, ,

Η ευτυχία είναι ταξίδι, η ζωή είναι ταξίδι, ταξίδεψέ το!

Έτσι γίνονται τα ταξίδια, έτσι αγγίζονται οι ψυχές και οι δρόμοι που διένυσες γίνονται κομμάτια δικά σου. Ταξιδεύεις τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις,

Η ευτυχία είναι ταξίδι, η ζωή είναι ταξίδι, ταξίδεψέ το!

Έτσι γίνονται τα ταξίδια, έτσι αγγίζονται οι ψυχές και οι δρόμοι που διένυσες γίνονται κομμάτια δικά σου. Ταξιδεύεις τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις, τις φωνές κι ο προορισμός χαράσσεται στο ίδιο σου το σώμα!

Τα ταξίδια γίνονται με έναν σάκο στους ώμους και με τη σκέψη πως κανείς δεν κατάφερε να ανακαλύψει σε μια μέρα όλο τον κόσμο, γι’ αυτό πάψε να μετράς πόσος χρόνος σου απομένει, μόνο νιώσε! Την αρχέγονη ύλη σου να ενώνεται με την ιστορία κάθε τόπου, το χθες του και το σήμερά του, ένα, μέσα σε λίγες ημέρες και η ψυχή σου να παραδίνεται να γευθεί ετούτο το άγνωστο μέχρι που να ανακαλύπτει στο άγνωστο αυτό, κάτι δικό της!

Advertisment

Έτσι γίνονται τα ταξίδια, θες πρωταρχικά να ανακαλύψεις άλλους ανθρώπους σε έναν άλλο κόσμο, μα κι εσένα ανάμεσα σε αγνώστους γιατί κάπου, κάπως οι άνθρωποι ενώνονται στο χωροχρόνο. Όλοι ένα κι όλοι τόσο διαφορετικοί. Άλλο δέρμα, άλλα μάτια, αλλά μαλλιά, άλλη κουλτούρα, άλλη ζωή! Ξαφνικά οι άγνωστοι του δικού σου τόπου γίνονται γνωστοί, γίνονται φίλοι, γίνονται δικοί σου άνθρωποι κι όμως όταν επιστρέφεις στον δικό σου τόπο, αισθάνεσαι τόσο μόνος και μακριά από όλους! Κι αναρωτιέσαι πού πήγαν οι άνθρωποι;

Έτσι γίνονται τα ταξίδια, ταξιδεύεις τα χιλιόμετρα με τραίνα, λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία μα τις εμπειρίες τις ταξιδεύεις με την ψυχή σου! Αυτά τα χιλιόμετρα δεν γερνούν το κοντέρ, δεν γράφουν κούραση, μετρούν αντίστροφα στο χρόνο και η ψυχή ξαναγεννιέται.

Έτσι γίνονται τα ταξίδια, πότε σε τόπους κοντινούς και πότε σε μακρινούς, δεν έχουν σημασία οι αποστάσεις και δεν θα έπρεπε, σαν θες να ταξιδέψεις. Αρκεί να μη σταματάς να διψάς για να ανακαλύψεις καινούργιους προορισμούς, καινούργιες διαδρομές, γιατί υπάρχουν κι εκείνα τα ταξίδια που γίνονται με τα όνειρα, που παίρνουν σάρκα και οστά με την σκέψη και εισιτήριο την φαντασία!

Advertisment

Κάπως έτσι να τολμάς να ταξιδεύεις, σαν σε μια αχαρτογράφητη απόσταση του μυαλού με την ψυχή σου, της καρδιάς με της λογικής σου και της ανάγκης σου να ξετυλίξεις ολοένα και περισσότερες πτυχές αυτού που είσαι! Έτσι γίνονται τα ηχηρά ταξίδια, όταν ακούς την φωνή μέσα σου να γελά, να χαιρετά και να αναγνωρίζει ως μοναδικό λιμάνι εσένα και τη δική σου ευτυχία!

Γι’ αυτό ταξίδεψε, φτάσε όσο πιο μακριά μπορείς• η ευτυχία είναι ταξίδι, η ζωή είναι ταξίδι, ταξίδεψέ το!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση