, ,

Πώς ο έρωτας και το πάθος φέρνουν την ευτυχία στη ζωή σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ή έχεις παρατηρήσει ποτέ, ότι τα ξενοδοχεία για την παραμονή στην Αθήνα στις 13.30 – 14.30 το μεσημέρι είναι sold out;

Πώς ο έρωτας και το πάθος φέρνουν την ευτυχία στη ζωή σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ή έχεις παρατηρήσει ποτέ, ότι τα ξενοδοχεία για την παραμονή στην Αθήνα στις 13.30 – 14.30 το μεσημέρι είναι sold out; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί σείεται η Αθήνα κάθε μεσημέρι; Ξέρεις τι εννοώ..

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις δίνουν και παίρνουν. Κάθε μέρα είναι όλο και περισσότερες. Συνήθως μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον αναπτύσσονται ερωτικές σχέσεις. Για ποιο λόγο;

Advertisment

Έχω να σου κάνω μια άλλη ερώτηση ακόμα… Θα πας με το σύντροφο σου διακοπές το καλοκαίρι; Κι αν ναι, πώς θα πας; Υπάρχει περίπτωση ο σύντροφός σου να είναι σε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία της Αθήνας κάποιο από αυτά τα μεσημέρια; Ή εσύ; Είσαι πιστός στο σύντροφό σου; Και μη μου πεις έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει φύγει ο έρωτας, δεν υπάρχει πάθος..

Αν η απάντησή σου είναι όχι, η ερώτησή μου για εσένα είναι η εξής: Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Πάνε πάρα πολλά χρόνια που συζητούσα με μια πρώην κοπέλα μου και μου έλεγε αυτό ακριβώς.. Μου λέει “Το πάθος φεύγει. Ο έρωτας φεύγει με τα χρόνια.” Και θυμάμαι εκεί πέρα που ήμασταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι, τη ρωτάω “Φεύγει ο έρωτας με τα χρόνια στη σχέση ή φεύγει ο έρωτας που έχει ο κάθε άνθρωπος με τον εαυτό του και τη ζωή;”.

Φεύγει το πάθος σε μία σχέση; Ή φεύγει το πάθος που έχω εγώ για τη ζωή; Γιατί συνήθως αυτό που συμβαίνει στη σχέση μου με τον άλλον άνθρωπο είναι ο καθρέφτης αυτού που συμβαίνει με εμένα και τον εαυτό μου.Έτσι, λοιπόν, εάν η σχέση σου δεν έχει πάθος, εάν βλέπεις το σύντροφό σου και το στομάχι σου σφίγγει, εάν δεν είσαι πολύ σίγουρος ότι θα πας διακοπές ή αν θα περάσεις σούπερ στις διακοπές, τότε χρειάζεται να σκεφτείς τα εξής:

Advertisment

Είσαι ερωτευμένος με τον εαυτό σου, με τη ζωή; Γνωρίζεις τι σημαίνει ο έρωτας; Έρωτας δεν είναι μόνο η σεξουαλική διαδικασία.

Θυμάμαι, πάνε πάρα πολλά χρόνια, όταν ήμουν μικρός, έπαιζα κιθάρα. Είχα χωρίσει. Ήταν 14 Φλεβάρη. Ήμουν στα πατώματα…“Τι θα κάνω;”, “Δεν υπάρχει μέλλον..”, “Τώρα όλα έχουν τελειώσει”.  Στις 14 Φλεβάρη είχα κανονίσει με μία μπάντα που είχα τότε να πάμε σε ένα studio και να παίξουμε μουσική. Σε ένα studio της Αθήνας, στον Άγιο Ελευθέριο. Θυμάμαι, καθώς πηγαίναμε για να φτάσουμε στο studio, περνάγαμε από τα μαγαζιά κι έβλεπα τα ζευγαράκια να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται και έλιωνα… Κι έλεγα “Τώρα δεν υπάρχει μέλλον για εμένα”.

Όταν κατεβήκαμε στο studio, χαμηλώσαμε τα φώτα και ξεκινήσαμε να παίζουμε. Το κομμάτι ήταν Europa του Santana. Τότε συνειδητοποίησα κάτι μαγικό για εμένα. Είχα ένα προσωπικό break through. Συνειδητοποίησα ότι ο έρωτας είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φανταζόμαστε οι άνθρωποι… Τουλάχιστον από αυτό που φανταζόμουν εγώ…

Είναι κάτι παραπάνω από τη διαδικασία του να κάνεις έρωτα με έναν άνθρωπο. Είναι ένα συναίσθημα, μία αίσθηση μαγική. Ένιωσα αυτή την αίσθηση να πλημμυρίζει όλο μου το σώμα. Ένιωσα έρωτα, γιατί υπάρχω. Ένιωσα έρωτα για τη ζωή. Έρωτα για όλο αυτό το δώρο, για όλη αυτή την μαγεία που έχουμε την τύχη να βιώνουμε οι άνθρωποι. Τη μαγεία του να αναπνέουμε.

Έτσι, λοιπόν θέλω να σε ρωτήσω: Είσαι ερωτευμένος με τη ζωή; Είσαι ερωτευμένος με τον εαυτό σου; Νιώθεις πάθος; Γιατί αν δεν νιώθεις πάθος μέσα σου για τη ζωή, τότε θα νομίζεις ότι φταίει ο σύντροφός σου. Και θα ψάχνεις την προσωρινή απόλαυση σε ένα από τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Ή όπου κι αν είσαι.

Είναι, όμως, αυτό που σου αξίζει; Είναι αυτό που αξίζει στο σύντροφό σου; Στην οικογένειά σου; Στα παιδιά σου; Εάν όχι, βρες το πάθος μέσα σου και μοιράσου το, ώστε να εμπνεύσεις το σύντροφό σου και όλα θα αλλάξουν.

Και να είσαι σίγουρος ή σίγουρη ότι θα είστε για πάντα μαζί και θα λιώνετε ο ένας για τον άλλον για πάντα. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα αλλά η συνολική εικόνα θα είναι μια πολύ δυνατή εικόνα. Μια σχέση πάθους, μια σχέση έρωτα που θα πηγαίνετε διακοπές μαζί γιατί ξέρεις ότι μια περίοδος όπου χωρίζουν τα ζευγάρια είναι εκεί… το καλοκαιράκι. Μην το επιτρέψεις αυτό στον εαυτό σου. Αξίζεις να έχεις μια σχέση, μπορείς να έχεις μια σχέση, μπορείς να είσαι ερωτευμένος σε αυτή τη σχέση, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αρκεί να το αποφασίσεις.

Να θυμάσαι ότι μπορείς! Ότι είσαι υπέροχος! Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση