Εναλλακτικές Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για το 2018

Εναλλακτικές διακοπές στη θάλασσα ή στο βουνό με ψυχοθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμό, δημιουργική γραφή, μαθήματα θαυμάτων, coaching, αυτογνωσία.

Η Εναλλακτική Δράση, για άλλη μια χρονιά, παρουσιάζει τους καλύτερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών και retreats σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε επιλεγμένα μέρη του εξωτερικού.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να κάνετε κ διακοπές αλλά ταυτόχρονα να ξεκουραζόσασταν τόσο φυσικά όσο και ψυχικά; Κι αν σε αυτές τις διακοπές μπορείτε, όχι μόνο να ξεκουραστείτε, αλλά και να μάθετε καινούργια πράγματα ή ακόμα να πάρετε και πιστοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις; Θα περιμένατε να είναι μια ακριβή επιλογή; Και όμως δεν είναι έτσι. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους καλύτερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών για το 2018 σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, που θα αποτελέσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής. Ο Κατάλογος θα συμπληρώνεται σταδιακά με καινούργιους προορισμούς γι αυτό… μείνετε συντονισμένοι.

Προσοχή: Επειδή οι περισσότερες διοργανώσεις εναλλακτικών διακοπών αφορούν μικρές ομάδες συμμετεχόντων, σας συνιστούμε να κλείνετε τις θέσεις σας όσο πιο νωρίς είναι εφικτό προκειμένου να διασφαλίσετε τις θέσεις σας.

Χρήσιμα tips:

  • Η ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων γίνεται μέσω ενός συνδυασμού φυσικής/ πνευματικής άσκησης και σωστού ύπνου. Αν πηγαίνετε για περπάτημα, πεζοπορία, ποδήλατο, κάνετε γιόγκα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα και ταυτόχρονα διαβάζετε ένα βιβλίο ή μαθαίνετε καινούργια πράγματα, τότε, δημιουργείτε τις κατάλληλες συνθήκες για τον εγκέφαλο σας, ώστε να αναγεννηθεί ύστερα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Πρόσφατη έρευνα του Harvard αποκάλυψε πως οι διακοπές σε συνδυασμό με τον διαλογισμό αποκαθιστούν την ηρεμία και την υγεία του νου και του σώματος σε γενετικό επίπεδο.
  • Βάλτε ρυθμό και μουσική στις διακοπές σας. Προσπαθήστε να διασκεδάσετε ακούγοντας μουσική ή χορεύοντας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρετε, όπως το να βγείτε για χορό έστω και ένα βράδυ, να ψάξετε για μια ενδιαφέρουσα συναυλία στην περιοχή ή ακόμα και να τραγουδήσετε στην παραλία με την παρέα σας. Ο ρυθμός εξάλλου είναι που γεννά αναμνήσεις ακόμα πιο εύκολα.
  • Όταν επιλέξετε τον προορισμό των διακοπών σας ενδιαφερεθείτε να μάθετε μήπως χρειάζεστε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι ο πιο απαραίτητος εξοπλισμός για καλές διακοπές είναι η πρόθεση να ξεκουραστείτε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας και τους άλλους.

 

Ιούνιος 2018

Εναλλακτικές Διακοπές στην Αράχωβα και στους Δελφούς

Ταξίδι στον χρόνο, στον «Ομφαλό της Γης»Ταξίδι στον χρόνο, στον «Ομφαλό της Γης»

Διοργανωτής: ΑΓΚΑΛΙΑ

Ημερομηνία: 17 Ιουνίου

Αναχώρηση στις 08:00 από το Σύνταγμα. Φτάνοντας, περίπου γύρω στις 11:00 ξεκινάμε με Διαλογισμό στο Ιερό της Προναίας Αθηνάς. Θα αφεθούμε στην αγκαλιά της Αθάνατης Χρυσής Ενέργειας του Πυρφόρου Απόλλωνα – Αθηνάς – Διόνυσου, όπου ο καθένας/καθεμία θα λάβει Ενδυνάμωση, Θεραπεία, Ιερή Μυσταγωγία, Δέος. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στον Ιερό Χώρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο έως τις 14:30 περίπου. Κατόπιν, κατά τις 15:00 θα ανηφορίσουμε προς τον Παρνασσό, στον καταπράσινο Επτάλοφο και θα περιηγηθούμε  ανάμεσα στη φύση και στις πέτρινες βρύσες. Θα απολαύσουμε όλοι μαζί στον υπέροχο κήπο του κ. Γιώργη τις σπιτικές τοπικές λιχουδιές.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Εκπαίδευση με πιστοποίηση στο Access Bars και Εναλλακτικές Διακοπές στη Λευκάδα

Εναλλακτικές διακοπές στη ΛευκάδαΤεχνική Access Consciousness Bars®| Με Πιστοποίηση στις 17 Ιουνίου στη Λευκάδα!

Διοργανωτής: Sundari Gifts of Light

Ημερομηνίες: 16 – 18 Ιουνίου

Το δημοφιλές εργαστήριο Access Bars λαμβάνει χώρα στην Πανέμορφη Λευκάδα την Κυριακή 17 Ιουνίου. Μέσα σε μία ημέρα εκπαίδευσης, ο συμμετέχοντας λαμβάνει πιστοποίηση practitioner και μπορεί να εξασκεί την τεχνική που κάνει θραύση σε πάνω από 76 χώρες. Η διαμονή στο ξενοδοχείο δεν είναι υποχρεωτική αλλά σε περίπτωση που επιλέξετε, τότε θα γνωρίσετε τις πολυτελείς βίλες Sappho Boutique Suites με κόστος διαμονής μόλις 30€, μια ειδική προσφορά αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Τετραήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοσωματικής Υγείας και ΑποτοξίνωσηςΤετραήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοσωματικής Υγείας και Αποτοξίνωσης

Διοργανωτής: Ιπποκράτεια Διαβίωση

Ημερομηνίες:  Πέμπτη 28 Ιουνίου – Κυριακή 1 Ιουλίου

Σας προσκαλούμε Σε ένα τετραήμερο σωματικής και ψυχικής αποτοξίνωσης, πνευματικής ανάτασης, απόκτησης ζωτικότητας και πιθανής απώλειας βάρους με στόχο τη βελτίωση του τρόπου ζωής σας, μέσα από βιωματικές ασκήσεις διαχείρισης των σκέψεων και συναισθημάτων σας και από ένα φυτοφαγικό διατροφικό πρόγραμμα χωρίς ακρότητες (σαλάτες, φρούτα, ξηροί καρποί, όσπρια, σούπες…) σύμφωνα με τις αρχές του Ιπποκράτη. Οι γνώσεις που θα αποκτήσετε από το σεμινάριο αυτό θα αποτελέσουν σταθμό στη ζωή σας γιατί θα γίνουν οδηγός για τον τρόπο σκέψης σας, τον τρόπο διατροφής σας και τον τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω σας.

Διαβάστε περισσότερα

 

Ιούλιος 2018

Εναλλακτικές Διακοπές στη Χαλκιδική, στη Ροδόπη, στο Πήλιο και στην Αίγινα

Ψυχοσωματική Συνειδητοποίηση και Πνευματική Απελευθέρωση – Στο Πήλιο με τη Λήδα Shantala

Ψυχοσωματική Συνειδητοποίηση και Πνευματική Απελευθέρωση – Στο Πήλιο με τη Λήδα Shantala

Διοργανωτής: Shantom – Πολυχώρος Πολιτισμού

Ημερομηνίες: 7 – 14 Ιουλίου

8ήμερο Σεμινάριο – Retreat raja yoga, διαλογισμού, φιλοσοφίας και χοροθεραπείας, βιωματικής και εκπαιδευτικής κατεύθυνσης σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή – προσφορά της Λήδας Shantala στους συμμετέχοντες. Η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί στο γραφικό ξενώνα Ελύτης, που βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης, ανάμεσα στο πράσινο του δάσους, το μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά δειλινά, όπου τη σιωπή διακόπτει μόνο το κελάιδισμα των πουλιών. Η άσκησή μας θα γίνεται σε μια όμορφη αίθουσα 100τ.μ. με ξύλινη οροφή και πάτωμα, μέσα σε κήπο με θέα το βουνό. Οι παραλίες βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση, περίπου στα 150μ. και είναι σπανιότατης ομορφιάς και πεντακάθαρες, πιθανόν οι ομορφότερες παραλίες του ανατολικού Πηλίου. Για όσους αγαπούν τους περιπάτους υπάρχουν μονοπάτια για πορείες στο βουνό.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Εναλλακτικές διακοπές στην ΑίγιναAngelic Quantum Spirals – Advanced Method by Mary Zapiti

Διοργανωτής: Μαίρη Ζαπίτη

Ημερομηνίες: 13 – 18 Ιουλίου

9ο summer camp στην Αίγινα. Αυτό το συναρπαστικό σεμινάριο θα γίνει σε ιδανική τοποθεσία, δίπλα στη θάλασσα, μαζί με ανθρώπους που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα. Εκεί θα βιώσεις μέσα από χαρούμενες, συγκινητικές και κβαντικές διαδικασίες να δημιουργούνται νέες συνειδητοποιήσεις που θα οδηγήσουν τη ζωή σου σε μια δυναμική ροή με καινούργιο νόημα. H Angelic Quantum Spirals – AQS Advanced Method είναι μία παγκοσμίως πρωτοποριακή κβαντική μέθοδος με Αγγελικές Σπείρες που αλλάζει την ζωή σου σε δευτερόλεπτα!

 

Διαβάστε περισσότερα

 

7 ημέρες yoga και rebirthing retreat στο Σάνη Χαλκιδικής3, 4 ή 7 ημέρες yoga και rebirthing retreat στο Σάνη Χαλκιδικής

Διοργανωτής: Marga Yoga

Ημερομηνίες: 14 – 20 Ιουλίου

Το retreat αυτό, με διάρκεια 3, 4 ή 7 ημέρες, θα πραγματοποιηθεί σε μια υπέροχη ιδιωτική βίλα μέσα στο αιωνόβιο δάσος στο Σάνη, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Η γύρω περιοχή περιβάλλεται από πεύκα, τα οποία καλύπτουν όλη την πλαγιά μέχρι τη θάλασσα, ενώ η παραλία, η οποία είναι γνωστή για την εξωτική, λευκή και λεπτή άμμο της, βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια.

Η βίλα που θα φιλοξενήσει το retreat βρίσκεται σε μια έκταση 17 στρεμμάτων, γεμάτη ελαιόδεντρα. Υπάρχει επίσης μια πισίνα με θαλασσινό νερό καθώς και μια αρχαία ελιά στο κεντρικό πλακόστρωτο του κτήματος.  Σε αυτό το ελκυστικό κρησφύγετο θα ασκηθείτε στην hatha yoga και τον διαλογισμό σε συνδυασμό με το rebirthing/breathwork.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Εναλλακτικές διακοπές στη Ροδόπη, δάσος ΧαϊντούΤετραήμερο retreat πεζοπορίας, γιόγκα και διαλογισμού στο δάσος Χαϊντού (Ροδόπη)

Διοργανωτής: Alternative Media

Ημερομηνίες: 13 – 16 Ιουλίου

Η Εναλλακτική Ατζέντα και ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ανακοινώνουν ένα αξέχαστο retreat στο μοναδικό δασικό χωριό Ερυμάνθου στη Ροδόπη. Ελάτε να γεμίσουμε τους πνεύμονές μας οξυγόνο, να περπατήσουμε στα μοναδικά μονοπάτια στο δασικό χωριό Χαϊντούς, να κάνουμε γιόγκα και διαλογισμό, να επισκεφθούμε  τον Λειβαδίτη, τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων, και να δούμε έναν έναστρο ουρανό που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί στη ζωή σας. Η Χαϊντού βρίσκεται μεταξύ Θράκης (νομός Ξάνθης) και Μακεδονίας (νομός Δράμας), κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Κούλας στην Κεντρική Ροδόπη. Είναι ο κυριότερος ορεινός όγκος της Κούλας και αποτελεί το σύγχρονο φυσικό όριο μεταξύ Θράκης και Μακεδονίας.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Αύγουστος 2018

Εναλλακτικές διακοπές στην Αρχαία Επίδαυρο

Εναλλακτικές διακοπές με το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ | 10-19 Αυγούστου, στην Αρχαία ΕπίδαυροΕναλλακτικές διακοπές με το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ | 10-19 Αυγούστου, στην Αρχαία Επίδαυρο

Ημερομηνίες: 10 – 19 Αυγούστου

Διοργανωτής: Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας

Εναλλακτικές Καλοκαιρινές Διακοπές με το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας και τον Στάμο Στίνη – Πνευματικό Δάσκαλο, Εκδότη και Ολιστικό Θεραπευτή

Το πρόγραμμα διακοπών με το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ περιλαμβάνει:

  • Εννέα διανυκτερεύσεις, με ημιδιατροφή, κυριολεκτικά μπροστά στη θάλασσα
  • Πρωινές και απογευματινές συναντήσεις με διαλογισμό, αυτογνωσιακά δρώμενα, θεραπευτικές πρακτικές
  • Καθημερινές ενεργειακές ασκήσεις (Γιόγκα, Τσι Κουνγκ κ.λπ.)
  • Ξενάγηση στο Ασκληπιείο Επιδαύρου (πραγματοποιείται διαλογισμός εγκοίμησης) και άλλους πνευματικούς και ενεργειακούς τόπους
  • Προαιρετικά, κρουαζιέρα σε παραλίες και νησιά
  • Διασκέδαση, τραγούδι και χορός κάθε βράδυ!

Κόστος διαμονής κατ’ άτομο σε δίκλινο: μόνο 54 ευρώ ανά διανυκτέρευση!
Περιλαμβάνει πλήρες πρωινό και ημιδιατροφή, καθώς και τη συμμετοχή σε όλες τις καθημερινές συναντήσεις, δρώμενα και ασκήσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Εναλλακτικές Διακοπές στη Χαλκιδική και στο Κτήμα Νοόσφαιρα

Εναλλακτικές Διακοπές με Μαθήματα Θαυμάτων – Ειδική προσφορά καλοκαιριού.Εναλλακτικές Διακοπές με Μαθήματα Θαυμάτων – Ειδική προσφορά καλοκαιριού

Διοργανωτής: Κτήμα Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 20- 31 Αυγούστου

ο πρόγραμμα είναι χαλαρό: μετά το πλούσιο πρωινό η μέρα είναι όλη δική σας για περιπάτους, διάβασμα βιβλίων από τη δανειστική βιβλιοθήκη μας, εξάσκηση στο γυμναστήριο της  Νοόσφαιρας, κολύμπι (η θάλασσα απέχει μόνο 11,5 χλμ) ή απλώς ανάπαυση και συνάντηση με άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Το απόγευμα μαζευόμαστε όλοι, κάτοικοι της Νοόσφαιρας και επισκέπτες και μελετάμε τα Μαθήματα Θαυμάτων ανοίγοντας την καρδιά και το νου μας στην μεταμορφωτική επίδραση των ιδεών που είναι πλημμυρισμένες από την νοημοσύνη της αγάπης.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

2o Camp Εναλλακτικών Διακοπών Αγάπης & Χαράς της Αγαποκοινότητας

2o Camp Εναλλακτικών Διακοπών Αγάπης & Χαράς της Αγαποκοινότητας

Διοργανωτές: Αργύρης Μουτσιόπουλος, Ειρήνη Τσιρίδου & Η Αγαποκοινότητα!

Ημερομηνίες: 24 – 29 Αυγούστου

Γίνεται 6 μέρες διακοπές στην Χαλκιδική με 3 γεύματα/μέρα και πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά σεμινάρια κάθε μέρα, μόνο με 200€?
Ναιιιιιιιιι!!

Η Αγαποκοινότητα τα κατάφερε και πάλι!  Όπως τον περασμένο Αύγουστο!  Που ζήσαμε μαγικές στιγμές όλοι μαζί σαν ένας! Αυτή τη φορά με περισσότερες δράσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, βιωματικά παιχνίδια, με αγάπη και πολλή χαρά!!!

Σε καλούμε λοιπόν να (ξανά)κάνουμε τα μπάνια μας στα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικής, να ξεκουραστούμε, να αλληλεπιδράσουμε, να παίξουμε πινγκ-πονγκ, μπιτς-βόλεϊ, τοξοβολία, παιχνίδια αυτογνωσίας, να κάνουμε κανό, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε, να δούμε κινηματογράφο, αλλά και αν το θελήσεις … μπορείς να γίνεις ενεργειακός θεραπευτής ή να εκπαιδευτείς από εξαιρετικούς δασκάλους/εκπαιδευτές!  Στη φύση!!!

Δυνατότητα επιλογής 6ήμερης ή 3ήμερης παραμονής!

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Σεπτέμβριος 2018

Εναλλακτικές Διακοπές στην Εύβοια

Εναλλακτικές θεραπείες στην ΕύβοιαΘεραπευτικό Retreat της Προσέγγισης Serene, Φυτοθεραπεία & Αυτογνωσία με τον Stephane Rouseau

Ημερομηνίες: 23 – 30 Σεπτεμβρίου

Διοργανωτής: Stephane Rousseau

Συγκεντρώνουμε πρακτικές από διαφορετικές παραδόσεις με έναν κοινό στόχο: το άνοιγμα στην αγάπη και την ελευθερία. Η δουλειά μας βασίζεται στον πυρήνα των αρχαίων παραδόσεων ενώ ταυτόχρονα είναι καινοτόμα.

Ο πυρήνας της δουλειάς μας είναι η «Φυτική Διατροφή» από την Ιατρική του Αμαζονίου. Περιλαμβάνει Γιόγκα, Διαλογισμό, συνέδρια, θεραπευτικές πρακτικές, ιδιωτικές θεραπείες, τελετές, εργαστήρια, σύντομες πεζοπορίες και πρακτικές συνεδρίες στη φύση. Θα βιώσετε μια βαθιά θεραπευτική εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συντονιστής του Retreat θα είναι ο Γάλος Stephane Rousseau, ο οποίος έχει ζήσει σε 8 χώρες σε 3 διαφορετικές ηπείρους και έχει εντρυφήσει στις πρακτικές της φυτοθεραπείας.

 

Διαβάστε περισσότερα

 


Σημείωση: Η παραπάνω λίστα θα εμπλουτίζεται με περισσότερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επικοινωνήστε μαζί μας

Προηγήθηκαν

Εναλλακτικές Διακοπές στην Εύβοια

 

Το ξεχωριστό καλοκαιρινό διήμερο με Coaching και Δημιουργική Γραφή στην ΕύβοιαΔιοργανωτής: Harmony & Creativity

Ημερομηνίες: 9 & 10 Ιουνίου

Ένας μικρός παράδεισος περιμένει να μας υποδεχτεί στις 9 και 10 Ιουνίου, για να καλωσορίσουμε το φετινό καλοκαίρι, να ηρεμήσουμε μακριά από την ένταση, τη μιζέρια και τους θορύβους της πόλης, να γίνουμε ξανά μια μεγάλη παρέα, να χαρούμε, να γελάσουμε, να κολυμπήσουμε, να διασκεδάσουμε και φυσικά να στραφούμε στην αρμονία και τη δημιουργικότητα με δύο ξεχωριστά σεμινάρια! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή) και Group Coaching (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή). Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν ποιο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν, γιατί θα υλοποιηθούν παράλληλα.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Μάιος 2018

Εναλλακτικές Διακοπές στη Στεμνίτσα Αρκαδίας και στα Λιχαδονήσια

Εναλλακτικές διακοπές στη στεμνίτσα αρκαδίας

Retreat στην Ορεινή Αρκαδία από τη Lalita | Living with Pleasure – A blissful women’s retreat

Διοργανωτής: Lalita blissful experiences & retreats

Ημερομηνίες: 19 20 Μαΐου

Στην άνεση ενός πανέμορφου, φιλόξενου και ιστορικού ξενοδοχείου, μέσα σε ένα υπέροχο, καταπράσινο και ανοιξιάτικο τοπίο, πρόσφερε στον εαυτό σου την ευκαιρία να βιώσεις την μοναδική εμπειρία της ενεργοποίησης των αισθήσεων σου και να μάθεις πώς με το να απολαμβάνεις, μπορείς να είσαι ισσοροπημένη και πλήρης.

Σε περιμένουμε για να απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις, να αφεθείς στην φροντίδα, να συνδεθείς και να γνωρίσεις κι άλλες υπέροχες γυναίκες που θέλουν να ζουν τις μέρες τους με νόημα και σκοπό, και να βιώσεις ξέγνοιαστες στιγμές γεμάτες πολυτέλεια!

Διαβάστε περισσότερα

 

Η Αγαποκοινότητα πάει NISI και ΛιχαδονήσιαΗ Αγαποκοινότητα πάει NISI και Λιχαδονήσια

Διοργανωτής: Αγαποκοινότητα

Ημερομηνίες: 26 – 28 Μαΐου

Άλλη μια Αγαποκοινότητα στήνεται στις Ράχες Φθιώτιδος και στα Λιχαδονήσια, το 3ήμερο του Αγ Πνεύματος!

Ένα 3ήμερο που θα μεταμορφώσει όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι μας!
Στις συχνότητες της Αγάπης και της Χαράς!
Ένα 3ήμερο γεμάτο δράσεις και παιχνίδια καρδιάς, που θα εναρμονίσουν τις Αρσενικές με τις Θηλυκές ποιότητες μέσα μας! Με φίλους εμπνευσμένους για τους οποίους η έννοια της προσφοράς έχει γίνει τρόπος ζωής! Με κόστος μόλις 91€

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Εναλλακτικές Διακοπές στη Χαλκιδική

Spring Detox Yoga RetreatSpring Detox Yoga Retreat

Διοργανωτής: Marga Yoga

Ημερομηνίες: 25 – 28 Μαΐου SOLD OUT (Με λίστα αναμονής)

Ένα τριήμερο detox yoga retreat στην ομορφότερη περιοχή της Κασσάνδρας στο Σάνη

«Το σώμα μας είναι ο ναός της ψυχής μας» (BKS Iyengar)

Αυτό το εορταστικό τριήμερο αφιερώστε το σε κάτι διαφορετικό! Αφιερώστε το στην κάθαρση του σώματος και του νου σας. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα μας και να αντιλαμβανόμαστε την ιερότητα του. Το σώμα μας είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε για να αναπτύξουμε έναν υγιή νου. Σε αυτό το retreat θα αποδράσουμε σε μια πανέμορφη βίλα , στην περιοχή Σάνη, στην χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Η βίλα είναι κτισμένη σε ένα κτήμα 17 στρεμμάτων, γεμάτο ελαιόδεντρα και μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα.

 

Διαβάστε περισσότερα

Απρίλιος 2018

Εναλλακτικές Διακοπές στην Πάρο, στο Κτήμα Νοόσφαιρα και στη Λαμία

Blooming Lotus - Εναλλακτικές Διακοπές στην ΠάροBlooming Lotus

Διοργανωτής: Χρυσούλα Καζακίδου

Ημερομηνίες: 4 – 9 Απριλίου

Υπάρχουν δύο είδη δημιουργών στον κόσμο, το ένα είδος δημιουργού δουλεύει με αντικείμενα- ο ποιητής, ο ζωγράφος δουλεύουν με αντικείμενα, δημιουργούν πράγματα. Το άλλο είδος δημιουργού- ο μύστης- δημιουργεί τον εαυτό του. Εκείνος δεν δουλεύει με αντικείμενα, δουλεύει με τον εαυτό του, με το ίδιο του το είναι. Και αυτός είναι ο πραγματικός δημιουργός, ο πραγματικός ποιητής, επειδή μετατρέπει τον εαυτό του σε έργο τέχνης, σε ένα αριστούργημα. Και με αυτή τη δημιουργική δύναμη ασχολείται το εργαστήρι blooming Lotus. Είναι μία θεραπευτική διέξοδος που μέσα από τις τεχνικές της συστημικής αναπαράστασης, nlp, gestalt,  ομαδικής χαλάρωσης και άλλες, προσεγγίζουμε θέματα και εμπλοκές σε κάθε τομέα, ώστε να ανθίσει με όλη του τη δύναμη, ο εαυτός- λωττός και να φτάσουμε στη χαρά της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

 

Εναλλακτικό Πάσχα στο Κτήμα ΝοόσφαιραΕναλλακτικό Πάσχα στο Κτήμα Νοόσφαιρα

Διοργανωτής: Κτήμα Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 6 – 9 Απριλίου

Μόνοι ή με συντροφιά; Ελάτε να περάσουμε μαζί εναλλακτικό Πάσχα και απολαύστε την άνοιξη σε υψόμετρο 700 μέτρων. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με φιλόξενη παρέα και ένα πλήθος από εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα προγράμματα: ομάδες αυτογνωσίας, διαλέξεις, διαλογισμοί με ήχους Ηemi-Sync®, ψυχόδραμα, προβολές επιλεγμένων ταινιών, ομάδες με Μαθήματα Θαυμάτων, ασκήσεις Tai Chi και προαιρετικές ατομικές* συνεδρίες: μασάζ, ρεφλεξολογίας και Κέλτικων μαντικών Ρούνων.

Διαβάστε περισσότερα

 

Το Χορτοφαγικό Πάσχα της Αγαποκοινότητας!

Διοργανωτές: Αργύρης Μουτσιόπουλος, Ειρήνη Τσιρίδου & Η Αγαποκοινότητα!

Ημερομηνίες: 6 – 9 Απριλίου (Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα)

(Τετράπολις-Παύλιανη- Δελφοί-Αράχωβα)

Επειδή η Αγάπη και η Χαρά είναι βίωμα και δε θέλει προσπάθεια, έλα να ανταλλάξουμε Αγαποκύματα!

Στην ορεινή Φθιώτιδα, στον παραδοσιακό οικισμό Τετράπολις!! Μια εκδρομή για αναζωογόνηση, συνειδητή ενδοσκόπηση, ηρεμία, χαλάρωση, κατάνυξη αλλά και μεγάλο γλέντι την ημέρα του Πάσχα!

Με όλα τα ήθη και έθιμα της κουλτούρας μας, χωρίς την κατανάλωση κρέατος! Και με δραστηριότητες από εξαιρετικούς φίλους/εκπαιδευτές που θα δώσουν άλλο χρώμα στην εκδρομή μας! Θα επισκεφθούμε την Παύλιανη και το πάρκο αναψυχής, τους Δελφούς για μια συνειδητή σύνδεση με την ενέργεια της περιοχής, αλλά και την Αράχωβα για βολτίτσες!!

Συνολικό κόστος συμμετοχής στο 4ήμερο 202€!!!

Σε περιμένουμε με ανοιχτή αγκαλιά!

Διαβάστε περισσότερα

Μάρτιος 2018

Εναλλακτικές Διακοπές στην Ορεινή Κορινθία και στο Ναύπλιο

Retreat Σιωπής και Συνειδητού Ονειρέματος στην Ορεινή ΚορινθίαRetreat Σιωπής και Συνειδητού Ονειρέματος στην Ορεινή Κορινθία

Διοργανωτής: Κτήμα Νοόσφαιρα

Ημερομηνίες: 23 – 25 Μαρτίου

Απολαύστε ένα τριήμερο retreat σιωπής, διαλογισμού, προσευχής και μελέτης των Μαθημάτων Θαυμάτων, καθώς και
ασκήσεις συνειδητού ονειρέματος με ήχους hemi-sync® στην διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.
Τρεις ημέρες ησυχασμού της ψυχής και βαθειάς επαφής με την πνευματική διάσταση της ύπαρξής μας. Η σιγή του νου οδηγεί στα βάθη της εσωτερικής ειρήνης. Αρκεί και μια μόνο στιγμή ετοιμότητας για μάθηση και προθυμίας για να επιτευχθεί η σύνδεση με το σημείο που μας κρατά ακλόνητους.  Με τις Μαρία Ξιφαρά, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια και Ιουλία Πιτσούλη, συγγραφέα, σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

 

Άνοιξη στο Ναύπλιο με Life Coaching και Δημιουργική ΓραφήΆνοιξη στο Ναύπλιο με Life Coaching και Δημιουργική Γραφή

Διοργανωτής: Harmony & Creativity

Ημερομηνίες: 24 – 25 Μαρτίου

Απολαύστε ένα μοναδικό διήμερο με Coaching και Δημιουργική Γραφή στο πανέμορφο Ναύπλιο. Το Harmony & Creativity  διοργανώνει ένα μοναδικό διήμερο στο Ναύπλιο με Life Coaching ή Δημιουργική Γραφή το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή) και Group Coaching (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή). Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ποιο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν, γιατί θα υλοποιηθούν παράλληλα.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Νοέμβριος 2017

Εναλλακτικές Διακοπές στην Κύπρο

Εξόρμηση ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ στην Κύπρο

Ημερομηνία: 4 έως 8 Νοεμβρίου

Διοργανωτής: ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας σας προσκαλεί σε μια μοναδική περιήγηση στην «άλλη Κύπρο».

Ελάτε να συνδυάσουμε την «απόδραση» από τα καθημερινά και την ψυχαγωγία με την Ιστορία, την Ελληνική Παράδοση και την Πνευματικότητα σ’ ένα ειδικό «οδοιπορικό» ανά τη Μεγαλόνησο.

Στην πενταήμερη αυτή εξόρμηση θα επισκεφτούμε κορυφαίους ενεργειακούς τόπους δύναμης, θα ξεναγηθούμε σε μοναστήρια και αρχαίους ναούς -στην ελεύθερη Κύπρο, αλλά και στα κατεχόμενα!- και θα συμμετάσχουμε σε ειδικές διαλογιστικές πρακτικές και ιεροπραξίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://enallaktikiagenda.gr/event/exormisi-padisy-kupro/

Ιούλιος 2017

Εναλλακτικές Διακοπές στο Ελατοχώρι Κατερίνης

Εναλλακτικές θερινές διακοπές ειρήνης

Το ελατοχώρι Πιερίας είναι ένα μοναδικό μέρος για διακοπές το καλοκαίρι

Διοργανωτής: Σύλλογος ΙΑΣΩ – Οικοκοινότητα Διμηνίου

Ημερομηνίες: 22 – 30 Ιουλίου

Για 17η συνεχή χρονιά φέτος  θα κατασκηνώσουμε στο Ελατοχώρι Κατερίνης  (ρωτήστε στην Κατερίνη για το Δρομολόγιο είναι 20 χιλ. άσφαλτος. Εύκολη και άνετη διαδρομή, 3 χιλ. μετά το Ελατοχώρι, πινακίδα Πέτρινο). Δέκα επτά χρόνια τώρα αποκτήσαμε πείρα. Διαθέτουμε ολόκληρο τον εξοπλισμό κουζίνας-τραπεζαρίας – κ.α. Όλες οι απαραίτητες εργασίες γίνονται από εμάς τους ίδιους σαν ‘’υπηρεσίες’’. Συμμετέχουν άτομα από όλη την Ελλάδα (και εξωτερικό). Ένας παράδεισος για παιδιά, εφήβους. Δεν έχετε παρά να πάρετε τα παιδιά σας, τα ατομικά σας είδη, την καλή σας διάθεση και να μας ακολουθήσετε. Είναι βέβαιο πως θα ξανάρθετε….

Διαβάστε περισσότερα: enallaktikiagenda.gr/event/enallaktikes-therines-diakopes-eirinis

Εναλλακτικές Διακοπές στο Ναύπλιο

7ήμερο Αναγέννησης Παραλία Ιρίων

Διοργανωτής: Φαέθων

Ημερομηνίες: 23 έως 30 Ιουλίου

Απολαύστε Εναλλακτικές Διακοπές 7 ημερών σε μια όμορφη και γαλήνια γωνιά του Ναυπλίου. Το Κέντρο Αυτογνωσίας ΦΑΕΘΩΝ προσφέρει έναν αρμονικό συνδυασμό διαλογισμού, σεμιναρίων και χαλάρωσης που αποβλέπει στην ουσιαστική αναγέννηση του οργανισμού μας. Απολαύστε τον ήλιο, την θάλασσα, τον καθαρό αέρα και την παρέα ανθρώπων που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα για να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας ανανεωμένοι, αναζωογονημένοι και ενδυναμωμένοι.

Διαβάστε περισσότερα: enallaktikiagenda.gr/event/7imero-anagennisis-paralia-irion-nafplio

Ιούνιος 2017

Απόδραση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Πήλιο

Με το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας και τον Στάμο Στίνη

Εναλλακτικές διακοπές στο Πήλιο

Διοργανωτής: ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ

Ημερομηνίες: 3 έως 5 Ιουνίου

Απόδραση το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ και τον Πνευματικό Δάσκαλο και Ολιστικό θεραπευτή Στάμο Στίνη, στην ισχυρή ενεργειακή περιοχή του Πηλίου. Ένα τριήμερο ψυχαγωγίας και πνευματικότητας! Θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με ξενάγηση στην αρχαία «Ιωλκό» και κατόπιν με ορμητήριο διαμονής μας το ξενοδοχείο «Ελεάνα» στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου θα περιηγηθούμε στο βουνό των Κενταύρων, στα γραφικά του χωριά και σε ιδιαίτερες ενεργειακές περιοχές. Κόστος διαμονής κατ’ άτομο σε δίκλινο: 215 ευρώ! Στην τιμή περιλαμβάνονται: η μετακίνηση με πούλμαν, δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, ημιδιατροφή, οι πνευματικές ασκήσεις και οι ιεροπραξίες. Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: Χρύσα Παναγοπούλου, τηλ.: 6932-209232, e-mail: chrypana@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα εδώ enallaktikiagenda.gr/event/eksormisi-padisy-pilio/

Εναλλακτικές διακοπές στον Πόρο

Έλα να πάμε στο νησί με Coaching και Δημιουργική Γραφή

 

Διοργανωτής: Harmony & Creativity

Ημερομηνίες: 10 & 11 Ιουνίου

Δύο υπέροχες μέρες στον Πόρο! Η κοινότητα του Harmony & Creativity (Harmony Coaching, Σχολή Δημιουργικής Γραφής,Perfectenglish) καλωσορίζει το καλοκαίρι με ένα ξεχωριστό διήμερο στον Πόρο στις 10 και 11 Ιουνίου! Με μια μεγάλη παρέα θετικών ανθρώπων απολαμβάνουμε τη νεοκλασική γοητεία της χώρας, την ομορφιά του τοπίου με τις πευκόφυτες πλαγιές, το κολύμπι στις πανέμορφες αμμουδιές, επικοινωνούμε και διασκεδάζουμε και φυσικά στρεφόμαστε στην αρμονία και τη δημιουργικότητα!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή) και group coaching (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή). Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ποιο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν, γιατί θα υλοποιηθούν παράλληλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: enallaktikiagenda.gr/event/nisi-life-coaching-dhmiourgikh-grafh/

Εναλλακτικές διακοπές στο Κτήμα Νοόσφαιρα – Ξυλόκαστρο

«Θέλω να βιώνω Αδιατάραχτη Ειρήνη»

Το Κτήμα Νοόσφαιρα βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο - Βρυσούλες Κορινθίας

Διοργανωτής: ΚΤΗΜΑ ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ wellness & retreat center

Ημερομηνίες: 24 & 25 Ιουνίου

Ας είναι όλα γύρω αβέβαια, ας κλυδωνίζονται κι ας ανατρέπονται. Τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει το γαλήνιο ειρηνικό κέντρο μέσα σας. Ανακαλύψτε το! Σας προσκαλούμε σε ένα βαθιά ανακουφιστικό διήμερο στηριγμένο στις ιδέες των Μαθημάτων Θαυμάτων που μπορούν να αλλάξουν θεαματικά τη ζωή σας προς το καλύτερο! Aπολαύστε τη φύση στο υπέροχο περιβάλλον του Κτήματος  Νοόσφαιρα στην ορεινή Κορινθία  και πάρτε μέρος στην ομάδα αυτογνωσίας με σκοπό την  αδιατάρακτη εσωτερική ειρήνη. Εσείς θα πληρώσετε μόνο τη διαμονή σας. Το σεμινάριο και μέρος των εξόδων προσφέρονται δωρεάν από τις εισηγήτριες, Ιουλία Πιτσούλη και Μαρία Ξιφαρά. Είναι το δικό τους «ευχαριστώ» στο σύμπαν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.noosfera.gr/programs-seminars/10-11-iouniou-thelo-na-viono-adiatarakti-irini/

 

Εναλλακτικές διακοπές στην Πάρο

Magic in Paros

Εναλλακτικές διακοπές στην Πάρο με γιόγκα, διαλογισμό και Access Bars

Διοργανωτής: Sundari Gifts of Life

Ημερομηνίες: 30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

Ποια επιλογή μπορείς να κάνεις σήμερα, που θα αλλάξει την πραγματικότητά σου και θα κάνει την ζωή σου μια συνεχόμενη γιορτή; Μήπως ήρθε η ώρα να επιλέξεις ΕΣΕΝΑ; Ανακαλύψτε την κρυμμένη δύναμη που βρίσκεται μέσα σας! Γιορτάστε την Ζωή σας! Γιορτάστε ΕΣΑΣ! Στην χαλαρωτική και θεραπευτική απόδραση 4 ημερών στη μαγευτική Πάρο θα μάθετε τον τρόπο!

Απολαύστε την παραδεισένια παραλία της Τσουκαλιάς σε συνδυασμό με γιόγκα και διαλογισμό, υγιεινό φαγητό, υπέροχα τοπία και περιηγήσεις γύρω από το νησί…. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να διδαχτείτε τα Access Consciousness Bars® και ανακαλύψτε περισσότερα μαγικά εργαλεία για την ζωή σας από όσα θα μπορούσατε να φανταστείτε και να ζητήσετε …

Και όλα αυτά μαζί με πολύ διασκέδαση!

Διαβάστε περισσότερα εδώ: enallaktikiagenda.gr/event/magic-in-paros/

Εναλλακτικές διακοπές στην Εύβοια

Νέκταρ και Αμβροσία

Εναλλακτικές Διακοπές στην Εύβοια

Διοργανωτής: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας

Ημερομηνίες: 6 έως 9 Ιουλίου

Με αφορμή τη μυθολογία θα εξερευνήσουμε εσωτερικές διαδρομές που δείχνουν πως σχετιζόμαστε και πως παίρνουμε από τη ζωή αυτά που λαχταράει η ψυχή μας. Με οδηγώ το παιχνίδι και την τέχνη σε όλες της μορφές της (θέατρο, ζωγραφική, κατασκευές, κίνηση και μουσική) θα χαλαρώσουμε , σε ένα μυθικό ταξίδι . Με πυξίδα την αυτογνωσία και την αγάπη θα νιώσουμε ασφάλεια ώστε να δούμε πως να πίνουμε το νέκταρ της ζωής και της χαράς.

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν:

– να ξεφύγουν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις που τους εμποδίζουν να ζουν με αφθονία
– να ισορροπήσουν το σώμα με τη σκέψη και το συναίσθημα
– να συνδεθούν με νέους στόχους και την αφθονία σε όλα τα επίπεδα
– να βιώσουν τη χαρά στα κύτταρά τους
– να μάθουν να σχετίζονται με ισοτιμία και ανταλλαγή

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://goo.gl/Wsm1ew


Σημείωση: Η παραπάνω λίστα θα εμπλουτίζεται με περισσότερους προορισμούς εναλλακτικών διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επικοινωνήστε μαζί μας