Τι πραγματικά σημαίνει το «βγαίνω εκεί έξω και ξαναπροσπαθώ»;

Πιστεύω ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν την πλήρη έννοια της απόφασης «βγαίνω εκεί έξω και ξαναπροσπαθώ». Νομίζουν ότι το να βγαίνει κανείς

Τι πραγματικά σημαίνει το «βγαίνω εκεί έξω και ξαναπροσπαθώ»;

Πιστεύω ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν την πλήρη έννοια της απόφασης «βγαίνω εκεί έξω και ξαναπροσπαθώ».

Νομίζουν ότι το να βγαίνει κανείς έξω ξανά, σημαίνει να γνωρίζει κόσμο ή το να βγαίνει πολλά ραντεβού και να αναζητά την περιπέτεια κάθε είδους, αλλά η αλήθεια είναι ότι και πάλι μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω, κι όμως να νιώθεις ακόμα άδειος.

Advertisment

Να νιώθεις και πάλι ένα βάρος. Να νιώθεις ακόμα ότι η καρδιά σου δεν είναι έτοιμη ακόμα να ανοίξει για κάποιον. Το μυαλό σου δεν είναι έτοιμο για το κύμα εκείνο των σκέψεων που εισβάλλουν μαζί με μια νέα γνωριμία.

Μπορεί να βγαίνεις κάθε βράδυ έξω και πάλι να νιώθεις αποσυνδεδεμένος από όλους και μιλώ εκ πείρας.

Ήρθε η στιγμή που κι εγώ συνειδητοποίησα ότι για να «βγω έξω στον κόσμο ξανά», απαιτείται πρώτα μια εσωτερική προσπάθεια. Αυτό δουλεύει μόνο από μέσα προς τα έξω.

Advertisment

Ξεκινά, όταν συμφιλιώνεσαι πρώτα με τον εαυτό και το παρελθόν σου. Με την κάθε συναισθηματική απογοήτευση και την κάθε απόρριψη.

Με οτιδήποτε κατέστρεψε την ιδέα σου για την αγάπη ή ίσως σε έκανε να τα παρατήσεις. Ξεκινά, όταν πρώτα συγχωρήσεις τον εαυτό σου και τις επιλογές σου και όταν ξεκινήσεις ένα νέο κεφάλαιο χωρίς πόνο.

Ξεκινά, όταν στέλνεις ένα μήνυμα, χωρίς να τρέμεις ότι δεν θα λάβεις απάντηση και όταν βλέπεις το καλό στους ανθρώπους ξανά. Ξεκινά, όταν γεμίζεις και πάλι ελπίδα, αντί για φόβο.

Αρχίζει, όταν θυμάσαι πώς λειτουργεί η υγιής και ώριμη επικοινωνία. Ξεκινά, όταν δίνεις σε όλους ίσες, δίκαιες ευκαιρίες, αντί να τους συγκρίνεις με εκείνον ή εκείνη που σε πλήγωσε.

Ξεκινά, όταν αναγνωρίζεις ότι αξίζεις την αγάπη, ακόμα κι αν ακόμα δεν την έχεις βρει. Ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια. Ακόμα κι αν συνεχίζει να σου ξεφεύγει.

Αρχίζει, όταν πιστέψεις και πάλι στην καρδιά σου και στο πόσο γενναιόδωρη και μεγάλη είναι, πόσο ευαίσθητη και καλοσυνάτη και πόσο δυνατή είναι, ώστε να μπορεί να γιατρευτεί μόνη της και πόσο έτοιμη θα είναι πάντα για τη σωστή για σένα αγάπη.

Ξεκινά, όταν αποδεχτείς τον εαυτό σου και τον δείξεις χωρίς αμφιβολία στους άλλους. Ξεκινά, όταν ξεχάσεις τους κανόνες ή το τι νομίζεις ότι θέλει κάποιος άλλος από σένα και θυμηθείς ποιος είσαι.

Αρχίζει, όταν πιστέψεις ότι κάποιος θα σε αγαπήσει με τα ελαττώματα και τις ατέλειές σου. Κάποιος θα μείνει, ασχέτως του πόσο δύσκολα η ζωή θα τα φέρει.

Κάποιος θα ακούσει όλα όσα ντρεπόσουν μέχρι τώρα να πεις. Κάποιος θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος, εκείνος που χρειάζεσαι και θα σου αποδείξει ότι μπορεί να είναι πιστός και ότι πάντα θα επιλέγει εσένα.

Μόλις μάθεις ποιος είσαι μέσα σου, θα είναι εύκολο να βγεις και πάλι στον κόσμο και να προσπαθήσεις.

Το να βγεις και πάλι στον κόσμο δεν πρέπει να είναι αγγαρεία. Δεν πρέπει να είναι το αποτέλεσμα κοινωνικής πίεσης ή βαρεμάρας ή μοναξιάς.

Πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενδοσκόπησης, επούλωσης, συλλογισμού, ώστε η καρδιά σου να είναι κι αυτή έτοιμη, γνωρίζοντας ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα είστε και οι δύο μια χαρά.

Δεν είσαι πια πληγωμένος. Δεν είσαι πια σε πόλεμο με τον εαυτό σου.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση