, ,

Είμαστε γυναίκες και μπορούμε καλύτερα! Ό,τι χρειαζόμαστε, το έχουμε ήδη μέσα μας

Από τα αρχαία χρόνια, οι άντρες προσπαθούν να καταλάβουν τις γυναίκες και οι γυναίκες τους άντρες. Μάταια, οι μεν προσπαθούν να καταλάβουν – πάντα

Είμαστε γυναίκες και μπορούμε καλύτερα! Ό,τι χρειαζόμαστε, το έχουμε ήδη μέσα μας

Από τα αρχαία χρόνια, οι άντρες προσπαθούν να καταλάβουν τις γυναίκες και οι γυναίκες τους άντρες. Μάταια, οι μεν προσπαθούν να καταλάβουν – πάντα με το δικό τους μυαλό – πώς σκέφτονται οι δε και δεν τα καταφέρνουν, τις περισσότερες φορές, ωστόσο, εξακολουθούν να προσπαθούν, αφού μια ήρεμη και ευτυχισμένη σχέση είναι η βάση για μια ευτυχισμένη ζωή.

Στην εποχή μας, οι γυναίκες, πιο όμορφες από ποτέ, ανεξάρτητες, δυναμικές, μορφωμένες, εργαζόμενες, σύζυγοι και μητέρες, είναι επίσης, πιο μόνες και απελπισμένες από ποτέ! Οι σχέσεις των ζευγαριών περνούν παρατεταμένη κρίση. Τι φταίει;

Advertisment

Τέσσερις φίλες, η Ζέτα, η Λένα, η Νίκη και η Κέλλυ, προσπαθούν να καταλάβουν γιατί η ζωή τους δεν είναι αυτή που ονειρεύτηκαν, γιατί οι σχέσεις τους κλονίζονται και γιατί εξακολουθούν σχεδόν εμμονικά, να κάνουν τις λάθος επιλογές. Αν και η φιλία τους είναι δυνατή και αδιαμφισβήτητη, ωστόσο, οι κοινές περιοριστικές τους αντιλήψεις, δεν τους επιτρέπουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά η μία την άλλη.

Εντελώς τυχαία, θα συναντηθούν με μια γυναίκα, τη Celeste, που μέσα σε λίγες μέρες, θα παρουσιάσει μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους, όλες εκείνες τις αλήθειες που δεν διδάχτηκαν ούτε στο σχολείο, ούτε στην οικογένεια. Θα διδαχτούν τα μυστικά εκείνα που θα τις κάνουν να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και θα μάθουν με ποιους τρόπους μπορούν να εμπνεύσουν τον άντρα που τις ενδιαφέρει, να γίνει ο σύντροφος που επιθυμούν.

Η Βίκυ Τσώκου, γνωστή στους περισσότερους ως “coach των γυναικών”, μέσα από το βιβλίο της «Είμαστε γυναίκες ρε γαμώτο και μπορούμε καλύτερα», που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πεδίο, μας εξηγεί, τους λόγους για τους οποίους, οι γυναίκες χάνουν, πολλές φορές, τη δύναμή τους, βυθίζονται συχνά σε συναισθηματικό χάος και νιώθουν μόνες ακόμα και μέσα σε μια σχέση.

Advertisment

Πρόκειται για ένα ιδανικό βιβλίο που αξίζει να έχετε στις διακοπές σας, αφού μέσα από τις εμπνευσμένες και σοφές διδασκαλίες της Celeste, θα ανακαλύψουμε ποια είναι αυτά που εμποδίζουν εμάς τις γυναίκες, να έχουμε όλα εκείνα που επιθυμούμε και δεν είναι άλλα από τις στερεότυπες αντιλήψεις μας, τις ανώφελες συνήθειες και τις περιοριστικές πεποιθήσεις. Θα μάθουμε ότι μπορούμε να τις αλλάξουμε, τον τρόπο για να τις αλλάξουμε και εντέλει, να τις αλλάξουμε.

Η Celeste μας παρακινεί: “Θέλω να αφήσετε κατά μέρος κάποιες ψευδαισθήσεις που σας κρατούν εγκλωβισμένες στη δυσαρέσκεια, να ξεχάσετε όλα αυτά που μέχρι σήμερα νομίζατε ότι σας αντιπροσώπευαν, έτσι ώστε να ξεχωρίσετε πραγματικά τον εαυτό σας από κάθε άλλη γυναίκα. Και μάλιστα, με χαρακτηριστικά και γνωρίσματα που πολύ πολύ λίγες γυναίκες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν.

Χαμηλώστε τις άμυνες σας, ανοίξτε το μυαλό σας, κάψτε όλα αυτά που μέχρι σήμερα νομίζατε ότι αποτελούν μοναδικά κομμάτια της προσωπικότητάς σας, για να καταφέρετε να χτίσετε ένα εγώ που θα είναι αξιοθαύμαστο. Ένα εγώ που κανείς δεν θα θέλει να χάσει”. Και η Celeste συνεχίζει: “Βαθιά μέσα σας ξέρετε πολύ καλά τι είστε. Σταματήστε να συρρικνώνεστε από ανόητες πεποιθήσεις και άστοχες δοξολογίες της κοινωνίας, και αναζητείστε το μεγαλείο σας.

Εκείνο το κομμάτι που βρίσκεται μέσα σας, εκείνο το κομμάτι που, εν ριπή οφθαλμού, με ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την τροχιά της Γης. Έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο μέσα από την αγάπη που δίνετε σε ένα παιδί. Έχετε τόση δύναμη ώστε να εμπνεύσετε έναν άντρα να χτίσει το Ταζ Μαχάλ, ακόμα κι αν έχετε φύγει από τούτο τον κόσμο. Ναι, τόση δύναμη έχετε. Ό,τι χρειάζεστε, το έχετε ήδη μέσα σας. Μην ψάχνετε αλλού. Σας έδωσα τα μέσα. Εσείς τώρα τελειώστε τη δουλειά. Με πολλή αγάπη, Celeste”.

Γεωργία Χασάπη

Το βιβλίο της Βίκυς Τσώκου “Είμαστε γυναίκες, ρε γαμώτο, και μπορούμε και καλύτερα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση