Είμαστε ευλογημένοι περισσότερο από όσο πιστεύουμε

Βλέπω στην κουζίνα άπλυτα πιάτα και κατσαρόλες με υπολείμματα φαγητών. Σκέφτομαι ότι δεν έχω διάθεση για να τα πλύνω όλα αυτά και εκνευρίζομαι που

Είμαστε ευλογημένοι περισσότερο από όσο πιστεύουμε

Βλέπω στην κουζίνα άπλυτα πιάτα και κατσαρόλες με υπολείμματα φαγητών. Σκέφτομαι ότι δεν έχω διάθεση για να τα πλύνω όλα αυτά και εκνευρίζομαι που οι στοίβες με βρώμικα πιάτα δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά μετά σκέφτομαι πως είναι λερωμένα επειδή είχα φαγητό για να θρέψω το σώμα μου και αισθάνομαι και ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης να με διαπερνά.

Μπαίνω ξανά στην κρεβατοκάμαρα και βλέπω το κρεβάτι μου ξέστρωτο και το σεντόνι τσαλακωμένο και ξεβγαλμένο. Εκνευρίζομαι διότι κάθε μέρα το στρώνω και κάθε μέρα εκείνο τσαλακώνεται και με ταλαιπωρεί. Αλλά μετά σκέφτομαι πως κοιμήθηκα σε ένα άνετο μέρος το βράδυ και ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης με διαπερνά ξανά.

Advertisment

Ανοίγω τη ντουλάπα μου και βλέπω τα ρούχα μου ακατάστατα και άτσαλα πεταμένα. Πρέπει να τα συμμαζέψω και να τα τακτοποιήσω και εκνευρίζομαι ξανά. Αλλά μετά σκέφτομαι πως έχω ενδύματα για να σκεπάζω το σώμα μου σε μεγάλα κρύα και ψύχρες και αισθάνομαι ξανά ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης να με διαπερνά.

Βγαίνω έξω από το σπίτι και πάλι εκνευρίζομαι επειδή ο κήπος μου είναι ακατάστατος. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι έχω περάσει τόσα όμορφα βράδια με τους φίλους μου, γελώντας και ψήνοντας στο μπάρμπεκιου σε εκείνον και έχω χαρεί τόσο παίζοντας και τρέχοντας όλα αυτά τα χρόνια, που ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης με διαπερνά ξανά.

Πάω να ανοίξω το αυτοκίνητο και διαπιστώνω πως εκείνο έχει κάποιες γρατζουνιές στο πίσω μέρος του. Αρχίζω πάλι να εκνευρίζομαι. Αλλά μετά σκέφτομαι πως τόσα χρόνια μετακινούμαι σε όλες τις υποχρεώσεις μου με αυτό και αισθάνομαι ξανά ευγνωμοσύνη.

Advertisment

Είμαστε ευλογημένοι, περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Αν πραγματικά σταματήσουμε για λίγο να γκρινιάζουμε και σκεφτούμε το πόσο ευλογημένοι είμαστε ήδη, θα αισθανθούμε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουμε.

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση