,

Πόσο σκληρός είσαι με τον εαυτό σου;

Πόσο σκληρός είσαι με τον εαυτό σου; Εχεις μια εσωτερική φωνή που σε χτυπά, σε μειώνει ,σε σαμποτάρει και σε κρίνει; Αν την ακούσεις

Πόσο σκληρός είσαι με τον εαυτό σου; Εχεις μια εσωτερική φωνή που σε χτυπά, σε μειώνει ,σε σαμποτάρει και σε κρίνει; Αν την ακούσεις προσεχτικά θα σου πει ότι δεν είσαι αξιαγάπητος, ότι δεν είσαι αρκετά καλός για να πετύχεις, οτι δεν κάνεις αρκετά και σε βρίσκει ανεπαρκή και σε συγκρίνει με άλλους; Σε πείθει για την χαμηλή αiσθηση της αξίας σου ό,τι και να λέει η λογική σου. .
Ποιό είναι το συναίσθημα που σου δημιουργεί; Με ποιό τρόπο αντιδρά το σώμα σου στο άκουσμα της φωνής; Αισθάνεσαι αγωνία, ένταση και άγχος όταν πρόκειται να κάνεις κάτι ή να συναντήσεις κάποιο άτομο απέναντι στο οποίο αισθάνεσαι ανεπαρκής;
Πιθανόν να αισθάνεσαι ένα κόμπο και σφίξιμο στο στομάχι κάθε φορά που δεν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Πιθανόν να έχεις σταθερά πονοκεφάλους αν έχεις βγάλεις το συμπέρασμα ότι η ζωή είναι αγώνας και δεν μπορείς να τα καταφέρεις και επομένως το άγχος είναι μια πάγια κατάσταση στη ζωή σου.

Η υποταγή σου σε αυτή την φωνή έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχεις τις εμπειρίες που θέλεις .,να μην βγάζεις το δυναμικό σου ,να μην έχεις τις σχέσεις και τη δουλειά που σου αξίζουν, να μην εκμεταλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται γιατί έχεις την αμφιβολία και το φόβο πως δεν θα τα καταφέρεις.

Advertisment

Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.
Από που πήρες αυτή τη μαρτυρία ;.Πώς το συμπέρανες; Ποιός σου το είπε; Πότε ήταν η πρώτη φορά που το άκουσες; Τι αισθάνθηκες; Πώς αντέδρασε το σώμα σου;
Ποιές εικόνες και μνήμες έρχονται στο μυαλό σου;;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ. και ότι δεν σου αξίζει η επιτυχία .Πιθανόν να σε παραμελούσαν ,να σε υποτιμούσαν ,να σε υπερπροστάτευαν ,να μην σου εμπιστευόνταν λέγοντας σου συνεχώς τι να κάνεις στερώντας σου κάθε πρωτοβουλία.

ΑΣΚΗΣΗ
Σκέψου. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ,;
Φέρε στο νου σου όλα τα πράγματα που είσαι αρκετά καλός να κάνεις. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι άρχισε από τα πιο απλά .
Είμαι αρκετά καλος να πλένω τα δόντια μου, να μαγειρεύω ,να οδηγώ ….
Κάνε τη λίστα όσο μεγαλύτερη μπορείς και να είναι για πραγματα που όντως είσαι αρκετά καλός να τα κάνεις.
Κάνε αυτή τη άσκηση κάθε μέρα και θα αρχίζει να αλλάζει η ενέργεια σου. Είκοσι λεπτα την ημέρα καθως οδηγείς ή περπατάς ή όποτε είσαι μόνος με τον εαυτό σου.Αν μπορείς να το γράφεις ακόμα καλύτερα. Προσπάθησε να το κάνεις ένα μήνα για να αλλάξεις το προγραμματισμό στο υποσυνειδητό σου.

Advertisment

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΟΥ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ ;
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΗ ΘΑ ΕΙΧΑ ;

Η απάντηση θα ερθει αμεσως και την ξέρεις μόνο εσύ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΖΗΣΕΙΣ

ΜΗ ΤΗ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ..

sevastivola.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση