,

Ο στόχος της θεραπείας είναι να ανοίξει το δρόμο προς την προσωπική μας Αλήθεια

Όταν οι παλιοί τρόποι δεν λειτουργούν πια, καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας, ώστε να βρούμε νέους. Όταν η δημιουργικότητα πηγάζει από την ικανότητα

Ο στόχος της θεραπείας είναι να ανοίξει το δρόμο προς την προσωπική μας Αλήθεια

Όταν οι παλιοί τρόποι δεν λειτουργούν πια, καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας, ώστε να βρούμε νέους. Όταν η δημιουργικότητα πηγάζει από την ικανότητα της φαντασίας μας, είναι μόνο μέσω της δράσης που τα σχέδιά μας μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύο προκλήσεις: Η μία είναι να ξεπεράσουμε το βάρος των συνθηκών• η δεύτερη είναι να βρούμε τη θέληση και την ενέργεια να δημιουργήσουμε νέες. Το να σκεφτούμε αντισυμβατικά είναι ήδη μια δύσκολη υπόθεση, αλλά η πραγματική πρόκληση εμφανίζεται, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ανυπέρβλητο έργο του να πραγματοποιήσουμε στον κόσμο projects που βασίζονται σε μια νέα κατανόηση της πραγματικότητας.

Advertisment

Η πίεση της σύγχρονης κοινωνίας είναι τόσο μεγάλη, που πολλοί άνθρωποι βυθίζονται στην απόγνωση και αυτό είναι κατανοητό• ωστόσο, είναι η ίδια αυτή πίεση που πιέζει άλλους ανθρώπους να βρουν νέους τρόπους, να σπάσουν τις προδοσμένες δομές που εξαντλούν την ενέργεια της ζωής τους, να εργαστούν για να απελευθερωθούν και να γίνουν ανεξάρτητα, τρυφερά, δημιουργικά ανθρώπινα όντα.

Είναι απαραίτητες οι εναλλακτικές δράσεις για την ανανέωση της κοινωνίας μας, όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για την παγκόσμια ανθρώπινη κοινωνία. Τι ρόλο μπορεί να παίξει η θεραπεία σε αυτή τη διαδικασία;

Η θεραπεία, στη φιλοσοφία μου, έχει τρεις στόχους:

– την εναρμόνιση του εσωτερικού κόσμου του ατόμου για την αποκατάσταση μιας φυσικής έννοιας ευεξίας

Advertisment

– την πρόσβαση στη γνώση του Εαυτού, πέρα από την αίσθηση διαχωρισμού, ως ένα αδιαίρετο ον

– και ως συνέπεια, τη διαμόρφωση ενός στοργικού και δημιουργικού μέλους της ανθρώπινης κοινωνίας.

Γι’ αυτό και η θεραπεία φροντίζει όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξής μας. Σε αυτή τη διαδικασία ανοίγματος, που ορισμένοι αποκαλούν αφύπνιση, δεν προσδιορίζουμε μόνο τη μοναδικότητα της ατομικότητάς μας, αλλά επίσης ξεπερνάμε τους περιορισμούς της εγωκεντρικής άποψής μας και ανοιγόμαστε προς μια απρόσωπη, γενικότερη οπτική.

Τι σημαίνει αυτό; Από μια εγωκεντρική άποψη, η προσωπική μου ευεξία βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντός μου• από απρόσωπη, τότε, η ευεξία των άλλων γίνεται το ίδιο σημαντική με τη δική μου και η ευτυχία μου μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο αν οι άλλοι επίσης είναι καλά.

Αυτός ο τρόπος ύπαρξης είναι απλούστερος απ’ ότι φαίνεται. Είναι στην πραγματικότητα αυτό που όλοι βιώνουμε, όταν ερωτευόμαστε για παράδειγμα. Το Άνοιγμά μας προς την Αγάπη αποτελεί κλειδί σε αυτή τη διαδικασία μεταμόρφωσης που μας οδηγεί στο να γίνουμε η καλύτερη έκφραση του εαυτού μας.

Είναι επίσης η πιο ριζική απόφαση που μπορεί κάποιος να πάρει, καθώς επιτρέπει στην Αγάπη να επεκταθεί, μέσα από τις επιλογές και τις πράξεις μας, στον Κόσμο. Σε έναν κόσμο που απειλείται από φόβο, θυμό και μίσος, ποια πράξη μπορεί να είναι ριζικότερη από την επιλογή της Αγάπης;!

Η δουλειά της θεραπείας που μοιράζομαι εδώ έχει σκοπό να στηρίξει τον δικό μας μοναδικό δρόμο προς την Αλήθεια, όπως επίσης και τη μοναδική μας έκφραση της Αγάπης. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με απλό τρόπο, πολύ πιο απλό απ’ οτιδήποτε ο νους μπορεί να συλλάβει.

Ο Stephane Rousseau διοργανώνει θεραπευτικό retreat με τίτλο: «Θεραπευτικό Retreat της Προσέγγισης Serene, Φυτοθεραπεία & Αυτογνωσία». Δείτε περισσότερα

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση