,

Απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας με αυτό το ποδόλουτρο

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι σήμερα πολύ πιο απασχολημένοι  από ποτέ. Χρειάζεται να είμαστε πάντα παρούσες και παρόντες στην εργασία μας, στα παιδιά,

Απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας με αυτό το ποδόλουτρο

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι σήμερα πολύ πιο απασχολημένοι  από ποτέ. Χρειάζεται να είμαστε πάντα παρούσες και παρόντες στην εργασία μας, στα παιδιά, στο σχολείο και σε τόσες άλλες δραστηριότητες. Αυτός ο ταχύτατος ρυθμός ζωής μπορεί να επιβαρύνει πολύ την υγεία μας.

Ένα μέρος του σώματός μας που πραγματικά επηρεάζεται πολύ, αλλά συχνά αγνοείται είναι τα πόδια μας. Μας στηρίζουν όλη την ημέρα σε όλες μας τις δραστηριότητες και ανάγκες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα παπούτσια δεν είναι πάντα τόσο άνετα, οι κατασκευαστές εστιάζουν περισσότερο στο στυλ. Ψηλοτάκουνα για τις γυναίκες και στενές φόρμες για τους άνδρες. Τα πόδια μας πιέζονται μέσα σε ένα άβολο, επιβλαβές περιβάλλον.

Advertisment

Αν και πιθανότατα να μη συνδέουμε την κακή μας διάθεση και το στρες με το πώς νιώθουμε τα πόδια μας, συχνά η διάθεση, στάση και συμπεριφορά μας είναι άμεση αντανάκλαση του πώς νιώθουμε τα πόδια μας. Αν δεν δώσουμε αρκετή προσοχή σε αυτό το σημείο του σώματός μας, μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα υγείας, όπως σκασμένες φτέρνες, μυκητιάσεις και κιρσούς.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτά τα προβλήματα, αλλά αν εμφανιστούν ή φοβάστε ότι θα εμφανιστούν, υπάρχουν ευτυχώς πολλοί φυσικοί τρόποι για να τα θεραπεύσουμε! Σε αντίθεση με τις κυρίαρχες αντιλήψεις, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα στο σπίτι σας, χωρίς ακριβά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ιδανικό ποδόλουτρο για την υγεία των ποδιών

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τα πόδια σας είναι να τα μουλιάσετε σε ένα αρωματικό, ζεστό, χαλαρωτικό ποδόλουτρο. Δεν θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές, αλλά θα ξεκουράσει και κάθε μικρό μέρος των ποδιών και των γαμπών σας.

Advertisment

Μετά από την έντονη κίνηση όλης της ημέρας, θα νιώθετε σαν τα πόδια σας να έχουν βυθιστεί σε αφράτα, φρέσκα σύννεφα. Το ιδανικό ποδόλουτρο δεν θα σας παρέχει μόνο άνεση και ανακούφιση, αλλά θα δράσει και αντισηπτικά – απομακρύνοντας και σκοτώνοντας βακτήρια που ζουν στα πόδια σας και μπορεί να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα.

Δοκιμάστε να μουσκέψετε τα πόδια σας σε άλατα θειικού μαγνησίου με αιθέρια έλαια μέντας. Η μέντα έχει εκπληκτικές ιδιότητες και θα χαλαρώσει τους μύες που έχουν συσσωρεύσει ένταση. Σχεδόν αμέσως αφού βυθίσετε τα πόδια σας στο διάλυμα, το έλαιο μέντας θα απομακρύνει το στρες. Το έλαιο αυτό επίσης ανοίγει τους πόρους και τη ρινική οδό, κάτι που θα σας επιτρέψει να αναπνέετε βαθύτερα.

Οι βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια του ποδόλουτρο κάνουν το καλύτερο συνδυασμό αντιμετώπισης του στρες. Τέλος, το έλαιο μέντας αποτελεί ένα υπέροχο αντισηπτικό, που σημαίνει ότι σκοτώνει βακτήρια και μύκητες από τα πόδια σας.

Η ιδανική συνταγή για ποδόλουτρο

Υλικά

8-12 σταγόνες μινθέλαιο

1 κούπα θειικό μαγνησίου

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 φλιτζάνι τσάι μέντας

1 μπολ ζεστό νερό

Οδηγίες

Αναμίξτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ χλιαρού νερού. Ανακατέψτε μέχρι τα άλατα θειικού μαγνησίου να διαλυθούν. Ύστερα, βυθίστε μέσα τα πόδια σας και αφήστε να μουλιάσουν για 15 λεπτά ή μέχρι το νερό να κρυώσει. Μετά, αφαιρέστε τα πόδια σας και ξεπλύνετε με νερό. Για επιπλέον όφελος, χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα και τρίψτε τα πόδια σας, μέχρι να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα.

Οφέλη

Μειώνει τα επίπεδα του στρες

Τα άλατα θειικού μαγνησίου περιέχουν μαγνήσιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες και βελτιώνει τις λειτουργίες του σώματος. Το μινθέλαιο επίσης χαλαρώνει τους μύες, που έχουν συσσωρεύσει ένταση. Και το ζεστό νερό θα τους αναπλάσει και θα τους αναζωογονήσει.

Χαλαρώνει το νου σας

Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, μια αρχαία προσέγγιση σωματικής θεραπείας, η ενεργοποίηση ορισμένων ανακλαστικών σημείων στα πόδια σας απομακρύνει προβλήματα υγείας. Όταν βυθίζετε τα πόδια σας στο μπολ με το ζεστό νερό, ενεργοποιείτε πολλά από τα σημεία που αντιμετωπίζουν την ένταση. Θα νιώσετε χαλάρωση μέχρι να τελειώσετε το ποδόλουτρο.

Μέθοδος αποτοξίνωσης

Ο χυμός λεμονιού, το ζεστό νερό, το μινθέλαιο και το ελαιόλαδο είναι όλες γνωστές ουσίες για την ιδιότητά τους να σκοτώνουν βακτήρια. Καθώς αυτό το λουτρό χρησιμοποιεί το συνδυασμό τους, βελτιώνει τη συνολική υγεία, απομακρύνοντας τοξίνες και βακτήρια.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση