Μια νέα αντίληψη ζωής για έναν καινούριο κόσμο

Μας δίδαξαν ότι ο άνθρωπος είναι τυχαίο παιχνίδι της βιολογίας και πως ελάχιστες αλλαγές μπορεί να επιφέρει. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα να δεχτούμε πως

Μια νέα αντίληψη ζωής για έναν καινούριο κόσμο

Μας δίδαξαν ότι ο άνθρωπος είναι τυχαίο παιχνίδι της βιολογίας και πως ελάχιστες αλλαγές μπορεί να επιφέρει. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα να δεχτούμε πως είμαστε απλά ένα σύνολο ιστών, αίματος και κοκάλων, που ορίζει η υλική πραγματικότητα, χωρίς καμιά πνευματική διάσταση, απομακρυσμένοι από τη Συμπαντική ενέργεια, η οποία είναι γύρω μας και μέσα μας. Οι εξελίξεις της ψυχολογίας και οι κορυφαίες ανακαλύψεις της Κβαντικής φυσικής μας αποκαλύπτουν τη νέα πνευματική διάσταση του ανθρώπου.

Ποιοι είμαστε, λοιπόν, και ποιος ο σκοπός της ύπαρξής μας;

Αν δεχτούμε την επιστημονική άποψη (G. Braden «Η μεγάλη αλήθεια»), και γιατί να μην το κάνουμε, είμαστε μυστηριώδη πολυδιάστατα πλάσματα με άγνωστη καταγωγή. Εμφανιστήκαμε για πρώτη φορά στη Γη πριν από 200.000 χρόνια και παραμένουμε ίδιοι με τους πρώτους προγόνους μας. Ενδείξεις του ευφυούς σχεδιασμού είναι αισθητές.

Advertisment

Είμαστε μη βίαια όντα από τη φύση μας, αλλά μπορούμε να γίνουμε βίαιοι όταν εμφανιστεί απειλή κατά του εαυτού μας, της οικογένειάς μας ή του τρόπου ζωής μας. Βασικά, είμαστε πνευματικά όντα και ικανά για πνευματικές εμπειρίες.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας πραγματικότητα, να εξελίξουμε τη ζωή μας και τον Πλανήτη μας σε συνεργασία με τους φυσικούς και Συμπαντικούς Νόμους, τους οποίους θεληματικά συνεχίζουμε να αγνοούμε. Ζούμε μέσα σε έναν πραγματικό ωκεανό ενέργειας με Νοημοσύνη και Συνειδητότητα! Όλα είναι ενωμένα σε μια ενιαία συμπαντική ενέργεια. «Σκεφτείτε με όρους της Ενέργειας, του Συντονισμού και της Δόνησης για να βρείτε τα μυστικά του Σύμπαντος», έλεγε ο Νίκολα Τέσλα.

Μέχρι τώρα το όραμα της ζωής μας ήταν η απληστία, η ανταγωνιστικότητα, η επιτυχία, η δόξα, η εξωτερική ομορφιά, η σεξουαλικότητα, η ιδιοκτησία, η δύναμη. Όλα αυτά είναι πράγματα της ψευδαίσθησης του υλικού κόσμου, του εξωτερικού δηλαδή πεδίου που δημιουργήσαμε από τον φόβο και την ανασφάλεια που νιώθουμε. Το μοντέλο αυτό, όμως, τελικά μάς οδήγησε σε αδιέξοδο. Οι σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, είναι το αποτέλεσμα αρνητικών σκέψεων, συμπεριφορών και δράσεων προηγούμενων χρόνων. Απλά τώρα πληρώνουμε το τίμημα.

Advertisment

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τις αληθινές απαντήσεις μέσα μας και να αλλάξουμε την πορεία προς το αδιέξοδο. Μια ανώτερη νοημοσύνη περιμένει να εκφραστεί μέσα από μας. Υπάρχει ένας άλλος, ανεξερεύνητος, κόσμος μέσα μας και πέρα από τον φυσικό κόσμο που περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Δημιουργούμε έτσι μια νέα νοητική υπόσταση κι ένα νέο, πολλά υποσχόμενο, κόσμο.

Και τώρα να διευκρινίσουμε το νέο σκοπό της ζωής μας:

Εάν σκεφτούμε και φανταστούμε το όνειρο που θέλουμε να πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό υλικό κόσμο και το βιώσουμε με το νου και το συναίσθημα ως πραγματικότητα, τότε το όνειρο αυτό θα γίνει πραγματικότητα! Να μην ξεχνάμε πως όλα τα αντικείμενα που βλέπουμε, σύμφωνα με τον Πλάτωνα αλλά και την κβαντική φυσική, είναι αντανάκλαση από το αόρατο, άυλο μορφογεννητικό πεδίο, πέρα από τον χώρο και τον χρόνο. Εξ’ άλλου κι εμείς ως άνθρωποι είμαστε συμπυκνωμένη ενεργειακή συνειδητότητα, κομμάτι της συμπαντικής θεϊκής νοημοσύνης που βιώνει εμπειρίες.

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντάμε ιδιαίτερα στην καθημερινότητά μας, έχουμε τη δύναμη, και αυτό είναι αναγκαιότητα πλέον, με περιορισμένα χρονικά περιθώρια να αλλάξουμε και να εξελίξουμε τον εαυτό μας και τον πλανήτη προς ένα υπέροχο πεπρωμένο. Επιλέγουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς ασθένειες, πολέμους και διεκδικήσεις μέσα από συγκρούσεις. Η συμπαντική νοημοσύνη, έξω και μέσα μας, περιμένει την απόφασή μας. Ζητάει να της αφιερώσουμε τον χρόνο και τον χώρο για να ξεκινήσει την αλλαγή. Βάζουμε τέλος στον βίαιο ανταγωνισμό, τη βία στη βία και το δίκαιο του ισχυρότερου!

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της φύσης όπου όλα συνεργάζονται. Μεγάλες αλλαγές θα έρθουν μέσα από καθημερινές μικρές εμπειρίες. Οι εμπειρίες του κάθε ανθρώπου στην καθημερινότητά μας ενώνονται με τις επιλογές των συνανθρώπων μας και γίνονται συλλογική χιονοστιβάδα, απάντηση Αγάπης στην κρίση της εποχής μας.

Χρειαζόμαστε άμεσα να δημιουργήσουμε βιώσιμους τρόπους ζωής, προσαρμοσμένους στο νέο φυσικό κύκλο ύπαρξης. Θα χρειαστεί συλλογικότητα και συνεργασία σε υψηλό επίπεδο για να αντιστρέψουμε τα λάθη που κάναμε εμείς οι άνθρωποι.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι θα οδηγήσουν σε πλήρη καταστροφή. Οι άνθρωποι, για μια ακόμη φορά, θα έχουν χάσει το τραίνο… την ουσιαστική ύπαρξή τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση