, ,

10 βότανα που προσφέρουν υγεία, ευημερία και πνευματική προστασία

Γενικά, ένα φυτό που προσδιορίζεται ως βότανο κατέχει κάποιο είδος ιατρικής, μαγειρικής αξίας. Οι βοτανολόγοι και οι κηπουροί ορισμένες φορές διαφοροποιούν τα βότανα από

10 βότανα που προσφέρουν υγεία, ευημερία και πνευματική προστασία

Γενικά, ένα φυτό που προσδιορίζεται ως βότανο κατέχει κάποιο είδος ιατρικής, μαγειρικής αξίας. Οι βοτανολόγοι και οι κηπουροί ορισμένες φορές διαφοροποιούν τα βότανα από τα άλλα φυτά με βάση το βλαστό τους: αν το φυτό έχει «ξηλώδες» βλαστό πάνω από το έδαφος, δεν είναι βότανο, αλλά δέντρο ή θάμνος. Σύμφωνα με αυτό τον προσδιορισμό βέβαια, η μέντα είναι βότανο, αλλά το δεντρολίβανο όχι.

Τα βότανα όμως μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να προσθέτουν απλά γεύση στα φαγητά και να βελτιώνουν την υγεία. Έχουν σχεδόν «μαγικές» χρήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την πνευματικότητα και συνεισφέρουν σε αρκετά πρακτικούς τομείς, όπως στην επιτυχία, στην ευημερία και στην προστασία από αρνητικές επιδράσεις.

Advertisment

10 βότανα που προσφέρουν υγεία, ευημερία και πνευματική προστασία

1. Μπαχάρι (Pimenta officinalis)

Ονομάζεται και πιπέρι της Τζαμάικας και έχει γίνει πλέον ένα κοινό μπαχαρικό στην κουζίνα μας. Από αυτό αναδύονται αρώματα που ομοιάζουν με έναν συνδυασμό κανέλας, πιπεριού και γαρύφαλλου. Το γλυκό, αν και πικάντικο άρωμα απελευθερώνεται, όταν ο αποξηραμένος καρπός του σπάσει. Λέγεται ότι φέρνει χρήματα, ευημερία και εστιάζει στην αύξηση της αγάπης, της ενέργειας και της τύχης.

2. Βασιλικός (Ocimum basilicum)

Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα βότανα στη χώρα μας και τον βρίσκουμε παντού. Εξαιρετικός για πολλές χρήσεις. Ο βασιλικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευημερία, επιτυχία, γαλήνη, προστασία, ευτυχία, ηρεμία, πνευματικό καθαρισμό και αγάπη.

3. Δάφνη (Laurus nobilis)

Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τη δάφνη, για να στεφανώνουν τους νικητές διάφορων αγώνων. Η δάφνη συνδέεται με την επιτυχία, τη σοφία και το μέλλον. Μπορείτε να βάλετε ένα φύλλο δάφνης κάτω από το μαξιλάρι σας και εκτός από υπέροχο, γλυκό άρωμα, θα σας προσφέρει καθοδήγηση στο πώς να εκπληρώσετε το στόχο σας.

Advertisment

4. Χαμομήλι (Chamaemelum nobile, Matricaria recutita)

Το βρίσκουμε πολύ εύκολα στη χώρα μας και αποτελεί πολύ συχνό ρόφημα. Εξαιρετικό για την ανακούφιση από στομαχικά προβλήματα, πονοκεφάλους και νεύρα, είναι επίσης ιδανικό βότανο και για τα παιδιά. Λέγεται ότι φέρνει ευημερία, γαλήνη, αρμονία και ευτυχία.

5. Καλέντουλα (Calendula officinalis)

Η καλέντουλα αποτελεί κοινό αγριολούλουδο και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να αντιμετωπίσει δερματικούς ερεθισμούς, όπως μελανιές, ουλές, εκζέματα και γρατζουνιές. Λέγεται ότι συνεισφέρει στην ευτυχία, την αγάπη, την ευημερία, την ψυχική δύναμη και την αρμονία.

6. Κανέλα (Cinnamomum spp.)

Η κανέλα αποτελεί ένα από τα βότανα εκείνα που θα τα λέγαμε πολυχρηστικά. Την κανέλα την βρίσκουμε πολύ εύκολα και κατέχει μια σπουδαία ποσότητα ενέργειας. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα μπορεί να ξυπνήσει τις αισθήσεις σας. Λέγεται ότι φέρνει επιτυχία, δράση, προστασία, ενέργεια, αγάπη, ευημερία και πνευματικό καθαρισμό.

7. Γαρύφαλλο (Syzygium aromaticum)

Το μικρό αποξηραμένο μπουμπούκι του φυτού αυτού χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη μαγειρική και στο ψήσιμο. Συνδέεται με προστασία, πνευματικές ικανότητες και πνευματικό καθαρισμό. Προσθέστε το στο τσάι σας ή αρωματίστε τον αέρα του σπιτιού σας και διώξτε την αρνητικότητα.

8. Μαϊντανός (Petroselinum crispum)

Στην αρχαία Ελλάδα, ο μαϊντανός χρησιμοποιούταν για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς• ράντιζαν τους νεκρούς με αυτόν για να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά της αποσύνθεσης, αλλά το πρόσθεταν και στα στεφάνια επιτυχίας. Σχετίζεται με δύναμη, εξουσία, πάθος, πνευματικό καθαρισμό και ευημερία.

9. Τζίντζερ (Zingiber officinale)

Άγριο ή καλλιεργήσιμο, η πιπερόριζα αποτελεί ένα ιδανικό βότανο για την ενεργοποίηση της ενέργειας. Όπως και η κανέλα, το τζίντζερ ξυπνά τις αισθήσεις και σας βοηθά στη δουλειά σας. Λέγεται ότι βοηθά στον οικονομικό και προσωπικό τομέα, αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Ιατρικά χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, ηρεμεί το στομάχι και καταστέλλει τη ναυτία.

10. Φασκόμηλο (Salvia spp.)

Το φασκόμηλο είναι ίσως το πιο κοινό «μαγικό» βότανο για τον πνευματικό καθαρισμό και την προστασία. Αν το πιείτε σε μορφή ροφήματος ηρεμεί το στομάχι, διευκολύνει την πέψη και βοηθά ακόμα σε καταστάσεις άγχους. Λέγεται ότι συνεισφέρει στην προστασία, τον πνευματικό καθαρισμό, τη σοφία, την υγεία και την μακροζωία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση