Όταν θα έρθει η ώρα να πάρεις την απόφαση, φρόντισε να είσαι έτοιμος

Όταν θα έρθει η ώρα που θα πάρεις εκείνη την απόφαση που θα σου φέρει στην ζωή την αλλαγή, φρόντισε να είσαι έτοιμος! Έτοιμος!

otan-erthei-wra-pareis-apofasi-frontise-eisai-etoimos

Όταν θα έρθει η ώρα που θα πάρεις εκείνη την απόφαση που θα σου φέρει στην ζωή την αλλαγή, φρόντισε να είσαι έτοιμος! Έτοιμος! Τόσο έτοιμος, που όσα εμπόδια και να βρεις στον δρόμο σου, θα είσαι ικανός να τα ξεπεράσεις!

Φρόντισε να είσαι τόσο έτοιμος. Έτοιμος για όλα! Για κάθε πρόκληση, για κάθε αυτοσυγκράτηση. Ψυχικά έτοιμος. Στο δρόμο σου πολλοί θα είναι αυτοί που θα παρέμβουν και θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Και οι ρόλοι είναι πολλοί! Σκηνοθετημένοι καλά, καθημερινά, παίζοντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό σενάριο. Φτιαγμένοι για κάθε έργο.

Advertisment

Πολλοί είναι επίσης αυτοί που θα φροντίσουν να σου αποσπάσουν την προσοχή. Φρόντισε σου λέω να είσαι έτοιμος. Θα βρεθείς σε μονοπάτια που οδηγούν σε λάθος τόπους. Ίσως όχι από επιλογή δική σου. Μα δεν θα ‘ναι για σένα. Φρόντισε να είσαι ξύπνιος και με εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου.

Μην φοβηθείς να πιστέψεις. Πίστεψε σε εσένα και στην ετοιμότητά σου. Κάνε το χωρίς δισταγμό. Γιατί μόνο όταν είσαι πραγματικά έτοιμος, θα ‘ρθει η στιγμή της αποχώρησης από το κλουβί. Το κλουβί που σε κρατά εγκλωβισμένο χρόνια, βυθισμένο στο παρελθόν. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και επέλεξε να ζήσεις. Μη χαραμίσεις στιγμή!

Μα στάσου! Μια συμβουλή. Φρόντισε να μην αφεθείς τόσο εύκολα…Μην παραδοθείς τόσο γρήγορα στην σαγηνευτική ομορφιά αυτής της γοητευτικής κυρίας. Αυτής με την ωραία μυρωδιά και την ωραία αίσθηση που αφήνει σαν περνά. Ελευθερία λέγεται και είναι μαγική, μα θέλει αυτοσυγκράτηση, επίγνωση και πάνω απ’ όλα σιωπή.

Advertisment

Να ακούς τους θορύβους που φωνάζουν ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Ιππότη των συναισθημάτων σου με τα ηνία δεμένα γερά, γύρω από τα δικά σου χέρια. Αυτό σε θέλει. Κίνδυνος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η δική σου άγνοια. Παρά μόνο η δική σου έλλειψη εμπιστοσύνης και υπομονής.

Επέλεξε να ξεφορτώνεσαι μέσα από αυτή σου την πορεία, σάκους με αποθέματα κρυμμένων ενοχών, απωθημένων αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων. Κατάλοιπα απ’ το κλουβί. Εκείνες οι παγίδες που είναι στημένες εκεί έξω, σε περιμένουν με τους ώμους φορτωμένους με σάκους σαν κι αυτούς.

Φρόντισε να είσαι έτοιμος. Να ‘χεις ξάλαφρους τους ώμους κι όταν έρθει η στιγμή, εσύ θα πας βόλτα με την γοητευτική αυτή κυρία! Κι όταν θα μοιάζουν πολλοί αυτοί που θα θέλουν να την μοιραστείς μαζί τους…σκέψου. Σκέψου πρώτα εσένα!

Εσένα που αξίζεις να την έχεις ολοκληρωτικά δική σου, ελεύθερος πια απ΄ το κλουβί με ανάλαφρους τους ώμους. Γιατί φρόντισες απλά να είσαι έτοιμος!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση