,

Dr. Wayne Dyer: Πώς να γνωρίσεις τη θεϊκή σου αξία

Οι παρακάτω προτάσεις αποτελούν ένα σχέδιο που θα σε βοηθήσει σταδιακά να αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς τη δύναμη να δημιουργήσεις το πεπρωμένο σου. Αν

Πώς να γνωρίσεις τη θεϊκή σου αξία

Οι παρακάτω προτάσεις αποτελούν ένα σχέδιο που θα σε βοηθήσει σταδιακά να αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς τη δύναμη να δημιουργήσεις το πεπρωμένο σου. Αν το εφαρμόσεις, θα νιώσεις χωρίς καμιά αμφιβολία πόσο πολύ αξίζεις να δεχτείς τη γενναιοδωρία του Θεού, που αγκαλιάζει τα πάντα.

Η λέξη “έμπνευση” σημαίνει κυριολεκτικά “είμαι γεμάτος από το πνεύμα”. Ή, αν θέλεις, “είμαι μέσα στο πνεύμα”. Εξασκήσου στο να κάνεις ό,τι αγαπάς και να αγαπάς ό,τι κάνεις, κάθε μέρα.

Advertisment

Αν πρόκειται να κάνεις κάτι, τότε κάνε στον εαυτό σου το δώρο να το κάνεις χωρίς γκρίνιες, αντίθετα, να το κάνεις με αγάπη. Το σύνθημά σου εδώ είναι “αγαπώ ό,τι κάνω και κάνω ό,τι αγαπώ”.

Αυτή η στάση σε τοποθετεί “μέσα στο πνεύμα” και στην κυριολεξία σε γεμίζει με ενθουσιασμό, επειδή είσαι ένας άξιος αποδέκτης της χάρης του Θεού. Η λέξη “ενθουσιασμός” προέρχεται από την αρχαία λέξη “ένθεος”, που σημαίνει “γεμάτος, πλημμυρισμένος από το Θεό”.

Προσπάθησε με κάθε τρόπο να εξαλείψεις την απαισιοδοξία, τον αρνητισμό, την κριτική, τα παράπονα, την κατάκριση, τον κυνισμό, τη μνησικακία και τη συνήθεια να βρίσκεις παντού λάθη.

Advertisment

Εξαφάνισέ τα όλα αυτά τόσο από το λεξιλόγιό σου, όσο και από τον εσωτερικό σου διάλογο. Αντικατάστησέ τα με αισιοδοξία, αγάπη, αποδοχή, καλοσύνη και γαλήνη και προσέγγισε τον κόσμο και τους ανθρώπους μέσα από αυτά τα συναισθήματα.

Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ μπορεί να θέλεις να επιστρέψεις στις παλιές σου συνήθειες, θυμήσου πως αν το κάνεις, αυτή την ενέργεια θα εκπέμψεις προς τα έξω και το σήμα σου θα μπλοκάρει τη δύναμη που μπορεί να σου φέρει ό,τι επιθυμείς.

Αν είσαι γεμάτος αρνητικότητα, τότε δεν βρίσκεσαι σε αρμονία με τον εαυτό σου και η μνησικακία σου δείχνει πως δεν νιώθεις άξιος ή έτοιμος να αποδεχτείς τη γεμάτη αγάπη ενέργεια που επιθυμείς.

Δώσε στον εαυτό σου καθημερινά λίγο χρόνο ηρεμίας, όπου θα είσαι μόνος, για να σβήσεις τα συναισθήματα της αναξιότητας που μπορεί να νιώθεις. Αφιέρωσε αυτή την ώρα στην προσευχή και στο διαλογισμό ή απλά στο να νιώσεις την ησυχία.

Με αυτό τον τρόπο θα θρέψεις την ψυχή σου και τελικά θα εξαφανίσεις κάθε αμφιβολία για την αξία σου να απολαύσεις τη γενναιοδωρία και την αφθονία του σύμπαντος.

Διάβαζε βιβλία που θα σε εμψυχώνουν κι άκουγε απαλή κλασική μουσική όσο πιο συχνά μπορείς. Εγώ προσωπικά, ανακάλυψα πως ακόμα και η απλή ανάγνωση της ποίησης του Γουόλτ Γουίτμαν ή του Ραμπιτρανάθ Ταγκόρ ή του Ρουμί με κάνει να βλέπω τα πάντα μέσα από ένα πρίσμα ιερότητας.

Το διάβασμα των πνευματικών και ιερών κειμένων είναι μια θαυμάσια πνευματική άσκηση. Αυτά τα σπουδαία έργα σε κάνουν να είσαι “μέσα στο πνεύμα” (εμπνευσμένος) και να διαλύεις τις αμφιβολίες σου για το αν αξίζεις να υλοποιήσεις στη ζωή σου εκείνα που επιθυμείς.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι περιτριγυρισμένος από όμορφα πράγματα, όσο περισσότερο γίνεται. Γράφω αυτές τις γραμμές στο νησί Μάρκο, στη νοτιοδυτική Φλόριδα. Κάθε δειλινό αφήνω τη γραφομηχανή μου και πηγαίνω στην παραλία για ν’ απολαύσω τον ήλιο που δύει πάνω από τον κόλπο του Μεξικού.

Κάθε φορά που συμμετέχω σε αυτή την καθημερινή ιεροτελεστία, πλημμυρίζω από δέος, καθώς σκέφτομαι την τεράστια ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για να κινηθεί η Γη στην τροχιά της γύρω από τον ήλιο. Εισπνέω αυτή την ενέργεια και νιώθω ευγνωμοσύνη που είμαι μέρος όλης αυτής της ομορφιάς.

Δείχνε καλοσύνη προς τον εαυτό σου και τους άλλους, όσο συχνότερα γίνεται. Απαλλάξου από την ανάγκη σου να έχεις δίκιο και προτίμησε να δείχνεις καλοσύνη και τότε θα γνωρίσεις την ευτυχία της εσωτερικής γαλήνης.

Να θυμάσαι ότι ο ανώτερος εαυτός σου αναζητάει μονάχα τη γαλήνη κι όταν δείχνεις καλοσύνη, η γαλήνη εμφανίζεται πάντοτε στην ώρα της. Όταν βρίσκεσαι σε ειρήνη με τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου, τότε ξέρεις πως είσαι άξιος αποδέκτης όλων όσων έρχονται στο δρόμο σου. Αρχίζεις να εμπιστεύεσαι την ενέργεια που θα φέρει την εκπλήρωση των επιθυμιών σου.

Συνειδητοποίησε ότι το σύμπαν είναι ένα μέρος φιλικό κι όχι εχθρικό. Βάλε όλες τις οδυνηρές εμπειρίες από τα προηγούμενα στάδια της ζωής σου στην κατηγορία “Μαθήματα για τη ζωή μου”.

Σταμάτα να ζεις με τα παλιά σου τραύματα και να ταυτίζεσαι μαζί τους. Απαλλάξου από την αντίληψη πως αυτός εδώ είναι ένας κακός κόσμος γεμάτος με κακούς ανθρώπους και, ξεκινώντας από σήμερα, άρχισε να βλέπεις τις καλές πλευρές σε όλους τους ανθρώπους που συναντάς.

Επαναλάμβανε ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει κτήμα σου:

“Είμαι ο εαυτός μου και αξίζω να δέχομαι την αφθονία του σύμπαντος”

Βρίσκεσαι τώρα στο μονοπάτι της επίγνωσης πως είσαι άξιος να έλκεις και να δημιουργείς αυτό που θέλεις. Έχεις συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του ανώτερου εαυτού σου και της θεϊκής σοφίας που σε δημιούργησε.

Γνωρίζεις πως δεν είσαι χωρισμένος από το περιβάλλον σου και πως η δύναμη να έλκεις βρίσκεται μέσα σου.

“Δημιούργησε το πεπρωμένο σου” Dr. Wayne Dyer εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση