,

Δώσε τα δώρα σου! Πρόσφερε χαρά κι εκτίμηση!

Του Γιάννη Αραχωβίτη Δώσε τα δώρα σου! Πρόσφερε χαρά και ανακούφιση!Advertisment Ένας από τους υψηλότερους ανθρώπινους σκοπούς θα πρέπει να είναι η συνεισφορά. Το

Του Γιάννη Αραχωβίτη

Δώσε τα δώρα σου! Πρόσφερε χαρά και ανακούφιση!

Advertisment

Ένας από τους υψηλότερους ανθρώπινους σκοπούς θα πρέπει να είναι η συνεισφορά. Το να συμμετέχεις ενεργά και να συμβάλεις θετικά στα κοινωνικά δρώμενα είναι ύψιστο χαρακτηριστικό χρήσιμου και συνειδητοποιημένου πολίτη.

Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται ευρύτερα, πέρα από το στενό του εγώ, και ενδιαφέρεται για το πώς ο κόσμος θα γίνει καλύτερος εκπληρώνει σε μεγάλο βαθμό την αποστολή του.
Η συνεισφορά μπορεί να έχει διάφορες εκφράσεις. Μπορεί να εκφράζεται οικονομικά π.χ. κάποιος διαθέτει μέρος του πλούτου του σε ένα κοινωφελές ίδρυμα, στην ανακούφιση μιας πάσχουσας κοινωνικής ομάδας. Κάποιος άλλος συνεισφέρει θετικά με τον δημιουργεί ιδέες και να τις μοιράζεται για το γενικό καλό. Κάποιος τρίτος γράφει τραγούδια, ποιήματα προσφέροντας ανακούφιση, χαρά και δημιουργικό προβληματισμό στους άλλους.

Ο αγρότης επιλέγει να μην δηλητηριάζει τα κηπευτικά του ώστε τα προϊόντα του να είναι όσο πιο αγνά γίνεται. Ο μαραγκός βάζει τοπ μεράκι του. Ο μουσικός καταθέτει την ψυχή του.

Advertisment

Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον κόσμο αυτό. Το να προσφέρεις χαρά ,πρόοδο, ψυχική ανάταση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εξίσου σημαντικό είναι και το να περιορίσεις τις αιτίες πόνου, φτώχειας και ανέχειας.

Κάνε αυτό που μπορείς με αγάπη και μεράκι. Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου και άσε τον κόσμο να κερδίσει από τα ταλέντα σου. Μην στερείς τα δώρα σου. Μην τα κρατάς κλειδωμένα. Δώσε την δική σου δημιουργία, παίξε την δική σου μελωδία, τον δικό σου σκοπό.

Ζήσε μια ζωή με αρμονία και πληρότητα. Όταν εκπληρώνεις τον σκοπό σου, κανείς δεν ήρθε τυχαία σε αυτό τον κόσμο, ανταποδίδεις την ευλογία της ζωής που σου έδωσε ο θεός.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση