, , , ,

Ξεφορτωθείτε την αρνητική ενέργεια: 6 αποτελεσματικές πρακτικές για να καθαρίσετε το ενεργειακό σας πεδίο

Όταν καθαρίζουμε την ενέργειά μας, δεν ξεφορτωνόμαστε μόνο τα αρνητικά μας συναισθήματα. Βέβαια, αυτή είναι η πιο εμφανής αλλαγή, μέσω της οποίας καταλαβαίνουμε ότι

Ξεφορτωθείτε την αρνητική ενέργεια: 6 αποτελεσματικές πρακτικές για να καθαρίσετε το ενεργειακό σας πεδίο

Όταν καθαρίζουμε την ενέργειά μας, δεν ξεφορτωνόμαστε μόνο τα αρνητικά μας συναισθήματα. Βέβαια, αυτή είναι η πιο εμφανής αλλαγή, μέσω της οποίας καταλαβαίνουμε ότι έχουμε καταφέρει να καθαρίσουμε το ενεργειακό μας πεδίο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να το κάνουμε, όταν η συγκέντρωσή μας έχει χαθεί ή όταν έχουμε αποσυντονιστεί.

Ο ενεργειακός καθαρισμός είναι ο τρόπος που έχουμε να ξεφορτωνόμαστε οτιδήποτε έχει προστεθεί στην ενέργειά μας και την διαταράσσει ή την καταναλώνει. Και στο σημερινό κόσμο είναι πολύ εύκολο να επηρεαστεί το ενεργειακό μας πεδίο από τόσες διαφορετικές κατευθύνσεις. Το σημαντικό με τις παρακάτω τεχνικές είναι πως είναι εύκολες και μπορούν να φέρουν ξανά την συγκέντρωση και την αρμονία (σωματική και πνευματική) στην καθημερινότητά σας.

Advertisment

6 πρακτικές για να καθαρίσετε το ενεργειακό σας πεδίο

1. Η στάση του βουνού

Η στάση αυτή της yoga μπορεί να φαίνεται ότι δεν απαιτεί δύναμη ή κίνηση. Ωστόσο, το γεγονός ότι χρειάζεται να μείνετε ακίνητοι σε αυτή τη θέση περιλαμβάνει απλή, αλλά σημαντική κίνηση. Δεν στέκεστε απλά όρθιοι, στέκεστε με δύναμη και σταθερότητα.

Ανοίξτε τα πόδια σας στο άνοιγμα της λεκάνης. Σταθεροποιηθείτε από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι και τις φτέρνες σας, νιώθοντας όλες τις πλευρές των ποδιών σας και ύστερα ισορροπήστε το βάρος του σώματός σας. Σφίξτε τους μύες των ποδιών σας, τεντώστε το θώρακα και το στήθος, κάνοντας χώρο στους πνεύμονες σας, ώστε να ανοίξουν προς τα πάνω.

Σηκώστε τους ώμους σας προς τα αυτιά σας και ύστερα κινήστε τους μπροστά και πίσω με κυκλικές κινήσεις. Κρατήστε ψηλά το πηγούνι σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, νιώθοντας σαν να φορτίζετε την πνευματική σας ενέργεια. Απελευθερώστε την αναπνοή σας και επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

Advertisment

2. Χορός

Ο χορός απαιτεί φυσική κίνηση και ροή της ενέργειας. Υπάρχουν τόσα είδη χορού, όπως και αφορμές για να χορέψετε. Ο χορός σε ένα πάρτι ή σε ένα μπαρ μπορεί να αποτελέσει μέρος της πρακτικής καθαρισμού της πνευματικής ενέργειάς σας. Είναι σίγουρα μια διαδικασία κάθαρσης. Η καλύτερη βέβαια ενέργεια εμφανίζεται, όταν χορεύουμε αυθόρμητα και μόνοι μας. Δεν μας νοιάζει τότε τίποτε άλλο (το αν μας βλέπουν, τα ρούχα που φοράμε κλπ.). Διαλέξτε απλά ένα αγαπημένο σας κομμάτι και κουνηθείτε. Μάθετε να εμπιστεύεστε το σώμα σας και τη σοφία του.

3. Οπτικός διαλογισμός

Ο οπτικός διαλογισμός είναι μια χρήσιμη και ευέλικτη μέθοδος για καθαρισμό. Υπάρχει τόσος χώρος εδώ για φαντασία, οπότε αφήστε τις ιδέες σας να ρέουν ανενόχλητες. Η γνώση των chakras δεν είναι απαραίτητη, αλλά πάντα καλοδεχούμενη.

Ένα από τα κύρια είδη διαλογισμού που εμπεριέχει το νερό είναι να ξαπλώσετε, να κλείσετε τα μάτια σας και να φανταστείτε το ενεργειακό σώμα και τα chakra σας. Ή ότι ένα μικρό σιντριβάνι νερού ξεκινά από την κορυφή του κεφαλιού σας και ότι αγκαλιάζει όλο σας το σώμα. Το νερό φτάνει μέχρι τη γη και αναδιανέμεται, όπου τη χρειάζεστε στο σώμα σας. Εύκολη και αναζωογονητική μέθοδος.

4. Οργάνωση

Εξαιρετικά χρήσιμη τεχνική για να καθαρίσετε το ενεργειακό σας σώμα, ειδικά για όσους αγχώνονται πολύ για τη δουλειά τους. Σχετίζεται με την επικοινωνία, τη λογική και την τάξη (ανάμεσα σε άλλα). Αν και σας φαίνεται μη ρεαλιστικός τρόπος καθαρισμού, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και των γρήγορων ρυθμών της ζωής μας, δεν είναι καθόλου. Στο τέλος της εργασιακής σας εβδομάδας, πριν φύγετε από το γραφείο, από το κατάστημα ή από τον οποιοδήποτε χώρο εργασίας, καθαρίστε τον.

Καθαρίστε τα email σας, το γραφείο, το desktop, μαζέψτε τα εργαλεία σας, καθαρίστε. Θα δυσκολευτείτε στην αρχή, γιατί θα νιώθετε ότι είστε πολύ απασχολημένοι και κουρασμένοι γι’ αυτό. Όμως τα οφέλη είναι εκπληκτικά. Θα καθαρίσει το νου σας. Και όταν επιστρέψετε στη δουλειά σας, δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με το χάος.

5. Κρύσταλλοι

Η απλούστερη και πιο συνηθισμένη πρακτική είναι το να μεταφέρετε παντού μαζί σας (στην τσέπη σας) μία πέτρα ή έναν κρύσταλλο, ώστε να μπορείτε να τα αγγίξετε κάθε φορά που χρειάζεστε να γειωθείτε. Το είδος της πέτρας ή του κρυστάλλου μπορεί να καθορίσει μια πιο συγκεκριμένη αίσθηση γείωσης. Ένας ενημερωμένος οδηγός μπορεί επίσης να σας βοηθήσει ως προς την κατάλληλη επιλογή. Το αλάτι καθαρίζει την ενέργεια και την αύρα σας, αλλά αντί να το χρησιμοποιείτε στο μπάνιο, είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε χώρους.

6. Τεχνικές αναπνοών

Η τεχνικής της αναπνοής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να καθαρίσετε το ενεργειακό σας πεδίο. Δεν χρειάζονται εργαλεία και μπορεί να γίνει κυριολεκτικά οπουδήποτε και χωρίς να το προσέξει κανείς.

Ο στόχος εδώ είναι να αδειάσετε το σώμα σας από εντάσεις και να δημιουργήσετε χώρο. Αυτό σημαίνει ότι αν και σίγουρα θα παίρνετε βαθιές, αργές εισπνοές, η συγκέντρωση χρειάζεται να είναι στην εκπνοή, στην απελευθέρωση της ενέργειας. Όταν χρησιμοποιείτε την αναπνοή σας για να καθαρίσετε την αρνητική ενέργεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

• Εισπνεύστε μετρώντας μέχρι το 3

• Εκπνεύστε μετρώντας μέχρι το 5

• Κρατήστε εκεί την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το 3-5.

Έτσι, το τελευταίο βήμα δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο για να απομακρυνθεί η στάσιμη ενέργεια και κάνει χώρο για τη νέα ενέργεια, εκείνη που θα σας αναζωογονήσει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση