,

Πώς να αντιμετωπίσω τις αλλεργίες της άνοιξης;

Οι εποχιακές αλλεργίες ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο, συνήθως τις εποχές άνοιξη και φθινόπωρο. Ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να ακολουθήσετε για αντιμετωπίσετε την

Πώς να αντιμετωπίσω τις αλλεργίες της άνοιξης;

Οι εποχιακές αλλεργίες ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο, συνήθως τις εποχές άνοιξη και φθινόπωρο. Ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να ακολουθήσετε για αντιμετωπίσετε την κατάσταση, ο πρώτος σύμμαχος είναι η αναπνοή σας! Τα κύρια συμπτώματα των αλλεργιών είναι το μπούκωμα και το συνάχι.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα καταφέρετε να τα μειώσετε με την πάροδο του χρόνου.

Advertisment

1ο Βήμα

Όποτε έχετε συνάχι, συνήθως φυσάτε δυνατά την μύτη σας για να καθαρίσετε τις βλέννες και να ελευθερώσετε την αναπνοή σας. Αυτή η τακτική όμως φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν φυσάτε με δύναμη, εκπνέετε επιπλέον διοξείδιο του άνθρακα, με αποτέλεσμα να μειώνεται κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα (45-47mmHg) στον οργανισμό σας. Σε αυτή την περίπτωση, ο οργανισμός για να προστατευτεί από την επικίνδυνη μείωση του αερίου στο αίμα, παράγει περισσότερη βλέννα με σκοπό να μπλοκάρει τις διόδους εξόδου και να συγκρατήσει το πολύτιμο αυτό αέριο.

Με λίγα λόγια όσο πιο πολύ φυσάτε την μύτη σας, τόσο πιο πολλή βλέννα θα έχετε κατά την διάρκεια της ημέρας, εφόσον βάζετε τον οργανισμό σας σε διαδικασία άμυνας. Ο τρόπος είναι, να φυσάτε απαλά και όσο το δυνατόν αθόρυβα την μύτη σας. Αμέσως μετά το φύσημα, κάντε μια εκπνοή και κρατήστε την αναπνοή σας για πέντε δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται το διοξείδιο του άνθρακα και ο οργανισμός παύει να παράγει επιπλέον βλέννα στην διάρκεια της ημέρας.

2ο Βήμα

Συνήθως στις αλλεργίες φράζει ένα από τα δύο ρουθούνια ή και τα δύο, αυτό είναι αποτέλεσμα της άμυνας του οργανισμού. Για όσο αναπνέετε από το στόμα η μύτη σας θα παραμένει μπουκωμένη, γι’αυτό θα επιδιώκετε να αναπνέετε μόνο ρινικά. Κάντε μια φυσιολογική εκπνοή και κρατήστε την αναπνοή σας για όσο μπορείτε χωρίς να νιώσετε μεγάλη πίεση. Περιμένετε για ένα λεπτό και επαναλάβετε το κράτημα της αναπνοής. Το πιθανότερο είναι ότι το μπούκωμα θα υποχωρήσει. Αν χρειαστεί επαναλάβετε το ίδιο.

Advertisment

3ο Βήμα

Για όσο διάστημα διαρκούν οι αλλεργίες, καλό είναι να αποφεύγετε το αγελαδινό γάλα και τα παράγωγα του. Τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν στην παραγωγή βλέννας και επιδεινώνουν τις αλλεργίες. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ωμούς καρπούς και χυμούς.

4o Βήμα

Κάνετε τακτικά ρινικές πλύσεις με αλατόνερο ή φυσιολογικό ορό, αυτό θα συμβάλλει στον καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας και την αποχώρηση των συμπτωμάτων.

5ο Βήμα

Καταναλώστε ανάμεσα από τα γεύματα χλιαρό νερό για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει ταχύτερα τις τοξίνες.

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω βήματα θα μειώσετε την ένταση των συμπτωμάτων. Θα αισθάνεστε και θα είστε όλο και καλύτερα!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01
Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του φεστιβάλ Μόνο Μαζί Μπορούμε στο Περιστέρι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση