,

Ποιο ποτό να προτιμήσετε αν κάνετε δίαιτα

Πριν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού νιώθουμε περισσότερο την ανάγκη να χάσουμε βάρος. Ταυτόχρονα όμως, θέλουμε να βγαίνουμε και περισσότερο. Τις βραδινές μας

Ποιο ποτό να προτιμήσετε αν κάνετε δίαιτα

Πριν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού νιώθουμε περισσότερο την ανάγκη να χάσουμε βάρος. Ταυτόχρονα όμως, θέλουμε να βγαίνουμε και περισσότερο. Τις βραδινές μας συνήθως εξόδους τις συνοδεύουμε με αλκοόλ. Μάλιστα, οι καλοκαιρινοί μήνες μας εμπνέουν για δροσιστικά και πρωτότυπα κοκτέιλ.

Όμως, τα ποτά που επιλέγουμε δεν είναι πάντα κατάλληλα για τη δίαιτά μας. Περιέχουν πολλές θερμίδες και σε πολλές περιπτώσεις ζάχαρη. Οπότε, εκτός από τις υπόλοιπες αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία μας, ειδικά αν υπερβούμε το μέτρο, τα ποτά σαμποτάρουν και τη δίαιτά μας.

Advertisment

Για παράδειγμα, ένα ποτήρι κρασί (120 ml) περιέχει 80 – 100 θερμίδες. Ωστόσο, αν το κρασί έχει περισσότερους βαθμούς αλκοόλ και είναι πιο γλυκό, οι θερμίδες ανεβαίνουν. Ένα κουτάκι μπύρας (330 ml) περιέχει περίπου 150 θερμίδες.

Τα υπόλοιπα συνηθισμένα ποτά, όπως το ουίσκι, το τζιν, το ούζο και η βότκα περιέχουν κατά μέσο όρο 100 – 120 θερμίδες ανά ποτήρι, όταν φυσικά καταναλώνονται σκέτα. Τα κοκτέιλ, αν και ιδιαίτερα νόστιμα, περιλαμβάνουν περισσότερες θερμίδες, από 150 – 400 θερμίδες.

Αν, λοιπόν, βγαίνετε συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και στις διακοπές σας, το σοφότερο είναι να επιλέγετε απλά ποτά, χωρίς επιπλέον ζάχαρη και χυμούς και να τα περιορίσετε σε 1- 2 ανά έξοδο. Επιπλέον, προσέξτε την κατανάλωση των συνοδευτικών σνακ, τα οποία όχι μόνο περιέχουν πολλές θερμίδες, αλλά μας ξεγελούν στο να πίνουμε περισσότερο. Σε περίπτωση που λατρεύετε τα κοκτέιλ, μοιράστε τις μέρες σας, έτσι ώστε να μην πίνετε κάθε βράδυ και όχι πάνω από 1.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση