, ,

«Έξι βήματα πίσω, μια ζωή μπροστά» – Κλήρωση του βιβλίου του Αντώνη Καλογήρου

Το βιβλίο “Έξι βήματα πίσω, μια ζωή μπροστά..” του Αντώνη Καλογήρου είναι η καταγραφή και παρουσίαση ενός ταξιδιού ζωής, έμπνευσης, γνώσης, καθώς και της

«Έξι βήματα πίσω, μια ζωή μπροστά» - Κλήρωση του βιβλίου του Αντώνη Καλογήρου

Το βιβλίο “Έξι βήματα πίσω, μια ζωή μπροστά..” του Αντώνη Καλογήρου είναι η καταγραφή και παρουσίαση ενός ταξιδιού ζωής, έμπνευσης, γνώσης, καθώς και της γέννησης και ολοκλήρωσης της μεθόδου, που άλλαξε μέχρι σήμερα, τη ζωή, χιλιάδων ανθρώπων που την ακολούθησαν και την εφάρμοσαν, της Μεθόδου Καλογήρου. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο αναγνώστης – οδοιπόρος θα συναντήσει και θα γνωρίσει πρώτα, τον άνθρωπο – δημιουργό αυτής της μεθόδου.

Ο Αντώνης Καλογήρου, με την απλότητα που τον διακρίνει αλλά και την αφοπλιστική του ειλικρίνεια, θα μας ξεναγήσει στα δρομάκια της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης της δεκαετίας του ’60, εκεί όπου έπαιζε σαν παιδί, θα μας μιλήσει για την Οργάνωση ΑΦΑ “Αγάπη – Φιλία – Αδελφοσύνη”, για τους πολιτικούς αγώνες, τις σπουδές αλλά και τον έρωτα της ζωής του, για τις μάχες που έχασε αλλά και τους πολέμους που κέρδισε και για τους μεγάλους σταθμούς της ζωής του, που τον οδήγησαν τελικά, στη δημιουργία της Μεθόδου του.

Advertisment

Η δημιουργία της μεθόδου ξεκίνησε “όταν θέλησα να βρω τρόπους με τους οποίους θα βοηθούσα τον εαυτό μου και τους άλλους, στο να πετύχουμε αυτά που θέλαμε να έχουμε στη ζωή μας. Πίστευα ότι, όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτό το δικαίωμα στη ζωή και πως πρέπει να βρω τον τρόπο για την επίτευξη των ονείρων μας. Τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο” λέει ο Αντώνης Καλογήρου.

Για να φτάσουμε στην πολυπόθητη αλλαγή της ζωής μας, για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις εκπληκτικές δυνατότητές μας (που όλοι έχουμε), χρειάζονται τα τρία Α (Αναγνώριση – Αποδοχή – Αλλαγή). Στο βιβλίο “Έξι βήματα πίσω, μια ζωή μπροστά..” αναλύονται οι παράγοντες που καθορίζουν το γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε, ποιοι είναι δηλαδή οι λόγοι για τους οποίους έχουμε και ζούμε τη ζωή που ζούμε και στη συνέχεια, εξηγείται το τι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτά που δεν θέλουμε να έχουμε, αποκτώντας όσα χρειαζόμαστε έτσι ώστε, να γίνουμε αυτό που ονειρευόμαστε.

https://enallaktikidrasi.com/2018/06/eksi-vimata-pisw-mia-zwi-mprosta/

Advertisment

Θα μάθουμε για τις βασικές ψυχολογικές μας ανάγκες, για τις πεποιθήσεις μας και πώς αυτές διαμορφώνουν την ταυτότητά μας, για τις αξίες και τις αντι-αξίες μας και για τις τρεις υπο – προσωπικότητές μας που διαμορφώνουν και καθορίζουν το ΕΙΜΑΙ μας, για τη δύναμη και το ρόλο της ενέργειας της αγάπης και πρακτικές που θα μας βοηθήσουν να ανοιχτούμε σε αυτήν.

Εφαρμόζοντας τις τεχνικές και τις ασκήσεις που θα βρούμε στο βιβλίο, θα οδηγηθούμε σταδιακά, στην απαλλαγή από τα περιοριστικά πιστεύω μας, θα επαναπρογραμματίσουμε τον νεοφλοιό μας μέσω θετικών δηλώσεων και θα ανακαλύψουμε ό,τι έχουμε πραγματικά, ό,τι χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στις κορυφές των ονείρων μας.

Η εφαρμογή των ασκήσεων είναι καθοριστική. Όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας “Ίσως κάποιες από τις ασκήσεις αυτού του βιβλίου να τις υποτιμήσετε ή να νομίζετε πως δεν σας ταιριάζουν… Ποτέ δεν θα μάθετε αν κάτι είναι ωραίο και χρήσιμο για τη ζωή σας, αν δεν το βιώσετε. Δεν μπορείτε να έχετε άποψη για κάτι, για ένα φαγητό ας πούμε, αν δεν το φάτε. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασκήσεις. Θα μάθετε αν δουλεύουν και έχουν αποτελέσματα, μόνον όταν τις κάνετε”.

Και τέλος….μπείτε στη δράση! Τολμήστε! Ακολουθήστε το δρόμο που σας υποδεικνύει η καρδιά σας. Όπως λέει και ο Αντώνης Καλογήρου: “Με μια τελειότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να μας εξηγήσει, με μια τελειότητα που μόνο η πίστη μας στο όνειρό μας μπορεί να δημιουργήσει, η ζωή θα μας πάει εκεί που θέλει η καρδιά μας, αρκεί εμείς να το αποφασίσουμε και να δεσμευτούμε σ’ αυτό.

Ναι, στη διαδρομή μπορεί να υπάρξουν τεράστια εμπόδια ή να πέσουμε σε αξεπέραστους τοίχους, αυτό όμως, όταν είμαστε δεσμευμένοι, δεν θα σημαίνει εγκατάλειψη του ονείρου αλλά αλλαγή δρόμου. Μπορεί στη διαδρομή να κάνουμε λάθος επιλογές όμως, όταν είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευμένοι τότε, αυτές θα γίνουν γνώση και σοφία και θα μας πάνε ακόμα πιο κοντά στο θέλω μας.

Μας έμαθαν ότι το “λάθος” είναι καταστροφικό. Αυτό είναι τεράστιο ψέμα. Το “λάθος” δεν είναι τίποτα άλλο από γνώση. Μετά από ένα “λάθος”, ξέρεις καλά ποιος δρόμος πάει εκεί που θέλεις και ποιος όχι. Μη φοβάστε λοιπόν τα λάθη, ούτε τις αποτυχίες. Δεν υπάρχει αλάνθαστος σ’ αυτόν τον πλανήτη που ζούμε και δεν υπάρχει επιτυχημένος χωρίς αποτυχίες.

Για να καταφέρεις να μην κάνεις λάθη και να αποφύγεις κάθε πιθανή αποτυχία, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να μην κάνεις τίποτα. Δηλαδή να μη “ζεις”. Βρείτε λοιπόν τι θέλετε, δομήστε το μακροχρόνιο όραμά σας, αποφασίστε να το κατακτήσετε και δεσμευτείτε στην αρχή του Μπέντζαμιν Ντισραέλι: “Τίποτα δεν μπορεί να εναντιωθεί σ’ αυτόν που διακινδυνεύει και την ίδια του την ύπαρξη, φτάνει να καταφέρει το σκοπό του”.

Της Γεωργίας Χασάπη


Η Εναλλακτική Δράση κληρώνει 3 αντίτυπα του βιβλίου “Έξι βήματα πίσω, μια ζωή μπροστά” του Αντώνη Καλογήρου.

Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σχολιάσετε κάτω από το άρθρο ή στην ανάρτηση του Facebook.

                                     

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην παρούσα ανάρτηση και θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί μας εντός 48 ωρών για να κριθεί έγκυρη η κλήρωση.

Καλή σας επιτυχία!

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε

Οι νικητές είναι:

– Nikos Keramitsopoulos

– Τζούλια Γουλή

– Νικολέτα Μητροπούλου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση