, ,

25 άβολα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε αν δεν θέλετε να μετανιώσετε το υπόλοιπο της ζωής σας

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω…» Ναι, όλοι έχουμε δύσκολες μέρες, όπου ξοδεύουμε ώρες και ώρες, μετανιώνοντας για παρελθοντικές πράξεις. Τις ευκαιρίες

25 άβολα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε αν δεν θέλετε να μετανιώσετε το υπόλοιπο της ζωής σας

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω…»

Ναι, όλοι έχουμε δύσκολες μέρες, όπου ξοδεύουμε ώρες και ώρες, μετανιώνοντας για παρελθοντικές πράξεις. Τις ευκαιρίες που χάσαμε, τις φιλίες και τις ευκαιρίες που ποτέ δεν θα ξαναβρούμε στην πορεία της ζωής μας. Δεν είναι ήδη η ζωή αρκετά σκληρή; Γιατί να χάνουμε χρόνο σκεπτόμενοι τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά; Αντιθέτως, ας κάνουμε μια αλλαγή από σήμερα.

Advertisment

25 πράγματα που χρειάζεται να κάνετε, για να μην μετανιώσετε τις μελλοντικές επιλογές της ζωής σας

1. Πάντα να λέτε αυτό που θέλετε. Θα είναι η μόνη σας ευκαιρία να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

2. Να είστε αρκετά θαρραλέοι, ώστε να μένετε πιστοί στις αξίες σας. Οι απόψεις των άλλων δεν αξίζουν όσον αφορά τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές σας.

3. Γίνατε τελικά ο άνθρωπος που θέλατε, καθώς μεγαλώνατε; Αν όχι, μη σταματάτε να δουλεύετε προς την κατεύθυνση των ονείρων σας. Ποτέ δεν είναι αργά.

Advertisment

4. Ξεχάστε τα πράγματα που δεν αξίζουν για εσάς πια. Στη δεκαετία των 20, είναι εύκολο να νομίζετε ότι όλα είναι σημαντικά.

5. Βγείτε εκεί έξω πραγματικά για να ζήσετε τη ζωή σας και να κάνετε εκπληκτικά πράγματα, αντί να ποστάρετε γι’ αυτά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

6. Μην υπερβάλλετε. Προσπαθήστε να βλέπετε τα πάντα από μια ήρεμη σκοπιά.

7. Μη σπαταλάτε το χρόνο σας, επικρίνοντας και σχολιάζοντας τους άλλους ανθρώπους. Έχετε τόσα πολλά άλλα πράγματα για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε.

8. Το να αποκαλέσετε τον άλλο «χοντρό» ή «άσχημο» δεν πρόκειται να κάνει εσάς «όμορφους» ή «λεπτούς». Αυτό που αξίζει πραγματικά είναι ο άνθρωπος που είστε μέσα σας. Να είστε ο εαυτός σας. Και να έχετε αυτοπεποίθηση με σεβασμό απέναντι στους άλλους.

9. Μιλήστε με τους ανθρώπους. Μάθετε για τις ζωές τους. Ακούστε πραγματικά τι έχουν να πουν. Αυτή η μικρή προσπάθεια θα σας κάνει να μάθετε τον εαυτό σας καλύτερα.

10. Αρχίστε να είστε ένα πιο ενσυναισθητικό και καλοσυνάτο άτομο. Η ευγένειά σας μπορεί να φτιάξει πραγματικά τη μέρα κάποιου. Ακόμα και τη δική σας.

11. Είναι φυσιολογικό να κάνετε λάθη. Κανείς δεν είναι τέλειος. Δώστε λίγο χώρο στον εαυτό σας. Ζήστε στο παρόν και διασκεδάστε.

12. Διαβάστε περισσότερο. Μάθετε νέα πράγματα, τόπους και ανθρώπους. Αντί να εξαρτάστε από το ίντερνετ, προμηθευτείτε βιβλία.

13. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τα συναισθήματα των άλλων. Αν είστε ευγενικοί με τους άλλους, αυτό θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε.

14. Η αδελφή ψυχή σας δεν πρόκειται να στέκεται έξω από το κατώφλι σας. Βγείτε έξω και γνωρίστε κόσμο.

15. Αναθεωρήστε την αντίληψη ότι είστε πολύ νέοι για να αρχίζετε να αποταμιεύετε. Μην ξοδεύετε χρήματα σε μη απαραίτητα πράγματα. Αποταμιεύστε από νεαρή ηλικία και αυτό θα σας προσφέρει μια καλύτερη οικονομική σταθερότητα στο μέλλον.

16. Δουλέψτε με τον εαυτό σας. Αλλάξτε τις συνήθειές και αρχίστε να θέτετε σε εφαρμογή τις αξίες σας. Να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας και θα τροφοδοτείτε ξανά και ξανά με αυτοπεποίθηση.

17. Σχεδιάστε μονοπάτια για να χτίσετε αυτή την καλύτερη εκδοχή σας. Πάρτε σοβαρές αποφάσεις και αφοσιωθείτε στην πραγματοποίησή τους.

18. Μην επιτρέψετε στις επιλογές της ζωής σας να αποτελέσουν λόγους για τους οποίους να μετανιώνετε στο μέλλον. Σκεφτείτε καθαρά πριν κάνετε κάτι σημαντικό. Κάθε πράξη μετρά.

19. Επιτρέψτε στους ανθρώπους να σας εκφράζουν τις ειλικρινείς απόψεις τους. Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με αυτές. Αλλά ακούοντας αυτό που οι άνθρωποι έχουν να πουν είναι πάντα χρήσιμο και αποτελεσματικό.

20. Σας ενοχλεί κάτι; Ψάξτε το. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας και προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί σας ενοχλεί. Θα σας επιτρέψει να προοδεύσετε ως άνθρωπος. Ο Batman φοβόταν τις νυχτερίδες, αλλά μετέτρεψε αυτό το του φόβο σε δύναμη.

21. Όταν κάνετε ένα λάθος, μάθετε να το αποδέχεστε. Οι κατηγορίες προς τους άλλους δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα.

22. Όταν ανακαλύψετε αυτό που θέλετε στη ζωή, θα βρείτε και αυτό που σας προσφέρει τη μεγαλύτερη ευτυχία.

23. Να έχετε πάντα ένα μέρος που να το αποκαλείτε Σπίτι. Όπου κι αν πάτε και ό,τι κι αν κάνετε στη ζωή, μπορείτε πάντα να επιστρέφετε στην άνεση του σπιτιού σας.

24. Μη βυθίζεστε μέσα στο κινητό σας τηλέφωνο και ονειρευτείτε τι μπορείτε να κάνετε. Μετά, βγείτε έξω και κάντε το.

25. Προσπαθήστε να «στύψετε» τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ζωή από μόνη της. Μην κρατάτε τον εαυτό σας πίσω. Ποτέ μη φοβάστε να ερωτευθείτε, να εκπληρώσετε τα όνειρά σας και να απολαύσετε τη ζωή.

«Έχετε μυαλό στο κεφάλι σας, έχετε πόδια στα παπούτσια σας. Μπορείτε να κατευθυνθείτε σε όποια κατεύθυνση επιλέξετε εσείς» – Dr. Seuss

Ασχέτως της ηλικίας σας, ποτέ δεν είναι αργά να γίνετε η καλύτερη εκδοχή σας. Ετοιμάστε μια λίστα για να κατευθυνθείτε στη ζωή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση