, , , ,

10 τρόποι να εξασκείτε καθημερινά την αγάπη προς τον εαυτό σας

Η αγάπη προς τον εαυτό μας αποτελεί ένα σπάνιο χαρακτηριστικό πια στη σημερινή εποχή, εξαιτίας όλου αυτού του καταιγισμού των τέλειων, ιδανικών εικόνων που

10 τρόποι να εξασκείτε καθημερινά την αγάπη προς τον εαυτό σας

Η αγάπη προς τον εαυτό μας αποτελεί ένα σπάνιο χαρακτηριστικό πια στη σημερινή εποχή, εξαιτίας όλου αυτού του καταιγισμού των τέλειων, ιδανικών εικόνων που προβάλλονται από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τα ΜΜΕ. Γι’΄αυτό και χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια, ώστε να φτάσουμε και να διατηρήσουμε αυτή την υπερπολύτιμη αγάπη.

10 τρόποι να εξασκείτε καθημερινά την αγάπη προς τον εαυτό σας

1.Καταγράψτε θετικά στοιχεία του εαυτού σας σε σημειώματα (post- it) και χαζέψτε τα καθημερινά

Εύκολη τακτική για όσους θέλουν να θυμούνται να αγαπούν τον εαυτό τους και είναι κάτι που μπορείτε να ξεκινήσετε από σήμερα. Μπορείτε να γράψετε πράγματα όπως: «Είμαι όμορφος, αξίζω το καλύτερο, είμαι μοναδικός» και να το βάλετε στην τσέπη σας και να τα διαβάζετε όσο ταξιδεύετε ή μπορείτε να κολλήσετε τα σημειώματα στον καθρέφτη και να τους αλλάζετε όποτε θέλετε θέση. Ο,τι επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας, μένει. Και όταν συνεχώς ενισχύουμε την αξία μας, σύντομα αυτή θα γίνει τρόπος σκέψης.

Advertisment

2. Μην ακολουθείτε στα μέσα δικτύωσης ανθρώπους που δεν σας κάνουν καλό

Αυτή η κίνηση δεν είναι μικρής σημασίας, είναι απαραίτητη για την εσωτερική σας γαλήνη. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μπορούν να γίνουν εξαιρετικά τοξικά, αν συνεχώς νιώθετε σαν να χρειάζεται να «φτάσετε» τους άλλους ανθρώπους και είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε την ηρεμία σας.

Αν περνάτε μια φάση, όπου προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε σε εσάς και δεν θέλετε να πέφτετε συνεχώς πάνω στις φωτογραφίες αρραβώνα των φίλων σας, απλά μην ακολουθείτε τις δημοσιεύσεις τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους φθονείτε, σημαίνει απλά ότι χρειάζεστε χρόνο, για να συγκεντρωθείτε στις σκέψεις σας και για να συντονιστείτε με εσάς.

3. Σταματήστε τις συγκρίσεις

Πραγματικά, όταν συνειδητοποιείτε ότι συνεχώς μπαίνετε σε πειρασμό να συγκριθείτε, πείτε στον εαυτό σας να σταματήσει και ότι είστε αρκετοί. Η σύγκριση του εαυτού μας με άλλους είναι μια πολύ άσχημη συνήθεια που χρειάζεται να καταπολεμήσουμε. Θα χρειαστεί λίγος καιρός για να κατακτήσετε αυτό το βήμα, αλλά θα δείτε ότι, μόλις τα καταφέρετε, θα κάνετε τη μεγάλη διαφορά. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι είναι όλα στο μυαλό σας.

Advertisment

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελεύθερο χρόνο

Αν γίνεστε ευερέθιστοι και δυσάρεστοι, όταν πεινάτε ή είστε κουρασμένοι, τότε θα γνωρίζετε τη σημασία του ύπνου και της επαρκούς αυτό – φροντίδας. Επιτρέπεται να ξεκουράζεστε. Καθίστε ορισμένες φορές και απλά «υπάρξτε». Ζούμε σε έναν κόσμο πνιγμένο στους γρήγορους ρυθμούς και λειτουργούμε συνεχώς σαν ρομπότ. Επιτρέπεται να αποσυνδέεστε που και που και να αναζωογονήστε.

5. Αγαπήστε τις εσωστρεφείς στιγμές σας

Οι εσωστρεφείς στιγμές είναι εκείνες οι φορές που είστε μόνοι με τον εαυτό σας και αν έχετε και κάποιες εσωστρεφείς τάσεις, τότε έχετε ήδη το δώρο του εσωτερικού διαλόγου έμφυτο. Χρησιμοποιήστε τις στιγμές στη ζωή σας, όπου έχετε λίγο χρόνο σιωπής, για να επικεντρωθείτε νοητικά σε εσάς.

6. Αποδεχτείτε όποια «διαταραχή» έχετε

Δεν μου αρέσει που αντιμετωπίζω κατάθλιψη, αλλά όσο πιο γρήγορα αποδεχτώ ότι είναι μέρος της ζωής μου, τόσο περισσότερο σταματώ να αντιστέκομαι σε όλα όσα μπορώ να κάνω για να αισθάνομαι καλά. Λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή, αναζητώ συνειδητά τρόπους να νιώθω καλά ψυχολογικά, κάνω ψυχοθεραπεία. Υπάρχει στίγμα για όλα αυτά τα πράγματα, αλλά ειλικρινά, είναι μέρος της ζωής. Όσο περισσότερο φοράμε άσχημες ταμπέλες σε ασθένειες, τόσο περισσότερο νιώθουμε ότι καθοριζόμαστε από αυτές.

7. Δεχτείτε κοπλιμέντα και πραγματικά πιστέψτε τα

Όταν κάποιος σας κάνει κάποιο κοπλιμέντο, δεχτείτε το! Δεν είναι εγωκεντρικό να θέλετε να νιώσετε ότι αγαπιέστε και ότι γίνεστε αποδεκτοί. Όλοι το χρειαζόμαστε που και που.

8. Αρχίστε να προσεύχεστε ή να αναζητάτε πνευματική καθοδήγηση

Δεν χρειάζεται να γίνετε θρησκευόμενοι. Απλά η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φορές χρειάζεστε καθοδήγηση από κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό σας, για να συνεχίσετε. Μιλήστε σε κάποιον, ακόμα καλύτερα επισκεφθείτε ψυχοθεραπευτή.

9. Εκμεταλλευτείτε τα ταλέντα σας

Γράφω, όχι επειδή το χρειάζομαι για βιοποριστικούς λόγους, αλλά επειδή το αγαπώ και ξέρω τι χρειάζεται να πω για να βοηθήσω τους άλλους. Και εκείνοι ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Έτσι κι εσείς, χρησιμοποιήστε τα ταλέντα σας, ώστε να ελιχθείτε μέσα στη ζωή, αλλά βρείτε κάποιο τρόπο να προσφέρετε και στον κόσμο μέσω αυτών.

10. Αρχίστε να πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε

Θα φτάσετε σύντομα στο σημείο να αγαπάτε αυτό που είστε, επειδή θα έχετε γίνει πια ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό σας, θα έχετε δει όλα τα λάθη που έχετε κάνει κατά καιρούς και θα έχετε προχωρήσει μπροστά. Αξίζετε την αγάπη και ειδικά από τον εαυτό σας. Αρκεί να το θέλετε.

Bria Barrows

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση