, ,

Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Γαύδος! Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό, σ΄ένα μαγευτικό τόπο, όπου η φύση έχει στολίσει το νησί με τα όμορφα χρώματα της Άνοιξης. Έχοντας το βλέμμα στραμμένο

Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Γαύδος! Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό, σ΄ένα μαγευτικό τόπο, όπου η φύση έχει στολίσει το νησί με τα όμορφα χρώματα της Άνοιξης. Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα λευκά όρη, όπου έχουν λιγοστέψει τα χιόνια αυτήν την εποχή, σιγά σιγά υποδεχτήκαμε την άνοιξη. Το νησί άλλαξε μορφή, από το γκρίζο του ουρανού, την φουρτουνιασμένη θάλασσα και το πράσινο της γης, έχει πάρει διάφορα χρώματα από τα ανοιξιάτικα αγριολούλουδα. Παπαρούνες, λαδανιές, ρείκια, ορχιδέες, ανεμώνες, μαντιλίδες, την Κρητική ίριδα και το θαλασσινό κρινάκι, να έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

https://enallaktikidrasi.com/2018/04/gaudos-anoixiatiko-odoiporiko-notiodytikotero-akro-europis-fotografies/

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2018/04/gaudos-anoixiatiko-odoiporiko-notiodytikotero-akro-europis-fotografies/ Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Ζεστές ημέρες χωρίς αέρα και η θάλασσα πιο ήρεμη και ελκυστική, που σε προκαλεί να την απολαύσεις. Ο ήλιος ποιο λαμπερός, με τον γαλάζιο ουρανό, να έχει λιγοστά τα σύννεφα, που δημιουργούν καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και ανατολές, πραγματικούς πίνακες ζωγραφικής. Οι περίπατοι στα ατελείωτα σηματοδοτημένα μονοπάτια, ανάμεσα σε πεύκα, κέδρους, που με τα χρώματα και αρωματικά βότανα, μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ όμορφα. Αλλά και λίγη ξεκούραση στα πάρκα και ξωκλήσια που συναντάμε στο διάβα μας, με θέα πάντα το απέραντο μπλε της θάλασσας, την Γαυδοπούλα και τα νότια παράλια της Κρήτης.

Advertisment

Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Στην περιπλάνηση μας στο νησί, συναντάμε παλιούς παραδοσιακούς οικισμούς, την Άμπελο, τα Βατσιανά και το Καστρί, όπου είναι εμφανής η προσπάθεια αναστύλωσης και ανάδειξης παλαιών κατοικιών, με σεβασμό στην απόλυτη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Εξερευνήσεις σε μικρά φαράγγια με τον άργιλο και σε άβατα σημεία του νησιού, που υπάρχουν πολλά θαλάσσια οστρακοειδή απολιθώματα, αλλά και σε μικρές και μεγάλες παραλίες με πανέμορφα βότσαλα, αμμοθύνες, χρυσαφένιες αμμουδιές και παράκτιες σπηλιές. Λαύρακας, Αγιάννης, Σαρακήνικο, Σταυρόλιμνη, Πύργος, Ποταμός, Κόρφος, Μπο, Λιανή πόντα, Καμαρέλες, Λακούδι, είναι οι παραλίες του νησιού.

Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες) Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Ένας υπέροχος για φυσιολάτρες τόπος, όπου η φύση και η ησυχία συναντιούνται στην απόλυτη ερημιά. Υπέροχα συναισθήματα μας κυριεύουν. Εικόνες πανέμορφες, μια αληθινή παλέτα χρωμάτων το νησί, που μόνο σ΄ ένα επίγειο παράδεισο, μπορείς να τις δεις και να τις απολαύσεις. Το νησί της χαλάρωσης και της θετικής ενέργειας. Εδώ, στην ακρούλα της Ελλάδος, αλλά και στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης, όπου όλα έχουν τους δικούς τους αργούς ρυθμούς.

Το νησί των πειρατών, αλλά και των πολιτικών εξόριστων, η ζωή παραμένει πρωτόγονη και λιτή, όμως η ενέργεια και ο μαγνητισμός που εκπέμπει η Γαύδος μαγεύουν και σκλαβώνουν όλες τις αισθήσεις και το μυαλό του επισκέπτη για πάντα. Αυτή είναι η εικόνα της Γαύδου την Άνοιξη, που μας κάνει να την αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο. Στην Γαύδο, σ΄ αυτόν τον λατρεμένο τόπο, που η φύση πάντα με καλεί και δεν μπορώ να αντισταθώ!

Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες) Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες) Γαύδος: Ένα Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης! (φωτογραφίες)

Και δύο μαντινάδες!

«Θα φύγω μα την σκέψη μου, εδώ θα την αφήσω, για να ναι αιτία κι αφορμή, οπίσω να γυρίσω!»

«Ήθελα μόνο μια στιγμή, τσι θάλλασας να μοιάσω, για να μπορέσω ολόκληρη την Γαύδο ν’ αγκαλιάσω!»

Κείμενο / Φωτογραφίες: Κώστας Κυριακάκης. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη Γαύδο εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση