, ,

3 δημιουργικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι στη μαγειρική σας

Το γιαούρτι είναι ένα από τα βασικότερα τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας. Και αποτελεί και ευκολότερη λύση, όταν δεν έχετε ετοιμάσει κάποιο άλλο

3 δημιουργικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι στη μαγειρική σας

Το γιαούρτι είναι ένα από τα βασικότερα τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας. Και αποτελεί και ευκολότερη λύση, όταν δεν έχετε ετοιμάσει κάποιο άλλο γεύμα. Μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ισορροπημένο πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό και από μόνο του γίνεται ένα υγιεινό επιδόρπιο (ειδικά αν προσθέσετε μέλι και φρούτα).

Πολλές φορές όμως ξεχνάμε την ύπαρξή τους στο ψυγείο μας και έτσι λήγουν σύντομα. Αν όμως το προσέξετε τελευταία στιγμή και δεν θέλετε να το καταναλώσετε σκέτο, παρακάτω σας προτείνουμε τέσσερις εύκολους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε ως βασικό συστατικό ολόκληρου γεύματος.

Advertisment

3 δημιουργικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το τελευταίο σας γιαούρτι

Ζυμαρικά με σος γιαουρτιού και βασιλικό

Παραλείψτε τις βαριές και έτοιμες σάλτσες για μακαρόνια, αλλά διατηρήστε την κρεμώδη υφή που λατρεύουμε όλοι στα πιάτα μας με μια σος γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ανακατέψτε γιαούρτι, ελαιόλαδο, βασιλικό, σκόρδο, παρμεζάνα, πιπέρι και αλάτι. Τα ντοματίνια προσθέτουν βιταμίνες A και C και επιπλέον κάλιο.

Μαριναρισμένο κοτόπουλο

Όταν μαρινάρουμε το κρέας, δεν επιλέγουμε συνήθως το γιαούρτι, αλλά η απαλή υφή του κάνει μια υπέροχη βάση μαρινάδας. Στο μείγμα μαρινάδας προσθέστε χυμό λεμονιού, σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να καλύψετε το κοτόπουλο για μόνο 30 λεπτά ή να το ετοιμάσετε μέχρι και δύο μέρες πριν. Συμβουλή: Συνοδέψτε το κοτόπουλό σας με κινόα, αντί για πατάτες και φυσικά με σαλάτα.

Σαλάτα λαχανικών με γιαούρτι

Το γιαούρτι μπορεί να γίνει μια πολύ δροσιστική σος γιαουρτιού, αν συνδυαστεί με κουρκουμά ή μουστάρδα. Σε αυτή τη συνταγή προτιμήστε να κόψετε λάχανο, καρότο, κρεμμύδι φρέσκο, μαϊντανό και σέλινο. Για τη σος προσθέστε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού. Εναλλακτικά, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κυρίως λαχανικά της χωριάτικης σαλάτας, προτιμήστε να προσθέσετε στο γιαούρτι, θυμάρι, ρίγανη και λίγη φέτα.

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση