ρυτίδες.

Η εφαρμογή της στο πρόσωπο σας δίνει πραγματικά μια θρεπτική τόνωση για υγιέστερο, όμορφο δέρμα και αποδεικνύεται σπουδαία επιλογή για μια επιδερμίδα που έχει την τάση να εμφανίζει ακμή.

Μέλι

Υπάρχουν τόσες πολλές χρήσεις όσον αφορά στο μέλι, που είναι δύσκολο να τις συμπυκνώσουμε σε μόνο μια παράγραφο. Είναι καταπραϋντικό και αναζωογονητικό για το δέρμα και μπορεί ακόμα και να βοηθήσει στην επούλωση εγκαυμάτων.

Advertisment

Έχει φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που καθαρίζουν επαρκώς την επιδερμίδα μας. Δρα επίσης ως ενυδατικό, διατηρώντας το δέρμα απαλό και ανθεκτικό.

Γιαούρτι

Μπορεί ήδη να γνωρίζετε ότι το γιαούρτι είναι γεμάτο υγιεινά προβιοτικά κατάλληλα για το έντερό σας, αλλά αυτά τα καλά βακτήρια επίσης θρέφουν την επιδερμίδα σας.

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, ένα άλφα- υδροξύ οξύ που κάνει φυσική απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά δερματικά κύτταρα. Αυτό με τη σειρά του αποκαλύπτει την υγιή επιδερμίδα και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων.

Αιθέρια έλαια

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά αιθέρια έλαια, με τόσες πολλές διαφορετικές χρήσεις. Κάποια μπορεί βέβαια να ερεθίσουν ένα πολύ ευαίσθητο πρόσωπο, οπότε επιλέξετε προσεκτικά, όταν είναι απαραίτητο.

Κάποια αγαπημένα και φιλικά προς το δέρμα του προσώπου είναι το γεράνι, η λεβάντα και το λιβάνι. Αυτά τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος και στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης.

Η σπιρουλίνα σε αυτή τη μάσκα προσώπου έχει έντονη μυρωδιά, οπότε το αιθέριο έλαιο μπορεί να κάνει πολύ πιο ευχάριστο το άρωμά της.

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με σπιρουλίνα

Συστατικά

1. ¾ κουταλιές της σούπας σκόνη σπιρουλίνα
2. 1 κουταλιά της σούπας μέλι
3. 1 κουτάλι του γλυκού απλό γιαούρτι
4. 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γεράνι (ή λεβάντα ή λιβάνι)

Εξοπλισμός

1.  Κουτάλι ή σπάτουλα
2.  1 μικρό γυάλινο μπολ

Οδηγίες

1. Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ, αναμίξτε όλα τα συστατικά. Ανακατέψτε, μέχρι να ενωθούν καλά.

2. Για να τη χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε αρκετή ποσότητα στο πρόσωπό σας με τα δάχτυλα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι του makeup για καλύτερη εφαρμογή.

3. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Αυτή η συνταγή αρκεί για 2 εφαρμογές. Μένει στο ψυγείο για 2 μέρες, αλλά πριν το χρησιμοποιήσετε, αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση