,

Απλά βήματα για την επιτυχία στις εξετάσεις

Η περίοδος των εξετάσεων πλησιάζει και εκατομμύρια μαθητές θα διεκδικήσουν και για αυτή τη χρονιά μία θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας. Είναι μία σημαντική

Απλά βήματα για την επιτυχία στις εξετάσεις

Η περίοδος των εξετάσεων πλησιάζει και εκατομμύρια μαθητές θα διεκδικήσουν και για αυτή τη χρονιά μία θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας. Είναι μία σημαντική στιγμή στην οποία ο έφηβος καλείται να συγκεντρωθεί και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την επίτευξη του στόχου του.

Ούσα ένα άτομο που έχει περάσει από την ίδια διαδικασία και έχει βιώσει το άγχος των εξετάσεων αλλά και την ασφυκτική πίεση που πολλές φορές ασκεί ο κοινωνικός περίγυρος, σε αυτό μου το κείμενο θα μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου που θεωρώ πως ίσως βοηθήσουν τον μαθητή που προετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες.

Advertisment

• Ξεκαθαρίζουμε τους στόχους μας και τις πραγματικές μας επιθυμίες. Θέλουμε να σπουδάσουμε πραγματικά το αντικείμενο για το οποίο στοχεύουμε, ή απλώς θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους γονείς μας; Είναι σημαντικό να σπουδάσουμε αυτό που αγαπάμε, η ζωή είναι δική μας. Εξετάζουμε παράλληλα όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες για σπουδή στο αντικείμενο που μας ενδιαφέρει.

• Κάνουμε μικρά διαλείμματα από τη μελέτη και βγαίνουμε για έναν περίπατο. Το να έχουμε ως μοναδική ενασχόληση το διάβασμα για τις εξετάσεις θα μας εξουθενώσει. Είναι σημαντικό να ξεφεύγουμε, να συναντιόμαστε μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον με τους φίλους μας και να κοιμόμαστε επαρκώς.

• Ακολουθούμε μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Advertisment

• Δε διστάζουμε να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, αν αισθανθούμε πως το βάρος των εξετάσεων μας αδρανοποιεί και είναι κάτι που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε με ευκολία.

• Μιλάμε στους κοντινούς μας ανθρώπους και εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Τους εξηγούμε ότι άθελά τους μας μεταφέρουν το άγχος τους και αυτό μας επηρεάζει αρνητικά. Εξηγούμε πως έχουμε ανάγκη την αγάπη και την κατανόηση.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία σε κάθε υποψήφιο. Κανένας μαθητής να μην ξεχάσει πως ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα, εκείνος προσπάθησε με όλη του τη δύναμη. Η εμπιστοσύνη και η φροντίδα στον εαυτό μας, η πίστη στο στόχο και η συνετή προσπάθεια θα αποδώσουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση