10 λόγοι που αξίζει να αντικαταστήσετε τα πλαστικά δοχεία με τα δοχεία της Ecolife

Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τον περιορισμό των πλαστικών στην καθημερινότητά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγους μήνες εφαρμόστηκε

Ζero Waste! Πείτε ναι στην επαναχρησιμοποίηση!

Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τον περιορισμό των πλαστικών στην καθημερινότητά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγους μήνες εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα το τέλος της πλαστικής σακούλας, ενώ άλλες χώρες όπως η Γαλλία ετοιμάζονται να απαγορεύσουν πλήρως την χρήση πλαστικών μαχαιροπίρουνων και πιάτων. Η αλήθεια είναι πως, είναι λυπηρό το γεγονός ότι, πρέπει να απαγορεύουμε δια της νομοθεσίας, συνήθειες, που αποδεδειγμένα βλάπτουν την υγεία και το περιβάλλον μας. Για άλλη μια φορά, το βάρος δίδεται στον φόβο και στην οικονομική επιβάρυνση και όχι στην παιδεία.

Λόγω της ιδιοσυγκρασίας μας αλλά και της μεγάλης αγάπης μας για τον καφέ, στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε καθημερινά πάνω από 1.000.000 πλαστικά ποτήρια!!! Όπως μπορεί να αντιλαμβάνεστε, πολλά από αυτά καταλήγουν οπουδήποτε αλλού εκτός από τα σκουπίδια, ενώ ακόμα και αυτά που καταλήγουν στα σκουπίδια, δεν ανακυκλώνονται ποτέ. Οι λύσεις είναι απλές και είναι δύο. Ή θα περιμένουμε να φτάσει η κατάσταση στα άκρα και να επέλθει άλλη μια απαγόρευση που θα μας υποχρεώσει να “συμμορφωθούμε” με τη συνείδησή μας ή θα κάνουμε ο καθένας μας την επιλογή να τα αντικαταστήσουμε. Και είναι αλήθεια ότι, αν δεν γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο, τότε, ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Advertisment

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εναλλακτική Δράση προτείνει την αντικατάσταση των πλαστικών μιας χρήσεως, με θερμός και μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων. Η LIFEGREEN είναι μία από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα και προσφέρει οικονομικές και όμορφες επιλογές. Παρακάτω, αναλύουμε 10 λόγους που αξίζει να επιλέξετε τα μπουκάλια και θερμός της ECOLIFE, τη σειρά προϊόντων που προσφέρει η LIFEGREEN στην Ελλάδα.

1. Είναι οικονομικά

Οι τιμές των θερμός, των ανοξείδωτων μπουκαλιών και των φίλτρων ξεκινούν από 9,85€, κάνοντας την επιλογή προσιτή σε όλους.

2. Είναι όμορφα και με στυλ

Η LIFEGREEN συνδύασε την χρηστικότητα με την ομορφιά και την φιλική προσέγγιση στο περιβάλλον.

Advertisment

 

3. Προστατεύουν την υγεία μας

Στα πλαστικά προϊόντα εντοπίζεται η διφαινόλη-A ή αλλιώς BPA. Η ουσία αυτή βρίσκεται στην εσωτερική προστατευτική επίστρωση των κονσερβών, χρωμάτων, απορρυπαντικών και όχι μόνο. Την εντοπίζουμε και στα πλαστικά μπουκάλια του νερού, των αναψυκτικών, των ποτών.

Τι μας προκαλεί; Περνά στον οργανισμό μας από το πλαστικό μπουκάλι στο περιεχόμενό του και μιμείται τη λειτουργία των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να διαταράσσει την ενδοκρινική ισορροπία. Χρόνιες μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχει συσχέτιση της ουσίας αυτής με ασθένειες που προσβάλλουν το ήπαρ, το ανοσοποιητικό σύστημα, τον μεταβολισμό, καθώς και πολλές μορφές καρκίνου, κυρίως στις γυναίκες.

Όλα τα προϊόντα της ECOLIFE είναι BPA FREE και αποτελούνται από ανοξείδωτο ατσάλι 18/8!

4. Προστατεύουν το περιβάλλον

Τα μπουκάλια και τα θερμός της ECOLIFE έχουν εγγύηση ποιότητας και ακόμα κι αν τα πετάξετε μετά από χρόνια δεν θα επιβαρύνουν και δεν θα μολύνουν το περιβάλλον. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα σας βοηθήσουν να μειώσετε δραστικά τη χρήση πλαστικών συσκευασιών.

5. Μεγάλη ποικιλία

Η LIFEGREEN προσφέρει μεγάλη ποικιλία ανοξείδωτων μπουκαλιών και θερμός για κάθε περίσταση

 

 

6. Διαθέτει ειδικά δοχεία για τους λάτρεις του καφέ

Και μάλιστα σε τέτοια ποικιλία που δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο.

7. Άμεση παραλαβή στο σπίτι σας

Μπορείτε να παραγγείλετε τα προϊόντα που θέλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της LIFEGREEN στη διεύθυνση https://www.lifegreen.gr/portal/ και να τα παραλάβετε την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

8. Ειδικά παιδικά σχέδια με τα ίδια στάνταρς

Επιλέξτε το κατάλληλο μπουκάλι/θερμός για το παιδί σας στην κατασκήνωση, στην παραλία ή στην εκδρομή σας.

9. Διατηρήστε το κρύο ρόφημά σας δροσερό για πολλές περισσότερες ώρες

Εάν είστε λάτρεις του κρύου καφέ ή άλλου ροφήματος, τότε σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να το διατηρήσετε για πολλές περισσότερες ώρες, δροσερό στην παραλία ή όπου αλλού βρεθείτε χωρίς την πολυτέλεια του ψυγείου.

10. Ξεχωρίστε με πρωτότυπα σχέδια, χρώματα και υλικά

Για όσους ενδιαφέρονται τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ομορφιά και την πρωτοτυπία, τότε, η LIFEGREEN προσφέρει ιδιαίτερες επιλογές, όπως το μπουκάλι με πώμα από μπαμπού… κι αυτό BPA FREE από ανοξείδωτο ατσάλι 18/18!

H LIFEGREEN δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του εμπορίου προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και τον καταναλωτή. Έτσι, στο e-shop της LifeGreen θα βρείτε, εκτός από τα μπουκάλια Ecolife, θερμός, φαγητοδοχεία, κανάτες νερού με φίλτρο και πολλά άλλα.

Δείτε όλα τα προϊόντα της LifeGreen εδώ https://www.lifegreen.gr/portal/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς
Ανακύκλωση: Παραγωγή βιοκαυσίμων από παλιά ρούχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση