,

Άνοιξη: Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές της

Η μεταβατική αυτή περίοδος από το χειμώνα στην άνοιξη, αντιστοιχεί στο στοιχείο της γης, σύμφωνα με τη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Της εύφορης μητέρας – γης, που

Άνοιξη: Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές της

Η μεταβατική αυτή περίοδος από το χειμώνα στην άνοιξη, αντιστοιχεί στο στοιχείο της γης, σύμφωνα με τη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Της εύφορης μητέρας – γης, που ποτίζετε από τα φρέσκα νερά που κυλούν από τα χιόνια που αρχίζουν να λιώνουν.

Το νερό που κυλά πάνω στη γη αυτή την εποχή, ποτίζει κάθε δημιουργία στο πέρασμά του, ώστε να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί όσο εκείνη αντέξει. Ένα από τα οκτώ σκέλη της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής είναι το Φενγκ Σούι. Σκοπός του Φενγκ Σούι, όπως και όλων των υπολοίπων σκελών της Κινέζικης Ιατρικής είναι η δημιουργία ισορροπίας στον άνθρωπο.

Advertisment

Στο Φενγκ Σούι η μεταβατική αυτή περίοδος από το χειμώνα στην άνοιξη με το στοιχείο της γης, βρίσκεται στο χάρτη του Πάκουα στα Βορειοανατολικά των χώρων μας. Ο τομέας της ζωής που ενεργοποιείτε και προστατεύετε με την ύπαρξη του στοιχείου της γης στα βορειοανατολικά είναι ο Τομέας των Γνώσεων και της Αυτοβελτίωσης, της Σοφίας και της Πνευματικότητάς μας.

Είναι η στιγμή που όπως το νερό εισχωρεί βαθιά στη γη και την ανανεώνει, τη θρέφει και την αναγεννά, μέσω της φύσης την εποχή της άνοιξης, έτσι και εμείς μπορούμε να εισχωρήσουμε βαθιά μέσα μας και θρέφοντας με γνώση τον εαυτό μας, να απολαύσουμε αυτοβελτιωμένοι, με σοφία, το βαθύτερο και
ανώτερο νόημα της ύπαρξής μας, που θα μας επιτρέψει να ανθίσουμε και να αναπτυχθούμε όπως τα λουλούδια την εποχή της άνοιξης.

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες της εποχής

1.  Ανοίξτε τα παράθυρά σας και αφήστε το φρέσκο αεράκι να μπει στο χώρο σας και να καθαρίσει την μυρωδιά – ενέργεια της κλεισούρας και της χειμωνιάς.

Advertisment

2. Πιείτε άφθονο φρέσκο νερό.

3. Δημιουργείστε ένα βωμό γνώσεων και αυτοβελτίωσης στο χώρο σας. Ένα σημείο όπου θα μπορείτε να διαλογίζεστε.

4. Συλλογιστείτε. Καθίστε και σκεφτείτε με ωριμότητα τι χρειάζεται να απελευθερώσετε ώστε να μεταμορφωθείτε. Εξετάστε με ειλικρίνεια τα υπάρχοντά σας, τα συναισθήματά σας και τις σκέψεις σας και απομακρύνετε όσα έχουν ξεπεραστεί. Απεμπλακείτε, επαναπροσανατολιστείτε και επικεντρώστε την ενέργειά σας στο νέο.

5. Δημιουργείστε καλό Φενγκ Σούι στη περιοχή της πνευματικότητά σας στα βορειοανατολικά των χώρων σας. Δώστε το καλύτερο που μπορείτε ώστε να
εκφράσετε την ενέργεια που επιθυμείτε να έχει η προσωπική σας ανάπτυξη, καθώς και το σεβασμό σας για τη παρουσία του πνεύματος στη ζωή σας. Εστιάστε στην επιλογή τέχνης που να “μιλάει” πραγματικά στο βαθύ εσωτερικό σας πυρήνα και τοποθετήστε τη στα βορειοανατολικά των χώρων σας, μαζί με αντικείμενα και διακοσμητικά στο στοιχείο της γης. Όπως φυσικούς κρυστάλλους, λάμπες από αλάτι Ιμαλαΐων, πήλινα και κεραμικά αντικείμενα και εικόνες τοπίων, όπως βουνά. Ένας διακοσμητικός ελέφαντας με τη σοφία του σε αυτό το σημείο μπορεί να σας εμπνεύσει εξαιρετικά.

6. Περάστε χρόνο στη φύση. Είναι η καταλληλότερη στιγμή να βγάλετε τα παπούτσια σας και να περπατήσετε στην ακροθαλασσιά, να νιώσετε την υγρή γη.

7. Καταναλώστε τροφές που ανήκουν στο στοιχείο της γης για να προστατεύσετε το στομάχι και τη σπλήνα σας. Όπως κινόα, ρύζι, βρώμη, κριθάρι, γλυκοπατάτα, φράουλες, καρότα. Η γεύση των τροφών της γης είναι γλυκιά. Ακριβώς όπως το μητρικό γάλα, που έρχεται κατευθείαν από τη πηγή γλυκό και ζεστό.

Σας εύχομαι μια υπέροχη άνοιξη, όπου θα δείτε όλους τους σπόρους των προσπαθειών σας να ανθίζουν.

Ο Αριστοτέλης ρωτήθηκε σε τι διαφέρουν οι μορφωμένοι από τους αμόρφωτους και εκείνος απάντησε “Σε ό,τι οι ζωντανοί από τους πεθαμένους” – Διογ. Λαέρτιος (Βίοι Φιλοσόφων, V, 19)

Έλενα Αρσένογλου – Beyond Decoration

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Masterclass EN.ATZ. (1200 x 628 px)
Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση