, , ,

Alberto Villoldo, Ph.D – “Οι Τέσσερις Ενοράσεις”: Ταξιδεύοντας στα μυστικά μονοπάτια της αρχαίας γνώσης

Γνωρίζοντας ότι η ανθρωπότητα βρισκόταν στο χείλος μιας τεράστιας αλλαγής και θέλοντας να τη στηρίξουν με τη σοφία τους ώστε να δημιουργηθεί ένας καλύτερος

"Οι Τέσσερις Ενοράσεις": Ταξιδεύοντας στα μυστικά μονοπάτια της αρχαίας γνώσης

Γνωρίζοντας ότι η ανθρωπότητα βρισκόταν στο χείλος μιας τεράστιας αλλαγής και θέλοντας να τη στηρίξουν με τη σοφία τους ώστε να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος, μια ομάδα αρχιερέων – σαμάνων, ανδρών και γυναικών, έκανε την εμφάνισή της το 1950, σε μια συγκέντρωση σαμάνων που γινόταν στους πρόποδες ενός από τα ιερά βουνά των Άνδεων. Ήταν οι Λάικα, οι επονομαζόμενοι και “Φύλακες της Γης”.

Κοντά σε αυτούς τους φροντιστές της φύσης, που είχαν συγκρατήσει τη γνώση των παλαιών παραδόσεων, μαθήτευσε ο Αλμπέρτο Βιλόλντο, κλινικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σαν Φραντσίσκο. Ο Βιλόλντο, θέλοντας να μελετήσει τα απομεινάρια παράδοσης 5.000 ετών σχετικά με την ενεργειακή ιατρική και πώς οι ελάχιστοι εναπομείναντες σαμάνοι θεράπευαν μέσω του πνεύματος και του φωτός και αφού ταξίδεψε μέσα στον Αμαζόνιο, περνώντας μέσα από αμέτρητα χωριά, ήρθε τελικά, σε επαφή με τους Λάικα και έγινε μαθητής, ενός από τους τελευταίους ζωντανούς Λάικα, τον δον Αντόνιο, που τον εκπαίδευσε για πάνω από 25 χρόνια.

Advertisment

Η σοφία των Λάικα αποτελείται από τέσσερις ενοράσεις, που η καθεμία έχει τέσσερις πρακτικές. Μέσα από την εξάσκηση σε αυτές τις πρακτικές, ο ασκούμενος μπορεί να μεταμορφώσει τον εαυτό του και τον κόσμο μας. “Αν θέλετε να ξεκινήσετε να ζείτε τη ζωή σας διαφορετικά και να αντιλαμβάνεστε τις εμπειρίες σας μέσα από νέα μάτια” λέει ο Αλμπέρτο Βιλόλντο, “είναι σημαντικό να πάτε πέρα από την απλή κατανόηση των ενοράσεων και να ακολουθήσετε πραγματικά τις πρακτικές τους.

Αυτό θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τον πυρήνα της αρχιτεκτονικής του φωτεινού ενεργειακού πεδίου σας. Αν δεν ακολουθήσετε τις πρακτικές, ίσως εμπνευστείτε από τις ενοράσεις, αλλά δεν θα είστε σε θέση να μεταμορφωθείτε πραγματικά. Κατέχοντας τέλεια τις ενεργητικές πρακτικές των ενοράσεων θα ελευθερωθείτε από τους περιορισμούς της ιστορίας που έχει γραφτεί για εσάς από τον πολιτισμό σας και τα γονίδιά σας – την ιστορία του πώς να ζήσετε τη ζωή σας, να αντιδράτε στον κόσμο γύρω σας, και να πεθάνετε. Μπορείτε να γίνετε ο αφηγητής της δικής σας ζωής, αψηφώντας τις παλαιές ιδέες σχετικά με την αιτία και το αποτέλεσμα και τα όρια του χρόνου”.

"Οι Τέσσερις Ενοράσεις": Ταξιδεύοντας στα μυστικά μονοπάτια της αρχαίας γνώσης

Advertisment

Στο βιβλίο “Οι Τέσσερις Ενοράσεις” ο Αλμπέρτο Βιλόλντο, κρατώντας σας απαλά αλλά σταθερά το χέρι, όπως έκανε και με τον ίδιο, κάποτε, ο δάσκαλός του δον Αντόνιο, θα σας οδηγήσει στα μυστικά μονοπάτια της αρχαίας γνώσης των σαμάνων των Άνδεων, για να γνωρίσετε τα τέσσερα είδη της αντίληψής μας, το επίπεδο του Φιδιού, του Τζάγκουαρ, του Κολιμπρί και του Αετού και τι αυτά αντιπροσωπεύουν.

Θα μάθετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας, μετατοπίζοντας την αντίληψή σας, σε ένα υψηλότερο επίπεδο και να αντιμετωπίζετε την ασθένεια, μέσα από τα ανάλογα επίπεδα αντίληψης. Θα διδαχτείτε για την ενεργειακή σας ανατομία και θα γνωρίσετε ασκήσεις για να καθαρίσετε τα ενεργειακά σας κέντρα. Αφού πάρετε τα απαραίτητα εργαλεία σας, θα βρεθείτε στην 1η Ενόραση και θα μπείτε στην Ατραπό του Ήρωα, όπου εκεί, θα αρχίσετε να γράφετε το δικό σας μύθο.

Θα ακολουθήσετε την Ατραπό του Φωτεινού Πολεμιστή, όπου θα ανακαλύψετε τη δύναμη της αφοβίας. Στη συνέχεια, θα προχωρήσετε στην Ατραπό του Οραματιστή, όπου εκεί, θα μάθετε να περπατάτε απαλά στη γη και να ονειρεύεστε το πεπρωμένο. Τέλος, θα οδηγηθείτε στην τελευταία ατραπό, την Ατραπό του Σοφού, που σημαίνει ότι όταν κοιτάτε γύρω σας, αντιλαμβάνεστε μόνο την ομορφιά.

Οι ασκήσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό το βιβλίο είναι οι ίδιες, στις οποίες ασκούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Φύλακες της Γης. Ο αναγνώστης – μαθητής που θα τις εφαρμόσει με σεβασμό και συνέπεια, θα δει τον εαυτό του και τη ζωή του να μεταμορφώνονται. Όπως και οι Λάικα, έτσι και αυτός, δεν χρειάζεται να έχει γεννηθεί με ειδικά δώρα από το Πνεύμα, αλλά, μέσα από την πρακτική των τεσσάρων ενοράσεων, θα αποκτήσει μια ασυνήθιστη χάρη και δύναμη.

“Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το βιβλίο θα λάβετε ένα τέτοιο κάλεσμα από το Πνεύμα και θα λαχταράτε να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο και στη ζωή σας. Όταν έρθετε στο μονοπάτι των Φυλάκων της Γης με ειλικρινή πρόθεση και ανοιχτή καρδιά, σύντομα θα παρατηρήσετε ότι δεν είστε μόνοι. Θα καθοδηγηθείτε από τους φωτισμένους που ζούσαν σε αυτόν τον πλανήτη πολλές χιλιάδες χρόνια πριν – όντα που είναι τώρα μέρος της μεγάλης μήτρας της ζωής. Αυτοί οι Φύλακες της Γης θα προσθέσουν τη δύναμη και το όραμά τους στα δικά σας”

Αλμπέρτο Βιλόλντο

Της Γεωργίας Χασάπη

Το βιβλίο του Alberto Villoldo, Ph.D “Οι Τέσσερις ενοράσεις” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ETRA

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση