,

“The 3D’s, dream, dig, dare”: Εξερευνώντας τη χειμερινή Ελλάδα με μια χιονοσανίδα! (βίντεο)

Ο Σπύρος Μπάντιος είναι αθλητής και κινηματογραφιστής περιπέτειας από την Κέρκυρα και ζει τον χειμώνα σε ένα ιγκλού στη Βασιλίτσα. Η ιδιαίτερη αγάπη για

"The 3D’s, dream, dig, dare": Εξερευνώντας τη χειμερινή Ελλάδα με μια χιονοσανίδα! (βίντεο)

Ο Σπύρος Μπάντιος είναι αθλητής και κινηματογραφιστής περιπέτειας από την Κέρκυρα και ζει τον χειμώνα σε ένα ιγκλού στη Βασιλίτσα. Η ιδιαίτερη αγάπη για τη χιονοσανίδα, τη φύση, την τέχνη αλλά και άλλα αθλήματα τον έχουν οδηγήσει στο να μοιράζεται τις εμπειρίες του μέσα από μια πολυετή σειρά παραγωγών με το όνομα Manic Side.

Στη νέα ταινία του με τίτλο «The 3D’s, dream, dig, dare» εξιστορεί τις περιπέτειες του περασμένου χειμώνα εξερευνώντας με την παρέα του χιονισμένα χωριά στην Κέρκυρα, απότομες πλαγιές στη Ζήρεια, παιχνίδια στην Πάρνηθα και αγνή περιπέτεια στη Βασιλίτσα. Τονίζει ότι ακόμη και νωρίς το καλοκαίρι υπάρχει κάπου αξιόλογη ποσότητα χιονιού στα ελληνικά βουνά που μπορείς να προσεγγίσεις με λίγο περπάτημα.

Advertisment

Από εκεί και μετά έρχεται η εναλλακτική λύση όπως η ειδική πίστα με τάπητα που έχει κατασκευάσει στην αυλή του στην Κέρκυρα. Είναι πραγματικά ένας τρόπος για να κρατάει επαφή με τη χιονοσανίδα και κυρίως με το ακροβατικό κομμάτι, αλλά και μέθοδος να μεταφέρει τις γνώσεις του σε οποιονδήποτε φιλοδοξεί να κατέβει για πρώτη φορά σε κάποιο χιονοδρομικό ή και να βελτιωθεί σε αγωνιστικό επίπεδο.

Μέσω της χειμερινής διαβίωσης και γενικά με την τόσο στενή επαφή με τη φύση υποστηρίζει ότι κάποιος αναθεωρεί την κοινή γνώμη, ανακαλύπτει τον εαυτό του και αντιλαμβάνεται σε διαφορετικό βαθμό το πότε πραγματικά ζει. Η συνείδηση διευρύνεται, αποκτά άλλες αξίες και εν τέλη αυτή η άποψη μπορεί να κάνει τον κόσμο αληθινό και ομορφότερο. Με γνώμονα τη δημιουργικότητα, σκοπός είναι να παρακινήσει και άλλους να ακολουθήσουν την καρδιά τους υπενθυμίζοντας ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος τρόπος για να κρατηθεί το όνειρο ζωντανό αρκεί να υπάρχει ισχυρή θέληση, προετοιμασία και υπομονή.

Σημαντικές παραγωγές που συμμετέχει ενεργά είναι The Thing About Greece, μια ταινία για την ιστορία της χιονοσανίδας στα ελληνικά βουνά του Θεμιστοκλή Λαμπρίδη και το project της Κατερίνας Σολδάτου Greece has Soul που αναδεικνύει τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και ιστορικής αξίας μέσω του εναέριου χορού.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση