O σίγουρος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα σου

Αλήθεια, ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι θα ήθελε να λύσει όλα του τα προβλήματα; Ποιος δεν έχει σκεφτεί διάφορους τρόπους για να απαλλαγεί από αρνητικές

O σίγουρος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα σου

Αλήθεια, ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι θα ήθελε να λύσει όλα του τα προβλήματα; Ποιος δεν έχει σκεφτεί διάφορους τρόπους για να απαλλαγεί από αρνητικές σκέψεις και από συναισθήματα που του βαραίνουν την καθημερινότητα; Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος…

Ποιος δεν έχει αναζητήσει εκείνο το μαγικό χάπι που θα μπορεί να εξαφανίσει, ως δια μαγείας, όλα εκείνα τα οποία του δυσκολεύουν την ζωή και την καθημερινότητα;

Advertisment

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε και τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές μας. Όλοι έχουμε μνήμες, καταστάσεις και γεγονότα που έχουμε βιώσει και έρχονται στιγμές που τα αισθανόμαστε όλα αυτά πραγματικά αβάσταχτα. Και τότε, αναζητούμε τρόπους! Ψάχνουμε την “μαγική φόρμουλα” που θα τα κάνει όλα καλύτερα. Διαβάζουμε βιβλία, παρακολουθούμε σεμινάρια, διαλέξεις, ακούμε απόψεις, γνώμες, ακολουθούμε βήματα… Kάτι γίνεται, αλλά η λύση δείχνει προσωρινή.

Για ποιον λόγο όμως; Υπάρχει τρόπος; Υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να δώσει μια σταθερότητα; Ναι, υπάρχει τρόπος! Και γι’ αυτό βρίσκεσαι εδώ. Για να μάθεις τον no1 τρόπο που μπορεί να σε απαλλάξει από οτιδήποτε σε απασχολούσε έως τώρα και θα σου δώσει λύσεις για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μελλοντικές προκλήσεις.

Το “πρόβλημα” λοιπόν στους ανθρώπους δεν είναι ότι έχουν… προβλήματα. (Για την ακρίβεια, άνθρωπος χωρίς πρόβλημα είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Πρώτα σε συναισθηματικό επίπεδο και δεύτερον σε σωματικό). Άρα λοιπόν, αν το πρόβλημα είναι μια απαραίτητη διαδικασία… ένα απαραίτητο στοιχείο για να υπάρχουμε… για να είμαστε ζωντανοί, τότε ποια πρέπει να είναι η λύση;

Advertisment

Αν θέλεις πραγματικά να απαλλαγείς από εκείνα τα προβλήματα που σε βαραίνουν τότε φρόντισε να δημιουργήσεις ένα… “Μεγαλύτερο Πρόβλημα”. Ένα πιο όμορφο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που θα κάνει την ζωή σου ενδιαφέρουσα.

Ας σου φέρω ένα παράδειγμα: Το “Χαμόγελο του Παιδιού” το γνωρίζεις. Το ίδρυσε ο κος Γιαννόπουλος. Αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή με την οικογένεια του, με την γυναίκα του, επέλεξε να κάνει ένα παιδί. Όμως τα έφερε έτσι η ζωή και το παιδί του πέθανε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θάνατος ενός παιδιού για έναν γονιό ίσως είναι από τις πιο σκληρές διαδικασίες που μπορεί να βιώσει. Τι επέλεξε όμως αυτός ο άνθρωπος; Επέλεξε να πει ένα “Όχι” σε αυτό το γεγονός. Ένα “Όχι” σε αυτό το προδικασμένο μέλλον για τους περισσότερους ανθρώπους και να κάνει κάτι μεγαλύτερο.

Κι έτσι πήρε την απόφαση αυτόν τον πόνο να τον μετουσιώσει σε κάτι πολύ δυνατό, κάτι πολύ ευχάριστο, για όλους τους ανθρώπους και έτσι δημιούργησε το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Δημιούργησε το χαμόγελο για οικογένειες και για ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Και είναι κάτι μαγικό αυτό.

Έτσι λοιπόν, εάν θέλεις να λύσεις οτιδήποτε σε απασχολούσε έως τώρα, βρες, φρόντισε και συντονίσου με κάτι ανώτερο. Συντονίσου με τον σκοπό της ζωής σου. Βρες ποιος είναι εκείνος ο τρόπος που θα μπορέσεις να προσφέρεις αξία σε άλλους ανθρώπους. Αξία στην κοινωνία. Κάτι που θα αλλάξει τις ζωές των άλλων ανθρώπων. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι εντυπωσιακό. Μπορεί να είναι κάτι μικρό. Κάτι μικρό που δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσει.

Έτσι λοιπόν, γράψε κάτω τι είναι αυτό που σε απασχολεί και σκέψου τι είναι αυτό το μεγαλύτερο, αυτή η μεγαλύτερη εικόνα της ζωής σου που εάν τώρα την σκεφτείς, εάν τώρα την καταγράψεις, εάν πάρεις πέντε φίλους σου που να μπορούν να σε συναισθανθούν, τότε θα μπορείς να σχεδιάσεις κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Μπορεί να αλλάξει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων απλά επειδή εσύ σήμερα αποφάσισες να κάνεις την διαφορά στην δικιά σου την ζωή. Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου, να Ζεις Δυνατά και να Ζεις με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας
Τι αισθάνεστε όταν ακούτε μουσική; Τα ευρήματα των ερευνών για τον ήχο και την επιρροή του στο σώμα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση