6 φυσικές ασκήσεις για να κάψετε το λίπος του προσώπου

Ποιος γνωρίζει περισσότερα για την ομορφιά του προσώπου και για την επιδερμίδα; Η απάντηση είναι προφανής: οι γυναίκες. Το πρόσωπο αποτελεί ένα από τα

6 φυσικές ασκήσεις για να κάψετε το λίπος του προσώπου

Ποιος γνωρίζει περισσότερα για την ομορφιά του προσώπου και για την επιδερμίδα; Η απάντηση είναι προφανής: οι γυναίκες. Το πρόσωπο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματός μας, αφού είναι το πρώτο που προσέχουν οι άλλοι πάνω μας (και εμείς). Είναι σαφώς η αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όμως, με το πέρασμα των χρόνων και με τις ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, το λίπος συσσωρεύεται σταδιακά σε διάφορα μέρη του προσώπου, που έμμεσα επηρεάζουν τη συνολική μας εμφάνιση. Τα ψηλά ζυγωματικά και το σμιλευμένο σαγόνι είναι μερικά από τα πιο πολυπόθητα χαρακτηριστικά που επιθυμούν οι γυναίκες.

Με πραγματικά άπειρο αριθμό προϊόντων στην αγορά να υποστηρίζει ότι μπορεί να απομακρύνει το λίπος του προσώπου, έχει γίνει πολύ σημαντική πια η εφαρμογή αυθεντικών φυσικών διαδικασιών που να έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Οι ασκήσεις μπορούν να συνεισφέρουν πολύ σε αυτό, για να εξαλείψουν το ανεπιθύμητο λίπος του προσώπου και να αφήσουν ένα ελκυστικό, σφριγηλό πρόσωπο. Η σωστή τόνωσή του μπορεί να επιτευχθεί μέσω διάφορων τύπων ασκήσεων, εύκολων στην εφαρμογή και με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Advertisment

6 φυσικές ασκήσεις για να κάψετε το λίπος του προσώπου

Χαμόγελο

Θα σας φανεί πραγματικά περίεργο το πώς ένα χαμογελαστό πρόσωπο μπορεί να καταπολεμήσει το λίπος. Είναι πολύ ενδιαφέρον αποδεδειγμένο στοιχείο το ότι το χαμόγελο πράγματι έχει αποτέλεσμα. Το λίπος που έχει την τάση να συσσωρεύεται κοντά στην περιοχή του μάγουλου επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την άσκηση. Όσο εμείς χαμογελάμε, οι μύες στα μάγουλα τεντώνονται και έτσι το λίπος μέσω της εξάσκησης καίγεται. Διπλό λοιπόν το αποτέλεσμα: και βελτιώνετε την εμφάνισή σας, αλλά και τις κοινωνικές σας σχέσεις.

Σήκωμα των χειλιών

Η συγκεκριμένη άσκηση αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς γυμνάζει σχεδόν όλους τους μύες του προσώπου. Προσπαθήστε να σηκώσετε το κάτω χείλος, πιέζοντας προς τα έξω το σαγόνι. Θα νιώσετε τράβηγμα στο μυ του σαγονιού. Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα και ύστερα χαλαρώστε. Επαναλάβετε την ίδια άσκηση 15 φορές την ημέρα.

Προφορά των γραμμάτων Ξ και Ο

Διάφορα είδη κινήσεων μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά της σωστής δομής του προσώπου. Υπάρχουν συνηθισμένα είδη κινήσεων που είναι εύκολα στην εφαρμογή τους. Προσπαθήστε να προφέρετε τα γράμματα Ξ και Ο συνεχόμενα, για να ξεφορτωθείτε το λίπος στα μάγουλα. Σε αυτή την κίνηση, εμπλέκεται ο λαιμός, τα μάγουλα και οι μύες του σαγονιού.

Advertisment

Η στάση του φυσήματος

Αυτή η άσκηση θεωρείται από τις πιο αποτελεσματικές, απομακρύνοντας τα αφράτα μάγουλα και μειώνοντας το διπλοσάγονο. Επικεντρώνεται κυρίως στους μύες του λαιμού και στο σαγόνι. Αυτή η άσκηση θεωρείται επίσης ως μια φυσική μέθοδος για σφιχτή και λεπτή δομή προσώπου. Προσπαθήστε να φυσήξετε λοιπόν αέρα από το στόμα, σαν να φουσκώνατε ένα μπαλόνι. Συνεχίστε τη διαδικασία για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε το ίδιο για 15-20 φορές.

Εκγύμναση των μυών του προσώπου

Οι μύες του προσώπου μπορούν να τεντωθούν εύκολα με τη βοήθεια των χεριών σας. Είναι αρκετά αποτελεσματικές αυτές οι ασκήσεις, ειδικά αν γίνονται σε τακτική βάση. Προσπαθήστε να χαμηλώσετε το σαγόνι σας, σαν να θέλετε να αγγίξει το στήθος σας. Ύστερα, δοκιμάστε να τραβήξετε προς τα κάτω το δέρμα, σαν να κινείται κάτω από τα ζυγωματικά. Προφέρετε ένα μακρύ «Α» μετά από αυτό και επιστρέψετε στην κανονική θέση. Επαναλάβετε αυτό το βήμα λίγες ακόμα φορές την ημέρα.

Οι κινήσεις του σαγονιού

Οι κινήσεις με το σαγόνι αποτελούν μια ενδιαφέρουσα μέθοδος για να μειώσετε το πρόβλημα του διπλοσάγονου. Θα βοηθήσει στο τέντωμα και στην ενεργοποίηση των μυών που βρίσκονται στα μάγουλα, στα χείλη και στα σαγόνια. Κινήστε το σαγόνι σας σαν να μασάτε και κρατήστε το στόμα κλειστό. Ανοίξτε το στόμα και πιέστε ελαφρά τη γλώσσα σας στα κάτω δόντια. Μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα εκεί και ύστερα χαλαρώστε. Επαναλάβετε το ίδιο 15 φορές την ημέρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση