,

Μια στιγμή… μια αιωνιότητα!

Ένα γλυκό φιλί το πρωί στο στόμα, μια ζεστή αγκαλιά το βράδυ πριν κοιμηθείς. Μια τρυφερή κουβέντα στον καθρέπτη στον ίδιο σου τον εαυτό!

Μια στιγμή… μια αιωνιότητα!

Ένα γλυκό φιλί το πρωί στο στόμα, μια ζεστή αγκαλιά το βράδυ πριν κοιμηθείς. Μια τρυφερή κουβέντα στον καθρέπτη στον ίδιο σου τον εαυτό! Τι ζητά νομίζεις ο άνθρωπος για να είναι χαρούμενος; Μπορεί η ύλη να τον κάνει ευτυχισμένο;

Κοίτα όλους αυτούς που είναι γεμάτοι από ύλη και άδειοι από χαρά. Ρώτα εκείνους που δεν έχουν τίποτα κι όμως έχουν θησαυρό μέσα στην καρδιά τους. Ρώτα ένα παιδί να σου πει τι είναι αυτό που το κάνει χαρούμενο. Θα σου μιλήσει πρώτα για την παρουσία του γονιού του και μετά για το υλικό παιχνίδι.

Advertisment

Το καλύτερο παιχνίδι είναι αυτό που προσφέρουμε εμείς! Μην ψάχνεις να βρεις συνέχεια κάτι ακόμα έξω από εσένα για να νιώσεις καλά. Όσο θα ψάχνεις, τόσο θα αγχώνεσαι. Αυτό που θέλεις, το έχεις ήδη! Το έχεις στη ζωή σου στο σήμερα. Και αν δεν σου αρέσει, τότε ξεκίνα να το αλλάξεις. Ξεκίνα να το φτιάξεις όπως θέλεις. Μη μιλήσεις και πάλι για εμπόδια, για εξωτερικούς παράγοντες, για, για… εσύ δημιουργείς τη ζωή σου!

Ό,τι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σου όπως θέλεις, ό,τι δεν σου δίνει χαρά, απλά δεν είναι για σένα. Μην αφήνεις το εγώ σου να σε βασανίζει άλλο… και μην εθελοτυφλείς! Άνοιξε την καρδιά σου και αγκάλιασε τον εαυτό σου!

Σταμάτα να βλέπεις ως πραγματικότητα κάτι που δεν υπάρχει και ζήσε αυτή που έχεις! Σταμάτα να κυνηγάς τη φαντασία σου. Η αληθινή ζωή είναι οι μικρές καθημερινές στιγμές που μοιράζεσαι με τους άλλους και περισσότερο από όλους με τον ίδιο σου τον εαυτό. Ακούς και ξανακούς μότο όπως «σκέψου θετικά», «για να αγαπήσεις τον άλλο, χρειάζεται πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου», «η ευτυχία δεν έρχεται ποτέ απ’ έξω»… και εγώ σου λέω πως, ναι, αλήθεια λένε αυτά τα μότο!

Advertisment

Το καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω. Το καταλαβαίνεις όμως με το μυαλό σου γι’ αυτό και τόσο εύκολα το λες. Το να φτάσεις στο σημείο όλα αυτά να τα καταλαβαίνεις με την καρδούλα σου, τότε είναι που κατέκτησες τη γνώση! Την κατέκτησες γιατί γνωρίζεις να την εφαρμόζεις και δε μένεις απλά στο να λες αυτές τις λεξούλες σαν μια ωραία κασέτα που παίζει και ξαναπαίζει το ίδιο και το ίδιο.

Η ζωή είναι όμορφη και όσο πιο όμορφη τη βλέπεις, τόσο θα σου χαμογελάει, ακόμα και εκεί που νομίζεις πως τίποτα δεν πάει καλά. Οι χαρές της ζωής είναι μικρές και είναι καθημερινές. Από την στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί και την κουρτίνα του παραθύρου σου, μέχρι την στιγμή που θα την ξανακλείσεις για να πέσεις για ύπνο… εσύ και μόνο εσύ επιλέγεις πως θα περάσεις τη μέρα σου.

Το «τι» θα συμβεί μέσα στην ημέρα, μπορείς να το ορίσεις, μπορεί όμως και να μην μπορείς να το ορίσεις. Το «πώς» όμως θα επιλέξεις να σταθείς απέναντι στα πράγματα, είναι αποκλειστικά και μόνο δική σου ευθύνη. Ανέλαβε την ευθύνη σου και άδραξε την ημέρα! Όσο γρηγορότερα το αισθανθείς αυτό, τόσο περισσότερο θα νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Χαμογέλα στον διπλανό σου, χαμογέλα στον εαυτό σου! Πες μια καλή κουβέντα και τόνωσε το ηθικό ενός φίλου. Άκου με προσοχή αυτό που έχει να σου πει ο άλλος. Κάνε μια παύση από την καθημερινότητα και ζήσε μια στιγμή ζωής χωρίς επανάληψη και μηχανικά. Σκέψου τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις χαρά και κάντο! Χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μια βόλτα στη φύση; Η ενατένιση της θάλασσας; Η δύση του ηλίου; Μια επίσκεψη σε ένα φίλο; Το να παρακολουθήσεις μια αγαπημένη ταινία; To να διαβάσεις ένα βιβλίο; To να μιλήσεις με κάποιον που αγαπάς πολύ; Το να μείνεις με τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις;

Ό,τι σου δίνει χαρά, φρόντισε να το δίνεις στον εαυτό σου! Αυτές είναι οι χαρές της ζωής! Η ζωή είναι στιγμές! Μια στιγμή… μια αιωνιότητα!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση