,

5 μαθήματα ζωής από τον «Αλχημιστή»

Ο Αλχημιστής μας συνεπαίρνει σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης, ενώ αποκαλύπτει παράλληλα πέντε από τις πιο ουσιαστικές πνευματικές αρχές. Με την καθαρή του γλώσσα και

5 μαθήματα ζωής από τον «Αλχημιστή»

Ο Αλχημιστής μας συνεπαίρνει σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης, ενώ αποκαλύπτει παράλληλα πέντε από τις πιο ουσιαστικές πνευματικές αρχές. Με την καθαρή του γλώσσα και με τα όχι τόσο φανερά του μηνύματα που αφορούν στις βαθύτερες αλήθειες της ανθρώπινης ζωής, αυτό το μικρό βιβλίο αξίζει μια ανάγνωση από όσους ψάχνουν να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα της ύπαρξής τους.

Σύντομο και ουσιώδες, μπορείτε μέσω αυτού του βιβλίου να μεταμορφώσετε τη ζωή σας, εφαρμόζοντας τις ίδιες αρχές όπως ο Santiago, ένας νεαρός βοσκός από την Ανδαλουσία, του οποίου το όνειρο ήταν να ταξιδέψει σε μακρινά μέρη προς αναζήτηση υλικού θησαυρού. Αυτό που έμαθε, και αυτό που όλοι μαθαίνουμε, είναι ότι η διαδικασία της αυτό- ανακάλυψης είναι τελικά ο αληθινός θησαυρός.

Advertisment

5 μαθήματα ζωής από τον Αλχημιστή

Τα ακόλουθα μαθήματα αποτελούν διδαχές που διατρέχουν όλη την ιστορία, εδώ και αιώνες, κι όμως η αλήθεια και η ικανότητά τους να μεταμορφώσουν τη ζωή σας είναι ακόμα φανερές και σήμερα:

1. Ακούστε την καρδιά σας και ακολουθήστε τα όνειρά σας

Έχουμε όλοι βαθιά μέσα μας ένα κάλεσμα, μία κλίση ή ένα πάθος ως προς συγκεκριμένους ανθρώπους και μέρη και έχουμε μια επιθυμία να βιώσουμε ορισμένα πράγματα στη ζωή μας. Το να ακολουθείτε την καρδιά σας σημαίνει να αφουγκράζεστε και να δίνετε προτεραιότητα στο κάλεσμά της, αντί να την μπλοκάρετε ή να αμφιβάλλετε, χρησιμοποιώντας μόνο τη λογική του νου σας.

2. Ζήστε στο παρόν

Βυθιζόμενοι σε παρελθοντικά γεγονότα, που δεν μπορούν να αλλάξουν και ανησυχώντας για μελλοντικά ζητήματα που δεν μπορούν να προβλεφθούν και δεν έχουν συμβεί ακόμα, απομυζείτε όλη σας τη δύναμη και απόλαυση στη ζωή. Σίγουρα, μπορούμε και ευτυχώς καταφέρνουμε να μαθαίνουμε από παρελθοντικές εμπειρίες, αλλά οι τύψεις και η λύπηση είναι συναισθήματα που μας προσθέτουν βάρος και προκαλούν βασανιστικό πόνο. Το παρόν είναι αυτό που έχει σημασία· εστιάζοντας την προσοχή μας στο τι συμβαίνει εδώ και τώρα, έχουμε την ικανότητα να μεταμορφώσουμε την ίδια μας τη ζωή και τις ζωές πολλών άλλων, τους οποίους συναντάμε στο δρόμο μας.

Advertisment

3. Προσέξτε τα σημάδια που το Σύμπαν πάντα μας στέλνει

Το Σύμπαν πάντα προσπαθεί να μας βοηθήσει στο ταξίδι μας με μικρά σημάδια, ώστε να επιλέξουμε το καλύτερο για εμάς μονοπάτι ή για να επιβεβαιώσουμε ότι κατευθυνόμαστε προς τη θετική κατεύθυνση. Η εστίαση και η προσμονή αυτών των σημαδιών συνιστά έναν τρόπο συνεργασίας με εκείνες τις αθέατες δυνάμεις και επιδεικνύει μια προθυμία εμπιστοσύνης προς αυτές. Πώς γνωρίζετε ότι πρόκειται για σημάδι; Ίσως κάτι να έχει νόημα για εσάς σε ένα βαθύτερο επίπεδο ή να είναι μια φυσική έκφραση από κάτι που πρόσφατα σκεφτόσασταν. Οι συγχρονικότητες είναι συνήθως ιδιαίτερα εξατομικευμένες και μπορούν να γίνουν φανερές μόνο από το άτομο, το οποίο έχουν ως παραλήπτη.

4. Οι πραγματικοί θησαυροί της ζωής δεν είναι πάντα υλικοί, αλλά ανεκτίμητα μαθήματα που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Η απόκτηση υλικού πλούτου ίσως είναι ή και δεν είναι μέρος του σκοπού της ζωής σας, αλλά ασχέτως του τελικού αποτελέσματος, το ταξίδι αποτελεί τον πραγματικό προορισμό. Κάθε εμπειρία, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι ή άσχετα από το πόσο θετική ή αρνητική την αντιλαμβανόμαστε, έρχεται μαζί με την ευκαιρία για προσωπική μάθηση και εξέλιξη. Μόλις αποδεχτούμε ότι η πρόοδος μάς βοηθά να μεταμορφωθούμε στην πληρέστερη εκδοχή του εαυτού μας, τότε μπορούμε να αποδεχτούμε πλήρως και όλα τα μαθήματα που αποκαλύπτονται στο διάβα μας, ανεξάρτητα από το πόσο δυσάρεστα μπορεί αρχικά να φαίνονται.

5. Όλοι έχουμε έναν σκοπό στη ζωή

Κάθε άνθρωπος έχει έρθει σε αυτό τον κόσμο με έναν ξεχωριστό στόχο, που ευχόμαστε να επιτύχουμε. Και δεν αναφερόμαστε στο είδος στόχου που θέτουμε για τον επόμενο μήνα ή χρόνο, αλλά περισσότερο για κάτι που γεννήθηκε μέσα μας ως μέρος του πλαισίου στο οποίο εισήρθαμε στην εμπειρία αυτής της ζωής. Είναι ο λόγος μας για την ύπαρξη, το αληθινό κάλεσμά μας. Κάτι που πρέπει να εκπληρώσουμε, πριν αφήσουμε αυτό τον κόσμο. Ο δρόμος για τη συνειδητοποίηση αυτού του στόχου χρειάζεται να είναι σε ισορροπία με τον κόσμο. Και είναι μόνο η εργασία πάνω σε αυτή την αρμονία με τον υπόλοιπο κόσμο που μπορεί να εκπληρώσει τον πραγματικό μας σκοπό.

Ο Αλχημιστής μας παίρνει μαζί του στο ταξίδι ενός νεαρού άνδρα που μαθαίνει τις παραπάνω πέντε αρχές και οι οποίες παρουσιάζονται σε μια εύκολη και απολαυστική μορφή ανάγνωσης. Όποιος αναζητά το επόμενο βήμα στη ζωή του, αυτό το μικρό βιβλίο μπορεί να τον ωθήσει προς τα εμπρός με έναν μοναδικό τρόπο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση