,

Η NASA βραβεύει μαθητή δημοτικού της Καλύμνου σε διαγωνισμό αστρονομίας

Ο Δημήτρης Τρικοίλης, μαθητής της ΣΤ’ τάξης του Μανιάειου 6ου δημοτικού σχολείου της Καλύμνου κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό αστρονομίας

Η NASA βραβεύει μαθητή δημοτικού της Καλύμνου σε διαγωνισμό αστρονομίας

Ο Δημήτρης Τρικοίλης, μαθητής της ΣΤ’ τάξης του Μανιάειου 6ου δημοτικού σχολείου της Καλύμνου κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό αστρονομίας «Γίνε επιστήμονες του Cassini για μία μέρα».

Ο διαγωνισμός επιστημονικής έκθεσης διοργανώθηκε από το Τμήμα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το οποίο συνεργάζεται με την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή διαστημική Εταιρία, δηλαδή την NASA και ESA αντίστοιχα.

Advertisment

Η ομάδα SpaceGates επίσης, έργο του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, η οποία έχει στόχο τη διάχυση, διάδοση και εκλαΐκευση της επιστήμης της Αστροφυσικής, συνέβαλλε με τις προσπάθειές της, ώστε να διοργανωθεί αυτός ο δημιουργικός διαγωνισμός.

Ο Δημήτρης Τρικοίλης ταξίδεψε από την Κάλυμνο στην Αθήνα για να λάβει, μαζί με τους υπόλοιπους νικητές, στις 30 Ιουνίου το βραβείο του από τους εκπροσώπους και διοργανωτές του διαγωνισμού. Του ευχόμαστε σύντομα να βρεθεί και στην ίδια τη NASA!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο τουρισμός της Ανθισμένης Ροδακινιάς | Οκτώ δισεκατομμύρια λουλούδια στην Ημαθία (βίντεο)
Περιφέρεια Αττικής: Υπερθέαμα με 250 drones στον ουρανό της Αθήνας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου! (βίντεο)
Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση