, , , ,

«Μάθημα ευτυχίας» θα διδάσκονται πια οι μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων στην Ινδία

Σε μια «ιστορική» αλλαγή προχώρησε η κυβέρνηση της Ινδίας, εισάγοντας το «μάθημα της ευτυχίας» στους μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων της χώρας. Το μάθημα

«Μάθημα ευτυχίας» θα διδάσκονται πια οι μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων στην Ινδία

Σε μια «ιστορική» αλλαγή προχώρησε η κυβέρνηση της Ινδίας, εισάγοντας το «μάθημα της ευτυχίας» στους μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων της χώρας. Το μάθημα εγκαινιάστηκε υπό την παρουσία του Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νέο μάθημα σχεδιάστηκε και προετοιμάστηκε από μια ομάδα 40 δασκάλων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε μια περίοδο έξι μηνών. Το μάθημα «ευτυχίας» θα διαρκεί 45 λεπτά. Κάθε μάθημα θα ξεκινά με πέντε λεπτά διαλογισμού. Θα περιλαμβάνει επίσης νοητικές ασκήσεις και διδακτικές ιστορίες.

Advertisment

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Manish Sisodia τόνισε την πεποίθηση της κυβέρνησης πως «τα σύγχρονα προβλήματα του κόσμου, όπως η τρομοκρατία, η διαφθορά και η ρύπανση μπορούν να επιλυθούν μέσα από το σχολείο και μέσα από μια εκπαίδευση που θα επικεντρώνεται στον άνθρωπο».

Συγχαίροντας την κυβέρνηση γι’ αυτή την πρωτοβουλία, ο Δαλάι Λάμα είπε: «Μόνο η Ινδία έχει την ικανότητα να συνδυάσει τη σύγχρονη εκπαίδευση με την αρχαία γνώση, η οποία είναι απαραίτητη για την πραγμάτωση των ανθρώπινων συναισθημάτων».

Το νέο μάθημα ανοίγει το δρόμο για σωματική και ψυχική ευεξία και υγεία, επιλύοντας προβλήματα που προκαλούνται από αρνητικά και καταστροφικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, το μίσος και η ζήλια, πρόσθεσε ο ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

Advertisment

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει από το Νέο Δελχί, αν και αυτή δεν είναι η πρώτη πόλη της Ινδίας που ευαισθητοποιείται και προωθεί τέτοιες ανάλογες πρωτοβουλίες. Το 2016, η πόλη Μαντία Πραντές δημιούργησε «Τμήμα Ευτυχίας» που λειτουργεί για να είναι ευτυχισμένοι οι κάτοικοι.

Ωστόσο, το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στην εξάπλωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων ευτυχίας των κατοίκων και έτσι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτό το στόχο. Ο κ. Sisodia ευελπιστεί αυτό το πείραμα να αποδειχθεί πετυχημένο και σύντομα το «μάθημα» ευτυχίας να εξαπλωθεί επίσης σε όλη τη χώρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση